Jel moguće da su već ukinuli ovu opciju ili su je negde premestili? Ne mogu nigde da je nađem.Inače konačno jedna dobra stvar u aplikaciji:
Pa da nije neko pokusao da plati tvojom karticom a da nije uspelo zbog limita? Mada mislim da tada odbija transakciju... Ne prijavljuje kao placanje 0eMalopre mi je stigla poruka da je mojom kreditnom Mastercard naplaćeno 0.00 dinara Opos: kupovina EPC*Fortnite, CH.
Nikada nisam igrao Fortnite, niti im nešto plaćao.
Smanjio sam dnevni limit za Online plaćanje tom karticom na 30eur/dnevno.
Da li neko ima ideju o čemu se radi?
Moguće da su ti negde pokupili podatke sa kartice. Mislim da bi bilo pametno da je blokiraš. Često skameri pokušavaju da plate neke sitne iznose da vide da li ima sredstava na kartici.Malopre mi je stigla poruka da je mojom kreditnom Mastercard naplaćeno 0.00 dinara Opos: kupovina EPC*Fortnite, CH.
Nikada nisam igrao Fortnite, niti im nešto plaćao.
Smanjio sam dnevni limit za Online plaćanje tom karticom na 30eur/dnevno.
Da li neko ima ideju o čemu se radi?
Probao jutros ponovo, funkcionise sasvim normalno...Vise ne mogu da vidim kreirane jednokratne virtuelne kartice, plus, ne uspevam da platim nista sa njima. Verzija aplikacije 7.0.18, android, vidim da je update od 28.10...
Moguće da su ti negde pokupili podatke sa kartice. Mislim da bi bilo pametno da je blokiraš. Često skameri pokušavaju da plate neke sitne iznose da vide da li ima sredstava na kartici.
Samo da upozorim na booking.com, on podatke kartice dostavlja direktno izdavaocu smestaja u izvornom obliku sa sve cvv brojem. Postoji varijanta kada ide preko virtuelne kartice ali to onda bude posebno naglašeno.
OK, malo mi nije dobro sad kad ovo znam. Jel je plaćao neko uspešno virtualnom karticom Master kreditne_Izdajem smeštaj. Imam pos uređaj i tako naplaćujem rezervacije, a nekad i gosti kažu naplatite mi sa kartice koju sam ostavio na bookingu. Tada ukucavam podatke kao card not present. Neke takve transakcije zaustavi banka kroz risk monitoring, onda im šaljem podatke rezervacije eventualnu prepisku i sl.
Booking prikazuje podatke tri puta ali cvv samo prvi put kad otvoriš. Zato ja sve podatke kartica odmah prepišem u jednu sveščicu. Tu sad ima xxx kartica iz celog sveta. sad ja da to prodam na black marketu ne znam kako bi mi ušli u trag.
Računa se kao pos transakcija. Ukucavam podatke u terminal, prvo iznos i onda kad kaže ubacite karticu samo ukucam dugacki broj sa kartice, onda pita da li je kartica fizički prisutna i dalje traži datum isteka i cvv. Drugi način je da radim predautorizaciju sredstava i onda naplatu sa fizičke kartice ali to dosta zbunjuje ljude i ograničenog je trajanja pa onda to izbegavam.Pa to je *** takav propust... Ne verujem... Ja manje vise drzim limite potrosnje dosta nisko, za visu electron palim potrosnju po potrebi... Koristim virtuelne kartice... Ali opet, poprilicno sam siguran da sam negde koristio i visu inspire koja je vezana za dinarski...
@Hromi Daba:
Kada tako naplacujes, da li se to racuna kao POS transakcija ili internet transakcija?
Vidim da imas POS uredjaj... Ali nisam razumeo deo oko ukucavanja podataka... Mozes na pos uredjaju da ukucas podatke kartice bez fizickog prisustva kartice?
ja sam placaoOK, malo mi nije dobro sad kad ovo znam. Jel je plaćao neko uspešno virtualnom karticom Master kreditne_
Hvala Dabo što si ovo uopšte podelio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari