NightCrawler
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.03.2005
- Poena
- 995
Da, da, samo lično u prodavnici.Napomena: skoro sve ove mogu samo licno u prodavnici ako zelite na rate.
Online na rate može samo Gigatron i mislim ePlaneta
Da, da, samo lično u prodavnici.Napomena: skoro sve ove mogu samo licno u prodavnici ako zelite na rate.
Mora ugovor,za to nema troška.
Ukoliko prodavac čeka rate onako kako dospevaju za naplatu, nema razlike u troškovima.
Ukoliko prodavac hoće novac odmah, a da banka čeka dospeće, onda se dogovara stopa eskontovanja tj koliko banka umanji iznos i prebaci novac prodavcu. Za male trgovce, stope su bile baš neprijateljske.
Hvala puno za pojasnjenje, jako korisno.Na Mastercard credit ti rate rade automatski.
Na debitnim karticama je potrebno da aktiviraš tu opciju.
Na Intesa POS terminalu nudi rate, čim prepozna da je kartica Intesa. Čak i ako tvoja debitna kartica nema omogućeno plaćanje na rate.
Ne mora da je intezin nužno - sad ne mogu da se setim, ali ja sam na rate platio na jednom sajtu koji je imao drugi procesor. Nije bio wspay, ali je slično izgledao.nije bitno da je krsten vec da je intesin ako se ne varam
Kreditnom ili debitnom? Mislim da kreditnima može svuda online na rate ali za debitne samo preko sajtova koji imaju intesine procesoreNe mora da je intezin nužno - sad ne mogu da se setim, ali ja sam na rate platio na jednom sajtu koji je imao drugi procesor. Nije bio wspay, ali je slično izgledao.
Nećeš ništa dobiti ako sada uplatiš. Oni presek prave 10-og u mesecu i koliki je tada dug, tolika je kamata.Zaboravila sam 10-og da uplatim ratu za Visa karticu, pa su mi povukli sa mog racuna onaj minimalni iznos.
To mi se prvi put desilo, a htela sam da uplatim mnogo veci iznos od minimalnog.
Ako uplatim sad, da li mi to nesto znaci ili bolje da cekam sledeci 10-ti?
Tj.da li ce da mi racunati kamatu na taj smanjen iznos, kada bi uplatila ili oni svejedno vode celokupan iznos na kamatu do sledeceg 10-og?
Znam da ima neka fora, kao da ti nista ne znaci da uplatis u ovom mesecu, vec da se ceka sledeci, ali ne znam tacno sta i kako.
Zna li neko?
Kao sto je PJ napisao, ako su sredstva slobodna, uplati. Kamata se obračunava na dnevnoj bazi.Hvala svima, izgleda da cu morati u banku po info 🤣
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari