Šta je novo?

Banka Intesa

Da li vam radi aplikacija od jutros ?

Jao od jutros pokusavao, jedno 10 puta, izbacuje gresku, evo sad proradila.

Informativno, kakva je procedura, porucio sam nesto kreditnom na rate, medjutim artikal nije dostupan, vratice mi prodavnica pare, pa me zanima da li ce iznos da se vrati direktno na kreditnu ili na moj dinarski racun, pa cu ja da prebacim da bih pokrio dugovanje ili sta? Dobro pa nisam platio odmah prvu ratu, tj. prebacio iznos odmah, verujem da bi bila dodatna peripetija.

Najbolje bi bilo da se vrati na kreditnu i nestane potrosnja.

trebalo bi da ti samo storniraju uplatu na kreditnoj, na kraju bude kao da nisi nista platio

Ja kada sam tako uradio, nastavio sam da plaćam rate, a dobio sam uplatu u punom iznosu tog artikla.

MASTER CARD kreditna kartica ... da li osobe koje su zaposlene na odredjeno (ugovor se produzuje na 6 meseci ) imaju pravo na nju ?
ono sto sam uspeo da saznam uslovi su :
min godinu dana radnoga staza
da plata ide preko racuna intese
da je zaposlen kod zadnjega poslodavca min 3 meseca
ali u poslovnici niko nije bio siguran .. nesto je NBS menjala pa niko sa siguricom nije mogao da kaze

Neće ti reći nikad drugačije u poslovnici osim da nisu sigurni, jer se oni ne pitaju tu ništa - to ide na proveru u njihovo risk odeljenje, pa onda oni odobre/ne odobre i slično.
Ovako ti nešto kažu, obećaju, ovi odbiju iz ko zna kog razloga i ti besan na radnike :D

Informativno, kakva je procedura, porucio sam nesto kreditnom na rate, medjutim artikal nije dostupan, vratice mi prodavnica pare, pa me zanima da li ce iznos da se vrati direktno na kreditnu ili na moj dinarski racun, pa cu ja da prebacim da bih pokrio dugovanje ili sta? Dobro pa nisam platio odmah prvu ratu, tj. prebacio iznos odmah, verujem da bi bila dodatna peripetija.

Najbolje bi bilo da se vrati na kreditnu i nestane potrosnja.

Zavisi od prodavnice. Ako je online kupovina (kažeš poručio), transakcija nije ni dospela na naplatu, tako da će samo da je storniraju.

Ratu plaćaš kada dospe, a sigurno nije dospela, jer transakcija nije realizovana. E sad, ako su iz nekog besmislenog razloga realizovali transakciju, a onda utvrdili da nemaju proizvod na stanju, vratiće ti sav novac na tekući (tražiće ti broj računa), a tebi će rate dospevati svaki mesec po jedna.

Neće ti reći nikad drugačije u poslovnici osim da nisu sigurni, jer se oni ne pitaju tu ništa - to ide na proveru u njihovo risk odeljenje, pa onda oni odobre/ne odobre i slično.
Ovako ti nešto kažu, obećaju, ovi odbiju iz ko zna kog razloga i ti besan na radnike :D
gledam za braticinu hoce tu mastercard da kupuje na rate .. hehe ...probacemo pa videcemo sta ce biti na kraju ako odobre super .. ako ne menjamo banku i potrazimo neku drugu karticu
;-_) bice malo duzi proces sta da se radi ...

Zavisi od prodavnice. Ako je online kupovina (kažeš poručio), transakcija nije ni dospela na naplatu, tako da će samo da je storniraju.

Ratu plaćaš kada dospe, a sigurno nije dospela, jer transakcija nije realizovana. E sad, ako su iz nekog besmislenog razloga realizovali transakciju, a onda utvrdili da nemaju proizvod na stanju, vratiće ti sav novac na tekući (tražiće ti broj računa), a tebi će rate dospevati svaki mesec po jedna.
BC Group je u pitanju. Odradjena je transakcija, pokazalo mi je da treba da uplatim prvu ratu vec sutradan kad sam proverio u aplikaciji, i da, trazili su mi broj racuna. Trebalo bi mozda danas ili sutra da legne novac, pa cu da uplatim sve na kreditnu onda, jer pretpostavljam da ce biti tako.

I kada uplatiš na kreditnu, skidaće to ratu po ratu. Jedino odlaskom u poslovnicu možeš da tražiš da ti sve dospe odmah, pa da isplatiš taj “dug”.

Pa ne moze da mi stizu rate ako uplatim ceo iznos sam, jer imam opciju da prepravim ratu, na iznos koji zelim. Uplatim pola na primer i dugovanje ce da se smanji, ako uplatim sve, dugovanje bi trebalo da nestane u potpunosti.

Odavno ne koristim rate kod Intesa, pa ne znam da postoji opcija da promeniš iznos pojedinačne rate. Pre postajanja te opcije, uplatom svih rata unapred bi samo povećao limit potrošnje na kartici, a rate bi dospevale mesec za mesec.

To što ti je rata dospela u aplikaciji i nije toliko bitno, jer je bilo situacija da ta informacija nije pouzdana. A svakako ne plaćaš dug po kartici dok ne dobiješ izvod kreditne kartice, a do toga ima još 15+ dana.

ne znam ni ja da mozes da menjas ratu a koristim to bas cesto... :unsure:
u app mozes da vidis kolike su rate, i imas iznos za uplatu... ti mozes da uplatis koliko hoces, ili da ne uplatis ali rata ostaje tolika...

