Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ima li nekog od Vas bajkera da je iz NS?
Trebao bih da uradim servis vile,a ne znam ko to radi...
U pitanju je rock shok dart 2 prednja vila sa lock-outom..
Primetio sam danas da je pocelo ulje da mi flisuje,nista strasno ali bih da je sredim ovih dana.
Svaki savet je dobrodosao :)

Pitaj člana dule0911 preko pm-a. Ne radi on servis, ali ima kontakt lika iz NS-a koji to radi.

@BogdanB

Nađi u ovoj temi šta sam pisao o gaćama, jer imaš tu dosta korisnih informacija. Inače, biciklističke gaće se nose uz telo i bez donjeg veša, dok se biciklistički šortc nosi k'o običan šorts. I ne treba nikakvo brijanje. :)

Ujedno, povoljnije ćeš proći ako kupuješ preko oglasa uvozne (nove) stvari, jer za cenu osnovnog modela u Planetbike-u, preko cikloberza oglasa možeš da uzmeš neki bolji model (bolji uložak, materijal...). Tako je i Canić uradio, pa pogledaj i njegove poslednje poruke u ovoj temi.

Poslednja izmena:
Pitaj člana dule0911 preko pm-a. Ne radi on servis, ali ima kontakt lika iz NS-a koji to radi.

@BogdanB

Nađi u ovoj temi šta sam pisao o gaćama, jer imaš tu dosta korisnih informacija. Inače, biciklističke gaće se nose uz telo i bez donjeg veša, dok se biciklistički šortc nosi k'o običan šorts. I ne treba nikakvo brijanje. :)

Ujedno, povoljnije ćeš proći ako kupuješ preko oglasa uvozne (nove) stvari, jer za cenu osnovnog modela u Planetbike-u, preko cikloberza oglasa možeš da uzmeš neki bolji model (bolji uložak, materijal...). Tako je i Canić uradio, pa pogledaj i njegove poslednje poruke u ovoj temi.

Da,da,citao sam to,ne brini :)

Nego Dule, prijatelju, :) kad tebi treba konačno da stigne ta SQlab fotelja i kako si izveo da je dobiješ za 80e? :)
Rado bih oprobao jedan sed na tome. Mada, koliko problema imam u levoj nozi oko sedalne kosti, sve merkam model 621 koji prave u 18, 21 i 24 cm. :D
Btw, koju širinu si ti izabrao?

16cm sirine.
Izmerio sam raspon izmedju sedalnih kosti na SQLab stolici, dodao koliko treba na osnovu moje pozicije sedenja prema SQLab grafikonu, pa porucio. Evo grafikona:

SQLab stolica je nista vise nego metalna kutija na koju sednes, odozgo se stavi parce kartona i onda se uhvatis za rucke sa strane da bi se sedalne kosti sto bolje ocrtale. Stolicu ima Pilot Bike (valjda se tako zovu, na nbgd je radnja), naravno mozes i u kucnoj varijanti istu stvar da uradis.

Mislim da za 621 ne savetuju nesto dugacke voznje, pa budi oprezan da ti ne zasmeta u toku voznje. Imas za svako sediste na SQLab sajtu koje je tvrdoce itd.

A kako sam ga dobio za taj novac... Kontaktirao uvoznika, pitali me da li mi treba racun i da li mi je hitno (posto inace to sediste ne uvoze). Naravno racun mi ne treba, niti mi je hitno, tako da sam sacekao da neki glavni iz firme ode u Nemacku direktno u SQLab, doneo sediste nazad sa sobom - job done :) Nisam ni postarinu od Subotice do BGa morao da platim, poslali mi jos neke kataloge pride, ja zadovoljan :) Online sam nalazio tek za 90e, jos naravno postoji peripetija narucivanja i da li ce to zapravo da stigne... Tu sam razmisljao da iscimam rodbinu preko, ali cak i njih da sam cimao sigurno ne bih prosao povoljnije.

Sediste je naruceno sredinom februara, stiglo je sredinom marta. Nije jos montirano na bajs jer nisam vozio uopste zbog povrede, ali uskoro planiram da krenem da vozim (sad me vise bajs koci jer nije kompletan i nastelovan) tako da cemo se videti negde, moci ces da ga probas ;)
Inace je sediste dosta tehnicko, u smislu sto na sve strane objasnjavaju kako ga treba postaviti, podesiti itd... Ima ispod 2 neka dodatka koja kad izvadis sediste se vise tiltuje, dok kad su unutra savijanje je manje. Pise da treba probati kako ti odgovara, ali da generalno osobe lakse od 80kg treba da izvade te dodatke, ja sam ih zasad ostavio, bar dok ne smrsam :)
Ja se samo nadam da ce mi pomoci tj smanjiti pritisak na diskuse u toku voznje, sto je jedna od glavnih stvari zbog koje reklamiraju ova Active sedista. Citao sam i opise nekih random kupaca po netu, pa i ljudi sa istim problemima koje imam i svi kazu da pomaze (tj, nije neprijatno kao sa standardnim krutim sedistima). Naravno svako je razlicit, pa cu svoj sud doneti posle prve duze voznje, tamo negde krajem godine nadam se.

