Antara
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.11.2016
- Poena
- 425
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen x3800 & Noctua l9a
- Matična ploča
- Gigabyte x570 pro wifi itx
- RAM
- G. Skill Trident 3600 16GB
- GPU
- Gigabyte 2070s
- Storage
- 2 m.2 nvme + 2x4TB HDD
- PSU
- Corsair sf750 platinum
- Kućište
- Lian Li a4-h2o
- Monitor
- LG UltraGear 34GP83A-B
- Miš & tastatura
- Razer Orochi v2 & Logitech mx keys mini
- Mobilni telefon
- Samsung Z flip 4
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Kapiram u tom slučaju da jeste nezgodno zato uvek imam 3 različite kartice. Ja nikada ne plaćam karticom na koju mi je vezan glavni račun(plata ili nešto drugo). Samo kreditnom i to je ovde u Kanadi rešeno dobro što se tiče povraćaja novca ako je naravno jasno da nisam u isto vreme na pumpi u Torontu i na poslu u drugom gradu🤣.Nisam siguran da bi ovde tako prošlo. Moja kartica je samo verifikovana tj nije napravljena potrošnja i u manje od minut od verifikacije sam potpuno smanjio limit za Online potrošnju, pa ne znam da li je pokušana naplata.
Sasvim slučajno sam poruku primio i video čim se desila, a moglo je da se desi da notfikacija iz aplikacije kasni ili da mi telefon nije pri ruci narednih sati.
U prethodnih godinu dana sam tom karticom imao veći broj plaćanja na Booking, od velikih hotela, do apartmana gde nijednog trenutka nisam sreo vlasnika (elektronska brava, ujutru kada izadjem neko udje i očisti, danima nikog video nisam). Ko zna iz kog od tih smeštaja su procurili podaci. Možda su neki porodični apartmani zaglavili sa kreditom, pa prodali "knjižicu", a možda je i službenik nekog velikog hotela sačuvao podatke, pa mesecima kasnije probao da upotrebi ili prodao nekome.
Svojevremeno su drugaru u Poljskoj prekopirali karticu u jednom restoranu, kartica je bila vezana za račun na koji je primao platu kao profesionalni košarkaš. Potrošnja je krenula u sred noći i on je brzo prijavio da mu samo stižu poruke o potrošnji, priznali su mu sve (desetine hiljada eur), osim prve transakcije, neki sat. Sve kupovine bile u SAD. Da je zakasnio sa prijavom, pitanje je šta bi mu priznali i refundirali.
Kod tebe je i blokiraš, a oni šalju novu karticu, a u Intesi ja sam zakazao termin (bilo je 3 dana, pa smo se dogovorili da ipak bude za manje od 24h), a većina korisnika bi išla na šalter tj onaj automat sa brojevima, pa čekanje u redu sa prnzionerima, pa bez problema ti fali jedan papir i slično.
I opet, da zanemarimo momenat da će banka da refundira potrošnju koju ne priznam, da mi se ovako nešto desi na putovanju, gde sam isplanirao da pretežno koristim tu karticu i budem primoran da je blokiram, neprijatnos eksponencijalno raste.