Mene odbilo za 2 sajta, ne znam šta pogrešno radimja sam placao
@Hromi Daba
Nisam znao da moze tako da se unese kartica u POS teminal... ahhh... Kako to sad pravi probleme sa mojim card security menadzmentom...
Hvala za info
Ne možeš da povećaš limit, a kako nemaš primanja preko Intese verovatno bi ti i ukinuli limit kada bi se pojavio sa zahtevomDa li mogu da povećam limit na intesa mastercard standard bez odlaska u banku ikako? Ne primam zaradu preko intese već 5 godina i malo jače, ali imam i tu karticu, kupim povremeno nešto na rate.
Izdaju, izdaju. Meni 10 i više godina iako nemam primanja preko tog računa i vodim se kao nezaposlen kod njih. Amex i Master produžavaju po automatizmu na 3 godine, sa inicijalnim i soldnim limitom, verujem na osnovu toga što se sve obaveze redovno pokrivajuNe možeš da povećaš limit, a kako nemaš primanja preko Intese verovatno bi ti i ukinuli limit kada bi se pojavio sa zahtevom
Mada mi čudno da ti izdaju novu Master iako nema primanja preko računa.
Nema potrebe da se nerviraš kada oni sve zloupotrebe moraju da regulišu i vrate ti novac. Ja sam totalno miran kada koristim kreditnu.Ja sam frapiran ovim što sam upravo pročitao za booking. Znači izdavaoc smeštaja ima podatke moje kartice i da se njemu ostavlja na savest da li će je zloupotrebiti ili ne zvuči prosto neverovatno. Verovatno je onda i na mnogim drugim servisima tako. Prosto ne mogu da verujem.
Od sada za sva plaćanja samo virtuelna kartica
Pod regulišu mislio sam na ako je zloupotrebljena kartica gasi se, vraćaju ti novac i vadiš drugu. Krađa identita koja je moguća je nešto drugo i veoma opasno(a boga mi i dešava se), ali za samu karticu me zabole.Pa i poenta je da NE mogu da regulišu, kada već proslede sve informacije sa kartice to više nije pod njihovom kontrolom.
Uzdamo se u moral nepoznatih osoba, vlasnika pravih ili fejk nekretnina.
Nema šta da ga "spasi" kada svaku zloupotrebu pokriva sama kartica iliti institucija koja je izdala karticu. Ja npr imam Mastercard odem na svoj nalog, blokiram i prijavim zloupotrebljenu transakciju. Pošalju mi novu karticu i otpišu taj deo koji je zloupotrebljen. Ne može jednostavnije. Doduše ovo je van Srbije tako da ne znam kako je kod nas.Pa cela ova rasprava je i nastala što je jednom članu pokušana zloupotreba kartice. Sreća pa, koliko sam shvatio, nije imao dovoljan limit za plaćanje i to ga je spasilo. Kako će oni da otkriju tu zloupotrebu?
Nema potrebe da se nerviraš kada oni sve zloupotrebe moraju da regulišu i vrate ti novac. Ja sam totalno miran kada koristim kreditnu.
Da li je neko aktivno koristio one virtuelne kartice koje se mogu napraviti iz aplikacije, upravo na tu master?
Transakcija mi se odbije, zaduži mi se iznos kao rezervisana sredstva i onda se urade storno tih sredstava. U Srbiji sve virtualne kartice mi rade. Ovde mi je samo čudno što moram da biram iznos u dinarima kad pravim virtuelnu, pa moram stalno da preračunavam. Stavljam uvek veći iznos.moras da ides u banku, nosis potvrdu o visini primanja... e sad kako to ide ako ne primas platu preko njih, ne znam... mozda ima dodatnih nekih zahteva od strane banke... nece ti ukinuti taj limit koji imas, bar meni nisu, ali moze se desiti da ti ne odobre novi...
@jimmytza pa koju poruku dobijas? koju gresku?
mislim, napravis virtuelnu, i njom platis tj uneses podatke virtuelne i platis...
Mislim da na jednom mestu online nisam uspeo da platim virtuelnom ali sad ne mogu da se setim gde... i to je skoro nesto bilo, u zadnjih 6meseci...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari