Šta je novo?

Banka Intesa

Opa, pocela intesa da salje mailove o obavestenju da se kasni sa uplatom.
Imam kes kredit koji se skida 26. medjutim pocela plata da lezi krajem meseca i evo juce i danas stigao mail obavestenjeo dugovanju

Pa to sto zovu naplate, zvlai su nakon nedelju dana od roka, mene zvali kada mi je trajni nalog rate kreditne kartice oterao minus u minus 1400 dinara, nisam ni bio svestan da je to moguce.
Jos se pravi kao pa sta je to 1500 dinara, budem bezobrazan i kazem pogledajete kada su uplate bile predhosnih meseci i prekinem.
Koliko znam kreditni biro belezi kasnjena ako se kasni mesec dana

Kamo sreće da je nedelju dana - zvali su dva dana nakon što je trebala da legne uplata a samo taj mesec nije legla u celosti (leglo 30k od 35,8k)... A inače sami skidaju kad bude para na računu tako da nisu morali ni toliko da se trude, svakako bi im leglo da prvom uplatom.

Da, da, sami skidaju, i ja se uvjerio prije nekih dva mjeseca kad sam greskom zakasnio - samo povuku razliku (i vjerovatno dodaju kamatu). A ja se plasio kako sad to da uplatim "rucno". :D

Mene zvali jer imam dugovanje po Amex kartici 200 din. Inače to je održavanje kartice jer ništa ne trošim preko nje (inače je većina prodavaca i ne podržava) samo je držim zbog putnog osiguranja.
Mislio sam da oni sami to skidaju, kao i za master revolving i nisam uplatio. Zvali me tri puta, ja ih iznapušavao i rekao da su oni u obavezi da to skidaju sa tekućeg, a ne da ja moram uplaćivati svaki mesec.
Nisam hteo da uplatim iz principa ali mi reče drug koji radi u banci, natovariće ti izvršitelje zbog 200 din, ne zaje....j se. I ja šta ću, uplatim
Ja sam stvarno mislio da oni za te revolving kartice sami skidaju, jer imam i tekući račun preko kojeg primam platu

Mislim da oni to ne smeju da skidaju sami sa tvog računa osim u slučaju kreiranja trajnog naloga, zamisli da svako tek tako neautorizovan može da prčka po tvojim sredstvima. Ja imam Amex i MC i svakog meseca samo prebacim sumu koju želim/moram na njih, par minuta posla

Sad ispade da bi i za održavanje računa svakog meseca bilo potrebno da popunimo nalog i prebacimo sredstva?

Jedino ako je naknada skinuta sa kartice, a nemaš trajni nalog za naplatu, recimo 5%, a najmanje 500 dinara.

Trajni nalog praviš jednom, recimo svakog meseca da ti automatski prebace sumu za održavanje, a ti dodaš ako imaš neku ratu da podmiriš

Opet ne mogu da verifikujem karticu na apple pay bez poziva call centra. Jel se dešava još nekom?

Redovno stanje. Moraćeš da zoveš...

Kako te zapadne ali iritira sto ne znas da li ce proci ili ne. Hteo za vikend zeni da stavim karticu u Apple pay ali se setim da me mogu mnogo iznervirati pa sam odustao.

Imam 2 kartice u walletu na telefonu, i mislio sam da automatski mogu da ih koristim na macbooku, ali ne, moram da ih verifikujem. Kakvo smaranje.

A ima jos nesto interesantno a to je da na telefonu nece ali na satu prodje. Mada ni to ne znas,moze biti i obrnuto. :LOL:

Mislim da oni to ne smeju da skidaju sami sa tvog računa osim u slučaju kreiranja trajnog naloga, zamisli da svako tek tako neautorizovan može da prčka po tvojim sredstvima. Ja imam Amex i MC i svakog meseca samo prebacim sumu koju želim/moram na njih, par minuta posla
Pa skidaju za master iako nisam formirao trajni nalog. To je revolving kartica koja je vezana za paket (u oviru kojeg je i tekući račun) koji imam i uslovi korišćenja su da svakog meseca mora da se izmiri minimum 5% duga

^ ma skidaju sami, naravno.
Amex može biti druga situacija: ako nemaš tekući u Intesi, ne mogu da skidaju automatski, pa opominju. Ili imaš tekući, ali Amex nije dobijen u okviru paketa usluga.

