Juče eksperimentisao, danas još malo. Prešao 10 km sa daskom od sedišta i 10 sa foteljom. Rezultati svega:
1. Sve što pročitate na netu su samo SMERNICE, da znate odakle da počnete. Ali morate da probate šta vama najviše odgovara. Što je jednom idealno, drugom je smrt.
2. Niža pozicija sedišta mi nije odgovarala, vratio sam na staro. U suštini, ono ispružena noga kad je peta dole.
3. Ja imam problem sa levim sedalnim kostima, odnosno bolove. Desna strana nije imala mnogo muke ni sa daskom. Ali, povratak na gel je bio kao da sam seo na antigravitaciono sedište.
4. Problemi ženskog sedišta: a) suviše kratak kljun, pa i manji izbor položaja i b) nešto širi kljun (možda zbog rupe u sredini, a ne zato što je žensko).
5. Gaće sa uloškom su najbolja stvar.

Ali vidim da će brzo da mi dosadi pranje posle svake vožnje. :wall:
7. Dobre rukavice su druga najbolja stvar. Ove jeftine (Planet) imaju slabe uloške i oni su na pogrešnim mestima. Tamo gde je meni potreban oslonac nema ničega.
8. Jako je dobro ako je šticna povijena unazad, pa sedište može da se pomeri nazad koliko je potrebno. Moja šticna je ravna i sedište mora da bude skroz napred, inače je poluga prevelika, pa sedište propada tokom vožnje i uništava šticnu. Iako mi je sedište, po Internet smernicama, predaleko, telo mi govori da treba da ide bar 5 cm nazad.
9. Za alat i delove ću verovatno da uzmem torbicu ispod sedišta. Pumpu verovano na čičak traku sa donje strane top tjuba.
10. Dobra žena na pijaci će da vam pokloni 2 plastične trakice za brzinomer ako ste fini, kulturni i ljubazni.

Sad ću da oborim i levu ručicu i šifter.
Johnny B, odličan.

Da li su to ergo gripovi i kako su se pokazali?