Jeste, bez provizije je, ali imas konverziju koja ide po par dinara losijem kursu. To se ne vidi odmah kao sto kaze @mrmilos , ali kasnije provjeri kad se proknjizi i vidjeces da su te solidno odrali.Ja plaćam dinarskom VISA karticom. Podizanje na Intesa bankomatima van Srbije je takođe bez provizije.
Mislim da je 1% provizija na konverziju, to mi je manje više ok.Jeste, bez provizije je, ali imas konverziju koja ide po par dinara losijem kursu. To se ne vidi odmah kao sto kaze @mrmilos , ali kasnije provjeri kad se proknjizi i vidjeces da su te solidno odrali.
Moja priča sa Yettelom samo u mom slučaju oko produžetka ugovora u periodu kada je mogao da se raskine postojeći...Hteo sam da izvadim kreditnu karticu. 3 puta sam kroz mobi aplikaciju kliknuo - zanima me proizvod, kontaktirajte me. Posle 3 nedelje sam zvao kol centar. Ljubazna gospođa mi je rekla ko mi je savetnik, te da će me isti kontaktirati.
Prošlo je 5 dana.
Niko me ne zove.
They don't want my money![]()
Za putarinu ima jos bolje resenje, bez zaustavljanja, bez cekanja u redu, vintrica.com i sve resis od kuce.Ja koristim Visa Inspire godinama i od pre neke dve-tri godine aktivno van Srbije. Ne mogu reci da placam neke skupe stvari ali putarinu...
Misliš pare koje im vratim sa kamatom? Ne znam ko je tu dobar?Nesto si pogresio,za kreditnu ti hoces njihove pare a ne obrnuto.![]()
Aircash je zakon za e-vinjete. Preko aplikacije u dva klika.I ja plaćam sve u inostranstvu Visa inspire karticom i sasvim je ok to. Pogotovo da se ne zezam sa kešom, menjačnicama i sl. koji bi verovatno uzeli i veću proviziju. Ovo je sasvim solidna opcija.
Mada u poslednje vreme testiram i Aircash Mastercard koji ne uzima nikakvu proviziju i kurs je odličan.
Ако имаш два девизна рачуна можеш да пребацујеш са једног на други. Али гледаш да на крају месеца новац буде само на једном рачуну.Ja isto plaćam napolju godinama sa Inspire i uopšte nisam primetio da je neka velika konverzija. Ok mi je da to platim, a ne da koristim zelenu clasic gde mi je ušteđevina i zlu ne trebalo da se desi neka zloupotreba pa da moram da mislim da će mi se svući pare nepotrebno. Naravno, mogu da se limitiraju transakcije, ili da otvorim novi devizni račun, ali ne cima mi se oko toga.
Potvrđujem. Osim kada zaboravim da povučem sredstva sa drugog EUR računa na glavni, ne naplaćuje se provizija nikakva. Čim vide koji evrić da je ostao, smaknu 🥹Који пакет имаш? Ако на другом имао 0€ не плаћаш ништа.
Али нека још неко потврди. Тако је на Хит плус који ја имам.
Pazi, Imaš Magnifica paket, a napolju plaćaš Inspire karticom. Pa tebi se Intesa baš raduje!Imam Magnifica. Kad sam pitao, rečeno mi je da bih drugi morao da doplaćujem.
Imaš besplatan devizni u Erste. Ide Visa uz njega.Da, ali ne bih uzimao u Intesi drugi devizni račun jer bih morao da ga plaćam. Dok platim održavanje svaki mesec, to je koliko i provizija kad plaćam van Srbije sa Inspire, imajući u vidu koliko putujem.
Kod raiff ima besplatan devizni i račun, ali taj ima proviziju na plaćanje u inostranstvu, tako da...
Nisam znao da ako nema novca, onda je besplatan. Nekako sam to propustio. Hvala.Pazi, Imaš Magnifica paket, a napolju plaćaš Inspire karticom. Pa tebi se Intesa baš raduje!
Možeš (a ne moraš) da otvoriš dodatni devizni račun, naplaćuju ti održavanje samo ako poslednjeg dana u mesecu na njemu ima preko 1 eur. Prebaci pare sa njega na glavni devizni, nek bude na nuli, i besplatan ti je.
Slazem se! Kada sam poredio u momentu placanja, nije bilo nikakve razlike. Konkretno za Rumuniju, i isao sam na sigurno placanje paypalom.Pazi, Imaš Magnifica paket, a napolju plaćaš Inspire karticom. Pa tebi se Intesa baš raduje!
Možeš (a ne moraš) da otvoriš dodatni devizni račun, naplaćuju ti održavanje samo ako poslednjeg dana u mesecu na njemu ima preko 1 eur. Prebaci pare sa njega na glavni devizni, nek bude na nuli, i besplatan ti je.
Možeš da praviš virtuelne kartice, da ih vezuješ za bilo koju od fizičkih kartica. Određuješ limite, trajaanje...
Ovako, plaćaš Magnifica vrlo skupo, a ne koristiš njegove glavne prednosti.
@team1 tvoje su pare, troši gde hoćeš, ali ne vidim razloga da kupuješ na vintrica.com i plaćaš mnogo skuplje. Uvek treba koristiti lokalne firme koje koje gazduju autoputevima i izdaju vinjete.
Primeri:
Slovenija 7 dana: vintrica.com 20eur / evinjeta.dars.si 16eur
Mađarska 10 dana: vintrica.com 19,80eur / ematrica.nemzetiutdij.hu 15,58eur
Svaka vinjeta može karticom, online.
Uz napomenu: u Bugarskoj je obavezna vinjeta na svim javnim putevima, ne samo na autoputu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari