Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Uh, odavno nisam dizao novac na njihovom šalteru, ali za sve ostalo sam valjda davao samo ličnu kartu. Mada ne bih smeo da tvrdim, jer ipak nemam mnogo posla uživo sa njima (i nerado idem kad moram), ali u drugim bankama svakako slobodno raspolažem svojim računima samo na osnovu lične karte. [Edit: Kad razmislim, nema mi mnogo smisla da ništa ne može da se uradi bez kartice. Šta ako si tek otvorio račun? Ne možeš odmah da uplatiš novac ili ga podigneš ako ti je neko nešto u međuvremenu uplatio? Ne ide mi to baš.]

Dina je, sama po sebi, klasična platna kartica, nema valjda pretenziju da bude jedina identifikaciona. S tim u vezi, druge banke ispisuju brojeve računa i na ostalim karticama, a BPŠ je specifična po tome što ispisuje samo na svojoj Post Card, što je ujedno i Dina. Dina je, pritom, zakonski obavezna, jer, citiram: Izdavalac platnih kartica dužan je da korisniku platnih usluga bez naknade izda platnu karticu kod koje se u domaćim platnim transakcijama obrada, netiranje i poravnanje naloga za prenos obavljaju u platnom sistemu u Republici Srbiji. Pomenute uslove trenutno ispunjava samo DinaCard. Njeno izdavanje nema veze sa identifikacionom ulogom ili time što je banke vole. Kada bi se napravio novi kartični sistem koji je vezan za Srbiju, ne bi ona više ni bila obavezna.

Poslednja izmena:
Platna kartica sa brojem računa menja plastificiranu na kojoj je odštampan i u tom smislu se smatra identifikacionom pa njeno prilaganje je lakše za šalterskog radnika da zna sa kojim računom bi trebalo da radi.
875073_georgina_ff.jpg

Inače, dovoljna je i samo lična karta.

Svakako mislim da ne bi smeli da te odbiju ako je nemaš. Okej, traže možda da bi lakše pristupili računu po broju, ali lako možeš da nemaš karticu, pogotovu u prvom danima, kad tek otvoriš račun. Oni je svakako nigde ne očitavaju ili slično, samo je pogledaju.

BPŠ Master je vezana za dva računa- dinarski i devizni. Broj kojeg računa staviti na karticu?

BPŠ Master je vezana za dva računa- dinarski i devizni. Broj kojeg računa staviti na karticu?
uvek ide dinarski, osim ako je samo devizni vezan mada nisam video devizne racune utisnute nikad

• Like
Reagovanja: uji
Tako i kod mene

Ja danas preuzeo novu od BPS sa 200 racunom, nema br racuna utisnut samo ime i prezime pored osnovnih elemenata
Јел дизајн картице остао исти или су нешто мењали (калемегдан, поглед на саву и дунав и замућени победник са кечетом на глави).

Počinje na 535213 ili 535604 ?

Što je i logično. mts-ov BIN više nije u funkciji za novoizdate kartice i jedini u opticaju biće od Poštanske.

Stigao mi SMS da uradim update apk i verifikuje mail.
Medju tim, na Play ne postoji nova verzija apk ili misle na onu noviju apk koja je na slici dole1000105820.jpg1000105824.jpg1000105822.jpg

Misli se na staru aplikaciju, ali ne pojavljuje se svima najnovija verzija u isto vreme. Meni se ažurirala 15. januara, iako je za prve korisnike nova verzija puštena već 25. decembra (na skrinšotu vidim da i kod tebe tako piše, a i stoji "potvrda korisničnih podataka" u opisu), i tada je prva stvar koju sam morao da uradim pre korišćenja bila potvrda mejl adrese. Tebi izgleda da prilično kasni, a možda je i neki bag da ti se automatski ažurirala, ali ti se nije pokrenuo proces verifikacije mejla. Koja ti je verzija aplikacije? Aktuelna je 1.2.5 (62), sa već pomenutim 25. decembrom kao datumom. To možeš da proveriš i u samoj aplikaciji: uneseš PIN, pa tapneš tri kvadratića u gornjem desnom uglu, pa izabereš karticu "O mBankingu". Meni, inače, taj SMS nije ni stigao, verovatno zato što sam već potvrdio adresu.

I kod mene je 1.2.5(62)
Odavno mi izlazi ds verifikuje adresu i ja preskačem. Evo sad sam verifikovao
Koliko je to bitno bilo?

I kod mene je 1.2.5(62)
Koliko je to bitno bilo?
Битно је у смислу свих ових промена око бројева рачуна, апликације, права и обавеза које имаш... Сада све што ти пошаљу на имејл сматра се да си упознат са тим, не можеш рећи нико ме није обавестио, тај имејл не користим годинама, нисам знао шта сам морао и имао права да знам. У том погледу је важно банци, а и теби би у принципу требало да буде. Да постоји званични канал комуникације између тебе и банке.

E, nasmeja me sad. Pitaš na šta se odnosi, a onda se ispostavi da već duže vreme aktivno odbijaš zahtevanu verifikaciju.

Koliko je to bitno bilo?
Да постоји званични канал комуникације између тебе и банке.
Dodao bih da je sada posebno važno zbog promene u digitalnim servisima (elektronskog i mobilnog bankarstva) koja će nastupiti 18. februara. Ko nema ugovoren Homeb@nking SMS KOD, dobiće privremeno korisnično ime za novi servis preko mejla. Ako je adresa zastarela ili je uopšte nema u sistemu, nema ništa ni od upotrebe novih servisa.

Nije mi bilo jasno kakve veze ima potvrda maila sa updatom apk.?
Ako je samo kanal komunikacija, dobijam obaveštenja i bez toga. Na isti taj mail.

Nije mi bilo jasno kakve veze ima potvrda maila sa updatom apk.?
Tu opciju izbacuje samo najnovija verzija. Drugim rečima, ne može da se potvrdi mejl ako aplikacija nije ažurirana.

Ako je samo kanal komunikacija, dobijam obaveštenja i bez toga. Na isti taj mail.
Isti slučaj, ali neko možda nema upisanu adresu ili ima zastarelu, koja mu je nedostupna ili je prosto više ne koristi. U tom slučaju ne bi mogao da nastavi sa korišćenjem digitalnih usluga počevši od 18. februara.

Oni ne znaju da li ti dobijas ta obavestenja jer na imejlu nema potvrde da si poruku primio ili procitao kao na viberu na primer. Ukucavanjem koda koji su ti poslali ti si potvrdio da imas pristup tom imejlu, da on nije fiktivan ili u vlasnistvu nekog treceg lica.

Ima li neko od vas Dina kreditnu karticu? Ja predao papire u banku pre mesec dana i jos nije stigla? Pre vise od dve nedelje sam dobio mail da je odobrena i pojavila mi se na m banci. Jedno vreme pisalo je da je u postupku kreiranja a u zadnjih 10-ak dana pise da je blokirana?!? Koliko ste vi cekali na karticu?

Kakva nam je sudbina posle 18-og kad gase racun plus, da li ce biti kao i do sada prenos novca bez naplate ili ce naplacivati 30 din.

@momals84 ostaje isto sve, primenjuju se tarife za Račun Plus (uključeni su nalozi za prenos), dok po drugim tipovima računa je uglavnom 10 dinara fiksno. Jedino što više neće biti viševalutni račun, već se razdvajaju dinarski i devizni, odnosno biće neophodna zamena Dina kartice za plavu iz Poštanske radi kupovine na rate.

Nazad
Vrh Dno