Za koliko moze da se nadje biciklisticki sorc preko oglasa i jel on isto ima uloske kao biciklisticke gace, nije onako uzak i da ide uz telo? I jel ima neke razlike u odnosu na biciklisticke gace? Sorc bih pre uzeo ako ima preko oglasa da se nadje, nego gace. Gace mi se ne svidjaju sto su uz telo. Ne bi ih nikad nosio. :)

Ima li nekog od Vas bajkera da je iz NS?
Trebao bih da uradim servis vile,a ne znam ko to radi...
U pitanju je rock shok dart 2 prednja vila sa lock-outom..
Primetio sam danas da je pocelo ulje da mi flisuje,nista strasno ali bih da je sredim ovih dana.
Svaki savet je dobrodosao :)

Ne bi trebalo da je veliki problem. Moguce da su samo semerinzi u pitanju.
Servise imas u:
1. Vector bike u Cara Dusana ili kod Sajma.
2. U Planet Bike u Novosadskog sajma
3. RIS Cycling na bul.Oslobodjenja
4. Fanatic na pocetku Rase Radujkova (preko puta crkve na naselju)

Mada meni na ovoj tvojoj slici ova vila vise izgleda kao neki Suntour nego RockShox.

@dule Hvala, prošetaću do tog Pilot bajka. SQLab kaže da širina koju navode nije širina sedišta, nego "korisne površine", a to nije isto što i "razmak između sedalnih kostiju", zato moram dobro da odmerim. Trenutno sedište mi je širine ~17 cm i hteo bih malo šire. Ovo tvoje ide do 17 cm te njihove širine, kao i većina drugih, pa ako mi je to usko, moram drugi model. A svi modeli koje sam gledao imaju istu tvrdoću. Videću, važno da može ovde da se naruči (mada treba požuriti ako se toliko čeka za jeftinije). Al' bre, isprobaj ga pre kraja godine, da znamo da li valja. :)

@stolex Prati redovno oglase, cene se dosta razlikuju. Tih tzv. MTB šorceva ima relativno malo, pogotovo da liče na nešto. Viđao sam po oglasima Troy Lee Designs, ali nisam probao. Modeli koje sam malo zagledao imaju drugačije uloške, mnogo manje od gaća i to bukvalno samo za sedalne kosti po dva okrugla sunđera, ništa specijalno. A to su bili modeli od po 50+ evra poznatih firmi. Ne znači da nema boljih uložaka, ali ti modeli su verovatno skuplji. Razlika je u tome što gaće mnogo bolje i preciznije naležu tamo gde treba i ne pomeraju se tokom vožnje. Verovatno je i efikasnije odvođenje znoja sa tela. Aerodinamika ti sigrurno nije bitna. :)

Dobar strani sajt za kupovinu sa jevtinim, a firmiranim delovima i opremom? Evanscycles prekida mozak cenama.

Probaj CRC tj chain reaction cycles. Mada ne znam ni koliko su oni povoljni, pogotovo ako te remnu za carinu i porez.
Zolt, prodavac sa cikloberze, je odlican kad je u pitanju nabavljanje bilo kakvih delova, pa mozes i njega da kontaktiras. Videces u oglasima ima neki mail bikeracer... nesto :)

Tako je, SUNTOUR XCT V2-MLO je vila. Gledao sam sinoc neke vile na amazonu pa sam greskom napisao da je rock shox :)
Evo, bas sad sam se vratio sa voznje, presao 20ak km i proverio vilu, i suva je, ne flisuje vise :) tako da nemam pojma u cemu je bio problem juce... Na stapovima ima dovoljno ulja i radi tako da ipak necu nista cackati dok radi normalno. U nedelju idem sa drugarom da vozim na Popovicu, pa cu onda videti kako se ponasa.
Hvala u svakom slucaju za info..

Da, cene šibaju uši bilo gde.

Da li zna neko u cemu je problem? uzeo sam km sat u ruke i vidim kako treperi ,,kmh"a kada kliknem na dugme,on ga prebaci u ,,mph"
Ja nemam pojma o cemu se radi

Poslednja izmena:
Samo da se pohvalim da sam uzeo SPD patike i da polako prelazim na SPD. Bas da vidim i to cudo kakvo je u voznji i koliko olaksava. :d

Inace ako neko zna gde mogu da se nabave povoljno SPD plocice i pedale dobre, neka vice. :d Ne moraju nove, mogu i polovne, ali da su u dobrom stanju. :)

U principu se i nove isplate, sem ako te ne ukenja kao Dzonija pa uzmes sve za 10e, sto je stvarno user. Mene je izaslo oko 20e polovno plocice i pedale (mozda cak i 25), sad da se pitam dao bih lepo 35-37 koliko su nove, dobiju se i platforme, plus je novo i sigurno ce trajati duze :)