Sad mi stoji da mi je rata tolika i tolika, kliknem uplati i imam opciju da izaberem iznos. Mogu taj koji je ili da unesem manuelno koliko zelim iznos. Znaci mogu da uplatim koliko zelim, a to ukljucuje i ceo iznos koliko je zaduzenje. Kada to uradim, nestace potrosnja i kartica ce se vratiti na normalno, nulto stanje sa maksimalnim raspolozivim stanjem, jer na ovoj nemam nikakvu drugu potrosnju osim ove.

Da li vam radi aplikacija? Kod mene ne pušta dalje od login screena, izbacuje grešku.

Sad mi stoji da mi je rata tolika i tolika, kliknem uplati i imam opciju da izaberem iznos. Mogu taj koji je ili da unesem manuelno koliko zelim iznos. Znaci mogu da uplatim koliko zelim, a to ukljucuje i ceo iznos koliko je zaduzenje. Kada to uradim, nestace potrosnja i kartica ce se vratiti na normalno, nulto stanje sa maksimalnim raspolozivim stanjem, jer na ovoj nemam nikakvu drugu potrosnju osim ove.
Aha, nije to rata za prodavnicu - to ti je onih minimalnih 5% koje možeš da uplatiš do svakog 10. (za master card).

Rata za prodavnicu ti stiže svakog X u mesecu kada si prvi put provukao karticu i one stižu jednom mesečno. Jedini način da ti stignu sve odmah je da odu u poslovnicu.
Znači, ne možeš da uplatiš ceo iznos odjednom i da kažeš rešio sam rate - nisi, samo bukvalno kreditiraš svoju karticu da trošiš više od odobrenog, kao što je objasnio @PJ

Rata je, pojavila se jer je ja mislim bio 10-ti kad sam porucio. I u subotu se vec pojavila rata, i razmisljao da je platim, i reko prosao 10-ti, ovo mi je tek za sledeci mesec, nece da me uhvati kamata a i da nije, bas me briga. Jer placen iznos je 23K i nesto a rata je 1990. (12 rata)

Rata je, pojavila se jer je ja mislim bio 10-ti kad sam porucio. I u subotu se vec pojavila rata, i razmisljao da je platim, i reko prosao 10-ti, ovo mi je tek za sledeci mesec, nece da me uhvati kamata a i da nije, bas me briga. Jer placen iznos je 23K i nesto a rata je 1990. (12 rata)

Ako je kupovina bila u januaru, ne možeš da imaš kamatu do 10. februara.

Ako se nešto pazari npr 10. januara (u RSD), dok se rasknjiži ona inicijalna transakcija u EUR koja pokazuje ukupnu potrošnju i podeli na RSD rate, prođe dan-dva. Nakon toga, prvu ratu ti app odmah pokazuje kao dospelu, iako nije zapravo dospela. Ona dospeva zapravo onako kako je ovde oduvek i pisano, sledeći mesec kad se dobije izvod pa onda na to koliko ima dana do 10. u mesecu.

Ono što je zbunjujuće je ovo što sam gore naveo - nakon knjiženja celokupne transakcije u EUR i podele na RSD rate, prva rata se kroz app odmah vidi kao dospela, čak ima i ono da je ostalo 0 dana za plaćanje i stoji vam kao potrošnja, ali ta info zapravo nije tačna.

Ne znam kako je bilo pre, ali od uvođenja nove aplikacije je sigurno ovako, znam jer često koristim Mastercard kreditnu njihovu.

Što se plaćanja tiče, ja sam npr uzeo monitor od oko 30k i imam tri rate po 10k. Pazario početkom decembra i tokom decembra ja na svakih nedelju dana uplatim po 2k rsd da bih onda poslednjeg dana u mesecu kad mi legne plata, domirio ostatak. Tako mi psihološki lakše, ne kažem da ima smisla za svakog, pominjem samo jer si ti u toku meseca slobodan da uplaćuješ koliko god hoćeš, bitno je samo da si do 10. narednog meseca pokrio čitavu ratu.

Edit: ukoliko se plaća unapred, pretplata se samo vidi kao dostupan balans na kartici, rate i dalje dospevaju redovnom dinamikom. Da bi se kartica 'očistila' od rata mora se otići do poslovnice i tražiti da se te rate ručno 'puste' i onda na narednom izvodu se pojavi čitavo zaduženje i ono bude pokvireno pretplatom koja je napravljena. Znam sigurno da je tako jer sam gasio MC standard da bih prešao na Gold i tako je bilo.

Tako je, i kao što neko reče, ako se uplati više od iznosa rate, delimičan ili ceo iznos, to ne umanjuje ili anulira dug već pocećava ukupan limit dok dug ostaje. Anuliranje duga pre vremena samo u poslovnici. Možda se nešto menjalo u skorijem vremenu, prilično sam siguran da nije ali eto, ponavljam ponovo iako je više puta pisano jer ceo sistem deluje prilično konfuzno dok se ne uđe u fazon

Мене занима једна ствар, на пример купио сам разне ствари на рате и 10. наредног месеца укупан износ доспелих рата ми је 10.000 дин., ја уплатим 15.000 дин. односно 5.000 дин. више. Тиме сам исплатио све доспеле рате и повећао преостали кредитни лимит на картици за 5.000 динара. Затим ако онда наредни месец уплатим 5.000 динара уместо потребних 10.000 динара претпостављам да ће се рачунати као да сам платио свих доспелих 10.000 динара јер сам 5.000 дин. био у преплати?

Nazad
Vrh Dno