Šta je novo?

Banka Intesa

Pre okvirno mesec dana smo razgovarali o tome kako se obračunava kamata na Banca Intesa revolving MasterCard u zavisnosti od datuma izmirenja obaveze.

U svrhu testiranja, 1.11. sam izmirio ceo dug iz oktobra umanjen za 100 dinara.
Tih 100 dinara sam uplatio 12.11. tj nakon isteka roka za izmirenje duga.

Na kraju meseca, obračunata mi je kamata u iznosu od 0.16 dinara.

Pogledajte prilog 416310

@mlax37 i/ili @daxyco ako može pomoć u ovoj matematici, koliko mi je godišnja kamata na revolving kreditnoj kartici?
Godišnja kamata, bar kad sam ja potpisivao ugovor je bila vezana za rast indeksa cena na malo.
Takođe sam siguran da je tada bilo i da se kamata računa ceo mesec bez obzira da li se uplati 11. ili 30. u mesecu.
E sad, da li je kod svih tako stvarno ne znam, možda zavisi koji su uslovi važili u trenutku potpisivanja ugovora

Meni je kamata fiksna već 10+ godina, stopa piše na izvodu i svakog meseca je isti broj. Ako je tamo pogrešan podatak, onda je moguće da se menja vremenom.

Ovakav način obračuna kamate je bio kada sam se prvi put sreo sa tim, opet ima možda i 10 godina, vreme leti, nemam više osećaj, a eto i sada je.

@Rizmal slažem se da je neozbiljno.
30.11. sam pokušao da prebacim novac na internet karticu, nije radilo. Kada sam 1.12. ujutru hteo da se logujem, na početnom ekranu sam dobio info o najavi radova. Da sam uspeo da prebacim sredstva u četvrtak, ne bih ni ja video najavu radova.

Inače, dok je aplikacija bila "u radovima", uredno mi kroz aplikaciju stigle notifikacije da sam mi obnovljene neke pretplate.

Jel se vratila nekome aplikacija u normalu ili i dalje trazi reaktivaciju?

Trazi reaktivaciju

Radi normalno,bio update na iOS

Radi normalno a nisam je updatovao , automatski se nije updatovala niti mi je izbacila da ima update dok nisam sam uradio refresh skinutih aplikacija. Isto je i kod zene u pitanju su iPhone/ ios uredjaji.
Zeni je nalog def zakljucan ainoc i mora reaktivacija.

Pa ako ti je trazio pre update-a, logicno da ce traziti i posle. Meni se jednom desilo da sam pritisnuo ono prijavi se i aplikacija trazila reaktivaciju. Sva sreca pa imam parametre i to mi je 20 sekundi posla. Inace ti sleduje sex sa call centom.

Meni jutros na Androidu updateovala aplikacija na verziju 7.0.73 ali mi nije tražena nikakva reaktivacija.

Ma sa call centrom ide to brzo ,samo je problem sto im sve prslo i broj ne radi .,verovatno svi zovu . Nikad mi nije tražili reaktivaciju ,samo kad sam instalirao app i menjao telefon.

I meni se pre oko mesec dana update-ovala aplikacija “na kvarnjaka”, ne kroz App Store i posle toga sam morao sa call centrom da završim reaktivaciju.

Jel se vratila nekome aplikacija u normalu ili i dalje trazi reaktivaciju?
Vratila se aplikacija, traži reaktivaciju i što je najčudnije, ne mogu da je aktiviram, a imam zapamćen kod za reaktivaciju.

Kakvo ****** su napravili ,konačno proradio broj i evo čekam već 45 minuta da se neko javi. Šta koji djavo petljaju i “unapredjuju” kad ne znaju .
Koliko je samo trebalo vremena da aplikacija zaliči na nešto i opet petljaju,sramota.
Ide brzo u normalnim uslovima kada se javi neko na telefon ,sada teško da će se neko javiti .

Evo i ja cekam 42 minuta, kakvi su to ******* neverovatno. Da ljudi ne znaju obican deployment da urade nego *****u ko zna koliko hiljada ljudi. I sada oni muceni agenti koji rade subotom umiru dok skidaju pozive, jer neki ******* nisu obratili paznju.