Koliko sam gledao po oglasima ima dosta pedala, ali bez plocica naravno. :) Inace Dzonija je bas lepo ukakilo za to. :d
Mnogo mi je da dajem 4000 din za pedale samo. :) Jeste da je novo. Inace nove nisam vidjao sa platformama vec samo sa plocicama. Polovne sam samo vidjao sa platformama i to onim obicnim plasticnim. Ne znam koliko su potrebne uopste te platforme za spd. :)

Poslednja izmena:
Meni se ladno restartovao ceo km sat,sad sve ponovo pocinje sa nulom :(

Izvinjavam se za drugu poruku za redom ali nisam mogao da izmenim prethodnu.
Sada sam bio malo po radnjama i u jednoj radnji našao dva sedišta. Jedno 950,drugo 1200din. Ovo što manje košta,ima duži kljun i ravan je,dokle drugo sedište ima veći deo za zadnjicu i kraći i širi kljun,ali i neki mali kanal (predpostavljam da znate na šta mislim). Normalno,oba su meka. Pitao ja prodavca,da li može da se vrati sedište ako ne odgovara i on je rekao da može,ali vratiti što pre.
Tako da se sad razmišljam šta da uzmem izmedju ta dva.

Izvinjavam se za drugu poruku za redom ali nisam mogao da izmenim prethodnu.
Sada sam bio malo po radnjama i u jednoj radnji našao dva sedišta. Jedno 950,drugo 1200din. Ovo što manje košta,ima duži kljun i ravan je,dokle drugo sedište ima veći deo za zadnjicu i kraći i širi kljun,ali i neki mali kanal (predpostavljam da znate na šta mislim). Normalno,oba su meka. Pitao ja prodavca,da li može da se vrati sedište ako ne odgovara i on je rekao da može,ali vratiti što pre.
Tako da se sad razmišljam šta da uzmem izmedju ta dva.

To ti druze ne moze niko tacno reci. Dok ne sednes i ne provozas neces znati.

@Bogdan To dugačko je muško, drugo je žensko. Odatle potiču razlike, ne treba da se opterećuješ klasifikacijom. Da li si izmerio razmak između sedalnih kostiju? Prema tome utvrdi da li ti uže uopšte odgovara.
EDIT: Inače, stvarno mislim da ne bi trebalo da kupuješ tako napamet. Nađi bilo koga sa biciklom u Kragujevcu (ima ih sigurno), pa probaj barem 5 minuta.

Video sam biciklu polar blizzard da ce biti na popustu, nova 14000, znam da je bajs los po komponentama i to, ali vidim da je ram aluminijumski, da li vredi uzeti taj bajs, i da li moze da se nadogradi kasnije da bude mnogo bolji, u prevodu da li taj ram vredi necemu?

Poslednja izmena:
Veliki pozdrav ljudi:). Treba mi strucno misljenje vas koji pratite cene/berze/servise :).
Drugaru stoji u podrumu Scott Voltage YZ0 iz, cini mi se, 2004e godine, pa je hteo da mi da bajs jer ga on nece koristiti vise.
Da li znate koliko bi mogao da izadje servis za bajs (ne precizno ofc nego neka odokativna metoda :)) i da li bi se to isplatilo jer stoji u podrumu dobrih 5-6 godina bez koriscenja (kontam da bi morale nove gume da idu, nov lanac, komplet podmazivanje, zice mi je rekao da moraju da se dotegnu, da ima lufta u oba tocka, znaci komplet servis. Jedino se na menjace nije zalio :D)?!

Davno sam video bajs (slikacu kad odem do njega) ali ovo je najblize sto sam nasao po izgledu, samo nema disk kocnice nego obicne.
Pogledajte prilog 112857

Lanac ne mora, ako nije korišćen i zahrdjao. Sajle promeni, to je jevtino. Gume i paknove za kočnice obavezno. Zavisno od cene guma, proći ćeš sa do 5000 din, ako je samo ovo što si naveo.

Samo gume su ti oko 40e par, naravno nove.
Neka realna cena bi bila 70e, tako da i ova nije previse.

@subtractor 1) Felne su samo za disk (možda ti baš to odgovara, samo imaj u vidu), 2) Na slikama se ne vidi stanje guma i 3) Na pretposlednjoj slici deluje kao da su stezači (a možda i još nešto) u prilično lošem stanju. Možda je samo slika, ali eto, obrati pažnju. Ne znam kako da opišem, deluje kao veoma staro parče gvožđa. :)

Meni lik za Capriolo Lizard ram sa šticnom traži 80 evra iliti 8900 din. Ponudim mu mob u zamenu, traži još 4500 pa je spustio na 3900... A na CB isti takav ram je otišao za 50 evra...

Vrh Dno