Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Povećali na 15
Da, sad sam bolje obratio pažnju. 10 dinara je ostalo za platni račun sa osnovnim uslugama i studentski.
Uglavnom, svako ko zadrži račun za prijem zarade i ne promeni na račun plus je blago rečeno malouman.

Samo da omoguće promenu
Hoće. Samim tim što nakon integracije stupaju na snagu novi brojevi, Račun plus biće deo standardne ponude. Meni je greškom otvoren račun za stipendije pa promenjen na studentski, iako je isti ugovor, ali oni imaju neke njihove interne šifre, Bog da pita šta i kako.

Sta je Račun Plus i koji su njegove prednosti?
Ja primam zaradu preko Poštanske ali ne znam da li imam Račun plus.

@momals84 ostaje isto sve, primenjuju se tarife za Račun Plus (uključeni su nalozi za prenos), dok po drugim tipovima računa je uglavnom 10 dinara fiksno. Jedino što više neće biti viševalutni račun, već se razdvajaju dinarski i devizni, odnosno biće neophodna zamena Dina kartice za plavu iz Poštanske radi kupovine na rate.

Odakle ti ovo da račun plus neće više biti multivalutni? To nigde ne piše, več naprotiv da sve ostaje isto. NIko ko ima i dinare i devezi na računu nije dobio dva proja novih računa nego samo jedan.

Sta je Račun Plus i koji su njegove prednosti?
Ja primam zaradu preko Poštanske ali ne znam da li imam Račun plus.

Račun plus je bila ponuda bivše mtsbanke, i počinje sa brojem računa 360, ako nisi bio u mtsbanci, nemaš ga.

Koje su prednosti u odnosu na tvoj račun moćeš pogledati i uporediti ovde:

Hvala za info.
Inače nisam bio u MTS banci.
Dugogodisnji sam korisnik Poštanske Štedionice

gde se prihvata ta kartica uopšte? nema je ni na aliekspresu iako je kineski sajt

15.2 prestaje da vazi vajda trenutni br racuna, i dobijam novi, pitam da bih javio firmi zbog plate? takodje Imam MoBI BPS aplikaciju koja izgleda kao stara ona MTSova, da li je brisem i instaliram neku drugu?

15.2 prestaje da vazi vajda trenutni br racuna, i dobijam novi, pitam da bih javio firmi zbog plate? takodje Imam MoBI BPS aplikaciju koja izgleda kao stara ona MTSova, da li je brisem i instaliram neku drugu?
Od 18. februara važi novi račun. Do tada treba dostaviti firmi. Tako kaže teta iz banke.

Ja moram da čekam da mi u aplikaciji promene broj računa pa da nosim u firmu jer su mi poslali dokument sa novim brojem računa koji ne mogu da otvorim.

Znaci nece biti neke nove (trece) aplikacije vec samo azururanje za ex-MTS -ovu app?
Postoji mogućnost i da izbace novu ili da drže rs.mts.banka u nedogled, to nije toliko ni bitno. Važno je samo da su na njoj bazirali sve i usvojili njihov core sistem. Na kraju krajeva, još dve nedelje biće brzo.

Postoji mogućnost i da izbace novu ili da drže rs.mts.banka u nedogled, to nije toliko ni bitno. Važno je samo da su na njoj bazirali sve i usvojili njihov core sistem. Na kraju krajeva, još dve nedelje biće brzo.
Jasno, videcemo uskoro kao sto kazes. Nadam se samo da ce stvarno biti funkcionalna i pregledna.

• Like
Reagovanja: uji
Da, sad sam bolje obratio pažnju. 10 dinara je ostalo za platni račun sa osnovnim uslugama i studentski.
Uglavnom, svako ko zadrži račun za prijem zarade i ne promeni na račun plus je blago rečeno malouman.
Ček, sad mi nije jasno. Ispratio sam da će nam promeniti same brojeve računa. Ali ovo me je zbunilo, da li ćemo mi iz MTS banke ostati automatski na računu plus sa istim uslovima ili treba da nešto dodatno menjamo, podnosimo neke zahteve?

Ček, sad mi nije jasno. Ispratio sam da će nam promeniti same brojeve računa. Ali ovo me je zbunilo, da li ćemo mi iz MTS banke ostati automatski na računu plus sa istim uslovima ili treba da nešto dodatno menjamo, podnosimo neke zahteve?
Ostaje sve isto. Nema potrebe za aneksiranjem dokumentacije.

Ovo je ono što sam ja kao odgovor na mejl dobio od banke:

Račun Plus ostaje potpuno isti, ništa se ne menja, ostaje multivalutni (dinari i devize) račun na koji se loguje isto kao i do sada.
Aplikacije MobiBankPŠ i Mobi BPŠ od 18.02. više neće raditi. Već se preuzima nova unapređena aplikacija Mobi BPŠ.

Da li je moguce sad otvoriti racun plus ili tek posle 18-og, gospodja hoce da menja banku.

Ne. Ne menjaju kartice ove koje imas vaze do isteka datuma koji ti pise na kartici mozes slobodno ih koristiti a za novi broj racuna proveri email trebalo je da imas email od Postanske svima su poslali imas upustva u emailu novi brojevi racuna vaze od 18 februara.

Što bi menjali kartice kada se broj kartice ne menja?

Menja se broj računa a i da neko uplati na stari broj računa zna banka da prebaci sredstva na novi ili jednostavno može odbiti uplatu

Ja imam račun plus u mts banci.
Imam i nekih 4-5 računa u BPŠ (neki je već postojao kada sam otvarao račun, valjda onaj generisani za uplatu akcija JAT, NIS, Borča, Ovča... 🤨🤣, pa su mi otvorili devizni, dinarski, štedni, pa onda još neki za uplatu letovanja u Grčkoj, Bog te pita).
Šta se događa od 19.02. što se tiče svega toga? Koliko i kojih aplikacija za mBanking ću koristiti i koje račune ću imati i koliko komada 🤣
I zašto ne može jedan račun da kulturno bude dvovalutni, čemu komplikacije?
Inače, grđu aplikaciju od BPŠ nisam video u svome veku!

To ćemo vidimo. I ja imam dva računa. Jedan plus i jedan namenski, sa kog mi ide trajni nalog u drugu banku. Očekujem da mi taj trajni nalog prestane novim sistemom, iako su ga oni pokrenuli, a ako vidim oba ta računa u sistemu, biće lepo.

Danas su sva državna i socijalna davanja koja idu preko štedionice, a koja obično idu oko dvadesetog. Mudar potez unapred. Migracija je osamnaestog, primanja bi onda trebalo da budu dvadesetog i to bi bio priličan udar na novi sistem i verovatno još uvek nesnađene službenike. Ovako, do sledeće penzije, desetog marta ima dosta vremena. Za sada deluje da ozbiljno pristupaju ovom procesu.

To ćemo vidimo. I ja imam dva računa. Jedan plus i jedan namenski, sa kog mi ide trajni nalog u drugu banku. Očekujem da mi taj trajni nalog prestane novim sistemom, iako su ga oni pokrenuli, a ako vidim oba ta računa u sistemu, biće lepo.
Ja imam račune u obe banke. Hoće li ostati aktivni svi, to mi nije jasno.

Naknada sa biroa će najverovatnije posle integracije, čim nije pomerena ranije. Ostaju aktivni svi računi. Ako korisnik ima neki od ranije aktivan 200 tekući, trebalo bi da ga ugasi, jer će brojevi računa mts banke biti promenjeni. Namenski računi ostaju i ne stvaraju troškove.

Nazad
Vrh Dno