Šta je novo?

Banka Intesa

nije bitno da je krsten vec da je intesin ako se ne varam

Isto kao i za POS terminal. Intesa na rate može samo na Intesa POS terminalu, ako trgovac ima ugovor za tu uslugu.

• Like
Reagovanja: uji
Znaci usluga placanja na rate ne ide po automatizmu (ukoliko prodavac posjeduje Intesin POS), vec mora naknadno da ima i ugovor sa Intesom? I pretpostavljam da to zadovoljstvo mora dodatno da plati banci?

Mora ugovor,za to nema troška.
Ukoliko prodavac čeka rate onako kako dospevaju za naplatu, nema razlike u troškovima.
Ukoliko prodavac hoće novac odmah, a da banka čeka dospeće, onda se dogovara stopa eskontovanja tj koliko banka umanji iznos i prebaci novac prodavcu. Za male trgovce, stope su bile baš neprijateljske.

Zadnjih 2-3 godine koristim Hit racun.
Pre sam koristio osnovni racun i nije bilo naplate mesecnog odrzavanja ako nije bilo prometa na racunu.
Devizni racun (Visa internet kartica) imam i skida se valjda 1e ali samo ako imam para na racunu. Ako nema para nema ni skidanja bez obzira da li je bilo prometa na racuni ili nije.
Imam Master kreditnu karticu (trenutno je neiskoriscena), čekove odobrene( nemam nijedan trenutno) i izlazi mi placanja na rate kad provucem Visa karticu po nekim radnjama (Tempo npr) Nisam sklapao nikakav dodatni ugovor za te rate niti sam dobio neko obavestenje da su mi aktivirali tu uslugu ali moram priznati da nikad nisam ni probao da li to radi :)

Na Mastercard credit ti rate rade automatski.
Na debitnim karticama je potrebno da aktiviraš tu opciju.

Na Intesa POS terminalu nudi rate, čim prepozna da je kartica Intesa. Čak i ako tvoja debitna kartica nema omogućeno plaćanje na rate.

To sto izlazi ponuda za rate (iako nemas cekove) ne mora znaciti da ti je odobreno. I meni izlazi ali nemam odobreno.

Mora ugovor,za to nema troška.
Ukoliko prodavac čeka rate onako kako dospevaju za naplatu, nema razlike u troškovima.
Ukoliko prodavac hoće novac odmah, a da banka čeka dospeće, onda se dogovara stopa eskontovanja tj koliko banka umanji iznos i prebaci novac prodavcu. Za male trgovce, stope su bile baš neprijateljske.
Na Mastercard credit ti rate rade automatski.
Na debitnim karticama je potrebno da aktiviraš tu opciju.

Na Intesa POS terminalu nudi rate, čim prepozna da je kartica Intesa. Čak i ako tvoja debitna kartica nema omogućeno plaćanje na rate.
Hvala puno za pojasnjenje, jako korisno.
Pretpostavio sam da prodavci imaju neki trosak, ali nisam znao da imaju opciju da sami preuzmu rate.

uh, poprilicno sam siguran da to nije moguce... bar ne jos uvek...

Ne mora da je intezin nužno - sad ne mogu da se setim, ali ja sam na rate platio na jednom sajtu koji je imao drugi procesor. Nije bio wspay, ali je slično izgledao.
Kreditnom ili debitnom? Mislim da kreditnima može svuda online na rate ali za debitne samo preko sajtova koji imaju intesine procesore

kreditna isto moze samo na inesinim procesorima... Ja sam probao na par mesta gde nisu intesini procesori i nijemoglo na rate...
Ja u sustini nisam na rate placao debitnom, samo kreditnom, tako da za debitnu i online rate ne znam sta i kako ali cenim da ako moze, moze samo na intesinim procesorima...

Može i na ostalim, samo taj prodavac mora da ima ugovor, to je već sigurno i provereno.

Za pitanje iznad, iskreno se ne sećam sada - a po mejlovima potvrde ne mogu da vidim ni koji je payment processor.

Zaboravila sam 10-og da uplatim ratu za Visa karticu, pa su mi povukli sa mog racuna onaj minimalni iznos.
To mi se prvi put desilo, a htela sam da uplatim mnogo veci iznos od minimalnog.
Ako uplatim sad, da li mi to nesto znaci ili bolje da cekam sledeci 10-ti?
Tj.da li ce da mi racunati kamatu na taj smanjen iznos, kada bi uplatila ili oni svejedno vode celokupan iznos na kamatu do sledeceg 10-og?
Znam da ima neka fora, kao da ti nista ne znaci da uplatis u ovom mesecu, vec da se ceka sledeci, ali ne znam tacno sta i kako.
Zna li neko?