Lepo od njih što rade vikendom kad aplikacija treba najvećem broju ljudi a podrška je verovatno malobrojnija nego radnim danima

Restart telefona pomaže da više ne traži reaktivaciju na ios-u, posle apdejta. Meni uspelo na dva iphone-a. Na androidu kod devojke i dalje traži.

ja ih ne dobijam...
imam ID korisnika, mora kod za reaktivaciju. Uradio update app (Android), restartovao tel, mora reaktivacija

Pa kod ti je ono sto si ukucao kao zastitu, ID je isti i bitno da si to zapamtio. Kako se ne secas pin-a koji sisstavio? to ti nudi svakako ako imas neko biometrijsko otkljucavanje.

Meni na androidu ne trazi reaktivaciju... Ludilo kod njih...

Pa kod ti je ono sto si ukucao kao zastitu, ID je isti i bitno da si to zapamtio. Kako se ne secas pin-a koji sisstavio? to ti nudi svakako ako imas neko biometrijsko otkljucavanje.
Sinoć probao i otisak i PIN, tri pita prijavio kao pogrešan (a nije), i popio lockout. Odem na web, i vidim da su radovi.

Mi koji se nismo logovali i nismo apdejtovali, od jutros normalno koristimo aplikaciju.

Prošli mesec sam bio prinuđen da blokiram karticu, ali zbog ovog testiranja sa kamatom, nisam hteo da izmirim obavezu pre blokiranja.
Sad više nemam karticu u aplikaciji i za dinarski deo imam QR kod za uplatu duga, ali za devizni deo mi piše "uplatom na račun xxxxxxxx". Gde kreiram nalog za prenos sa tim osmocifrenim brojem računa?

Jesi probao devizno plaćanje, pa da uneseš u polje IBAN/ručun primaoca? Znam da nije IBAN, možda ovaj broj računa prođe.

Probao, ali mora i svrha da se stavi, nekako sam se ponadao da će biti nešto za kartice, ali nema.
Nisam probao da guram do kraja, jer nigde ne pominje kartice.

Pa guraj, što da ne? Ne bi smeli da ti naplate uslugu, to je promet između tvojih računa. Jedina alternativa ti je šalter?
Inače, iako si blokirao karticu, čudno je da je nisu zadržali, između ostalog, i za ovakve stvari. Ne znam puno o tome, ali pretpostavljam da branka može da blokira svu potrošnju po kartici, ali da prima uplate; ili ovo što ti želiš, ili neki povrat sredstava, povrat poreza,...

Urađen update na poslednju verziju 7.0.73 aplikacije, nije mi tražena reaktivacija, ulogovao se otiskom prsta.
Android 14 u pitanju

Pa guraj, što da ne? Ne bi smeli da ti naplate uslugu, to je promet između tvojih računa. Jedina alternativa ti je šalter?
Inače, iako si blokirao karticu, čudno je da je nisu zadržali, između ostalog, i za ovakve stvari. Ne znam puno o tome, ali pretpostavljam da branka može da blokira svu potrošnju po kartici, ali da prima uplate; ili ovo što ti želiš, ili neki povrat sredstava, povrat poreza,...

Bila je vidljiva i aplikaciji, do momenta kada sam potpisao zahtev za reizdavanje. Tada je nestala.
Možda je samo da službenice tj verovatno je mogla da je ostavi vidljivu, ali tog trenutka mi nije palo na pamet da je pitam.

Kad kažeš guraj dalje - šta da izaberem? Pomoć prijatelju u inostranstvu? :)
Poslaću im mail na adresu gde su mi blokirali, ali i ako nema odgovora, jednom sedmično svakako neko iz firme mora do banke, pa ću narednih dana otići ja.

Nema. Mora da se izabere sa spiska.
Tipa prenos na sopstveni račun u inostranstvu, lečenje u inostranstvu, školarina, kotizacija, kazna....

I svakako je potrebno popuniti sva polja, država, adresa bla bla.

Nazad
Vrh Dno