Mogu kartice bez tekuceg sada?
Odavno sam imao, tada je i tekuci morao i trajni nalog se bira 5 ili 100%, ali je deo ugovora o kartici.

Amex oduvek može, uz 100% devizni polog. Do si mi baš to rekao, pre onoliko godina 😂

Pa skidaju za master iako nisam formirao trajni nalog. To je revolving kartica koja je vezana za paket (u oviru kojeg je i tekući račun) koji imam i uslovi korišćenja su da svakog meseca mora da se izmiri minimum 5% duga
Za master ne mogu da tvrdim pošto je arčim dosta mesčno i uvek uplaćujem više od tih 5%, ali mi na sajtu odbrojava dane za uplatu do 10-og u mesecu nevezano za sumu 5 ilu 100% duga

ako kod intese već imam devizni račun (s visa classic debit karticom) i hteo bih da otvorim dinarski tekući, šta mi se najviše isplati u pogedu mesečnog održavanja, da uzmem taj dinarski račun odvojeno ili neki intesa hit paket? ideja je da prebacim (skoro) sve pare s deviznog na dinarski račun i onda malo slobodnije koristim deviznu karticu za online kupovinu, znači ne trebaju mi nikakve dodatne usluge tipa čekovi ili prekoračenje računa i tako to.

Već imam devizni račun (s visa classic debit karticom). Hteo bih da otvorim dinarski tekući. Šta mi se najviše isplati u pogledu mesečnog održavanja, da uzmem taj dinarski račun odvojeno ili neki intesa hit paket? Ideja je da prebacim s deviznog na dinarski i koristim deviznu karticu.
Platni račun sa osnovnim uslugama od 150 ili Hit od 350. S tim što, nisam siguran da li je na osnovnom računu kurs značajno nepovoljniji u odnosu na Hit. Nemaju više račune bez održavanja, osim In računa za mlade do 27 godina, za koga je takođe važio program preporuke od postojećih korisnika, uz novčanu nagradu, ali ne sećam da li je promocija i dalje u toku.

Još uvek važi program preporuke - ko preporučuje dobija 3.000 a ko je preporučen dobija 2.000. Ali je uslov za IN, pored godina, i da nisi zaposlen.

Ali je uslov za IN, pored godina, i da nisi zaposlen.
To je vrlo prosto, ne prima se plata na račun u Intezi, već na iRačun ili Yettel Max/Lite, a banke nemaju uvid u croso pa samim tim je to izvodljivo (imao sam omladinske račune i primao platu na Yettel Lite).

dobro, ako je taj in račun za mlađe, nećemo se gurati bezveze :cool:

može neko da potvrdi da li ima razlike između kurseva na osnovnom računu i hit paketa? prilično sam siguran da na deviznom intesa koristi hit kurs kad prebacujem s paypala na račun.

Piše im na sajtu:

"EUR Net kurs je dostupan uz Intesa Hit, Hit Plus i Magnifica platni račun."

Stani jel isti kurs za sve tri vrste platnog računa? Mislim da pre nije bilo tako. Da je npr. Magnifica imala povoljniji od Hit

Како најлакше урадити миграцију на нови телефон?

@faca ako nemaš sačuvan aktivacioni kod koji se pojavio nakon završetka trenutne aktivacije, jedino da pozoveš call centar pa odradiš reaktivaciju.

Стара још није избрисана. А и ово пишем са старог телефона. Да ли се може нешто преко рачунара?

Pin znas? Treba ti jos onaj id korisnika. Ako to imas a ID imas u aplikaciji,mozes sam da reaktiviras.

Vrh Dno