Na ostatak iznosa ti se obračunava kamata za mesec dana, i da uplatiš ranije, nećeš to izbeći. Sledeći mesec ako hoćeš da izbegneš plaćanje kamate plaćaš ovu razliku sada i sledeću ratu koja dospeva 10. u sledećem mesecu.

A, kako platiti dug na MC kreditnoj po zaduzenju u evrima?
Do sada je to uvek bio mali iznos, do 10e, pa je 10-11. u mesecu automatski povlaceno za tekuceg(trajni nalog), medjutim za iznos oko 130e, je po trajnom nalogu skinulo samo 6,72e, mislio sam da ce povuci ceo iznos...
Da li je jedina opcija odlazak u poslovnicu?
Nema devizne partije, da kupim evre, pa da prebacim, mogu samo dinare, Hit racun je u pitanju... :unsure:

Ako nemas odakle da prebacis, onda banka.

Zaboravila sam 10-og da uplatim ratu za Visa karticu, pa su mi povukli sa mog racuna onaj minimalni iznos.
To mi se prvi put desilo, a htela sam da uplatim mnogo veci iznos od minimalnog.
Ako uplatim sad, da li mi to nesto znaci ili bolje da cekam sledeci 10-ti?
Tj.da li ce da mi racunati kamatu na taj smanjen iznos, kada bi uplatila ili oni svejedno vode celokupan iznos na kamatu do sledeceg 10-og?
Znam da ima neka fora, kao da ti nista ne znaci da uplatis u ovom mesecu, vec da se ceka sledeci, ali ne znam tacno sta i kako.
Zna li neko?
Nećeš ništa dobiti ako sada uplatiš. Oni presek prave 10-og u mesecu i koliki je tada dug, tolika je kamata.
Netačna je tvrdnja kolege da je kamata na dnevnom nivou, to se odnosi samo na dozvoljeni minus, a ne na revolving kreditnu karticu.
Zaključak, svejedno je da li ćeš taj ostatak novca uplatiti sada ili sledećeg 9-og u mesecu, kamata će ti biti ista

Meni se jednom desilo da sam dug za master card platio 11. Ili 12. u mesecu i obračunali su mi kamatu, dinar dva tri... Ne sećam se tačno..
Baš nešto smešno malo bilo.

Ako si već planirala da platiš, pa samo zaboravila, znači da imaš sredstva. Plati sada, pa nam javi kakva je trenutno situacija :)

Juce me zovu iz banke kaze lik imate dugovanje 1400 i nesto dinara, kao kada planiate da uplatite, reko kada bude plata abice oko 15. Krece lik pa to je mali iznos da ceka platu, ja mogu da prolongiram do ponedeljka, reko sta da prolongirate, i onako ironicno kolika ce mi biti kamata milion dinara na 1500 dinara, pa ja ne znam to zavisi od ugovora. Uozbiljim s ei kazem gospodine, to je bila sala i ironicna konstantacija, vas sam klijent preko 10 godina, mozete po izvodu da vidite moje uplate, ja svakako svakog mecesa placam kamatu za dozvoljeni minus i plus odrzavanje skoro 1000 dinara sve zajedno, tu sitnu boraniju koju cete da mi nakalemite to mi nista ne znaci. Hvala, prijatno.
Bas sam bio iznenadjen da zovu za 1500 dinara plus to nije kredit vec obicna platna kartica i sada namerno necu da uplatim vec cekam platu ali sam se iznervrao samo tako.
Posle toga pitam koleginicu zasto zovu(posto ona ima mnoogo iskustva sa bankama) kada nije kredit u pitanju i ona mi rece pa da bi ti naplatili poziv. Koliko to oni naplacuju par stotina dinara?

Mislim 300 din

Izvinjavam se ako nije pitanje na mestu, dugo nisam imao potrebu za ovako nešto, ali da li ima trenutno neka opcija za Virtuelnu Visa karticu u USA (placanje apple store i još neke druge stvari). Hvala!

A za telefon i call centar nisi cula?:unsure:;)

Je l' kamata negde izrazena da se vidi, kako to ide, nikad nisam zalazio da ne platim ratu posle 10-og u mesecu. :D

Nazad
Vrh Dno