Isto važi i za Rumuniju.Uz napomenu: u Bugarskoj je obavezna vinjeta na svim javnim putevima, ne samo na autoputu.
Visa exchange rate je za EUR>USD, a iznos u EUR pomnožen sa 120,0434 koliki je današnji prodajni kurs, a toliko bi trebalo da bude i rezervacija. Visa inspire je svakako samo dinarska kartica, a promenom core sistema 2018. je razvezana sa deviznog i istom je dodeljen drugačiji broj partije.Da li neko zna kako se obračunava kurs kada se usluga na stranom web site-u plaća u USD, ako klijent Intesa banke koristi Visa Inspire karticu i na računu ima samo dinare?
Je li se Visa Exchange Rate i Intezin prodajni kurs evra obračunavaju na sam dan kupovine ili na dan kada se evidentira plaćanje (datum koji je vidljiv u eBanking sistemu), ili možda neki mix?Visa exchange rate je za EUR>USD, a iznos u EUR pomnožen sa 120,0434 koliki je današnji prodajni kurs, a toliko bi trebalo da bude i rezervacija. Visa inspire je svakako samo dinarska kartica, a promenom core sistema 2018. je razvezana sa deviznog i istom je dodeljen drugačiji broj partije.
^ Nekad su bili odlični s kursom sećam se pre 7-8 godina sam mogao kupiti evra po 0.2 din više od srednjeg kursa NBS bez pregovaranja. Sada su katastrofa.
Mada, gledam i menjačnice se izbezobrazile. Ranije je po objavljrnom kursu za manje iznose razlika između donjeg i gornjeg bila dinar, a sada nemaš ispod dva. Naravno za veće sume se pregovara i bude značajno povoljnije
Objavljivali su kurs u 15h, tačno se sećam, još sam sedeo u kancelariji 😊Stariji članovi foruma će se setiti vremena većih fluktuacija kursa, NBS u 16h obavi kurs za sutra, a Intesa sadrži kurs do ponoći. A dnevne promene su nekad bile i po više od dinar, čas gore, čas dole. Lepe pare smo im uzeli na kursnim razlikama 😄
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari