Hvala ti na odgovoru, mada ja nigde nisam video tu opciju "instant placanje", samo popunis uplatnicu, stavis plati, skinu ti s racuna i to je to.Ako izabereš instant plaćanje, nekoliko sekundi. Ako izabereš redovno plaćanje reda 30min, ali je poslednji kliring u 17h u petak, ako uplatiš posle toga, ležu pare u ponedeljak ujutru.
Jeste. Kad god da uplatim nebitno koji je dan ili šta, odmah legne.Ako pričate o intezi, zar nije svako plaćanje do 300000 po defaultu instant?
Da jako nerviraju dupla obavestenja 😵💫🥴😅 mislim da nema ( barem ja nisam nasao ), samo po racunima i karticama odvojena obavestenja.Postoji li opcija u aplikaciji da se isključi obaveštenje o naplati provizije na plaćanje? Za svakp plaćanje dobijem 2 obaveštenja...![]()
U suštini, virtuelna je nešto kao paypal varijanta?Ako ne zelis da ostavis podatke od fizicke kartice, napravis virtuelnu za kupovinu preko neta sa limitom koji si ti zadao.
Super je za ALI i slicne sajtove zbog sigurnosti.
Nije info is prve ruke, ali mislim da jos uvijek nema naplate ako nemas nista na racunu (tj. nema rezervacije). Tako je sigurno funkcionisalo do nedavno, a prilicno sam siguran da nije bilo promjena ni poslednjih mjeseci, inace bi ljudi vec pisali o tome ovdje.Nisam koristio nekih pola godine plaćanje preko neta. Nije mi jednostavno trebalo. Da li je i dalje aktuelna informacija da dok nemaš novca na deviznom računu poslednjeg dana u mesecu, ne naplaćuju retroaktivno zaostatke od predhodnih meseci prilikom prve uplate na račun. Podigao sam pre neki dan obnovljenu VIZA KLASIK DEBITNU, uz 140 dinara naknade. Tada sam dobio informaciju da se održavanje naplaćuje, ako je bila transakcija u toku meseca. Zaboravih da priupitam, da li se tada rezerviše održavanje ili ukoliko nemam novca poslednjeg dana, da li ima naplate?
Videću početkom meseca kada uplatim evre na račun kakva je situacija.Nije info is prve ruke, ali mislim da jos uvijek nema naplate ako nemas nista na racunu (tj. nema rezervacije). Tako je sigurno funkcionisalo do nedavno, a prilicno sam siguran da nije bilo promjena ni poslednjih mjeseci, inace bi ljudi vec pisali o tome ovdje.
pitajPa imam neka basic pitanja vezana sa kreditnu karticu, kako se koristi i itd. Treba da mi stigne, pa da se informisem.
da, mora da imaju ugovor sa intesom i naravno intesin pos.Mislim da ce mi trebati placanje na rate kreditnom MC Gold karticom, po prvi put (Magnifica paket), zanima me kad provlacim karticu u nekoj radnji, sta je preduslov da mogu podijeliti na rate - da imaju Intesin POS terminal (i naravno ugovor sa bankom)? Jos nesto?
Takodje, iz perspektive prodavca, da li njemu kompletan iznos placanja lijeze odmah, bez ikakvih gubitaka, tj. banka je ta koja "kreditira" ovaj vid placanja? Naravno, ne racunajuci eventualni ugovor izmedju prodavca i banke i eventualnog troska za prodavca na taj nacin...
Mislim da ce mi trebati placanje na rate kreditnom MC Gold karticom, po prvi put (Magnifica paket), zanima me kad provlacim karticu u nekoj radnji, sta je preduslov da mogu podijeliti na rate - da imaju Intesin POS terminal (i naravno ugovor sa bankom)? Jos nesto?
Takodje, iz perspektive prodavca, da li njemu kompletan iznos placanja lijeze odmah, bez ikakvih gubitaka, tj. banka je ta koja "kreditira" ovaj vid placanja? Naravno, ne racunajuci eventualni ugovor izmedju prodavca i banke i eventualnog troska za prodavca na taj nacin...
Bacio gore iznad edit.pitaj
da, mora da imaju ugovor sa intesom i naravno intesin pos.
da, prodavcu odmah leze cela suma i mislim da placa banci neki procenat za uslugu koji nije mali...
provuce karticu, izaberes broj rata i to je to...Pa imam neka basic pitanja vezana sa kreditnu karticu, kako se koristi i itd. Treba da mi stigne, pa da se informisem.
U fazonu narucim nesto za 100K, i stavim na 24 rate. Prodavac provuce karticu, verujem da se sa kreditne skine svih 100K. Rate je 4K otprilike. Kako se sad sta obracunava?
Da li sada ja prebacujem sa dinarskog 4K na taj racun gde je kreditna da bih pokrio prvu ratu? Da li ako svaki put do 10og u mesecu prebacim ratu, ne racuna mi nikakvu kamatu?
Da li mogu da prebacim vise rata odjednom, da li sam ogranicen da samo moram iznos koliko je rata i da li ako uplatim recimo jedan mesec dve ili tri, da li mi se smanjuju u meseci otplate takodje? Kolika je kamata u principu na pomenuti primer?
Znam, ja u principu nemam nikakav trosak (bar ne na Magnifica, ako sam dobro ukapirao), nego sam vise pitao zbog eventualnih situacija kad se racuna povoljnija cijena za placanje gotovinom ili karticom, jer ako efekat za prodavca nije isti za jednokratno placanja i ovo na rate, onda te akcijske cijene nece vaziti.Za ovo drugo ne znam, to je izmedju banke i prodavnice ali to na tebe ne utice sto se tice cene proizvoda.
Kao sto ti je odgovorio CarnX, nema dodatne kamate za placanje na rate, ali kada karticu koristis po revolving principu, tu kamatu mozes da pronadjes u aplikaciji. Bas nedavno smo pisali o tome i nemaju svi istu kamatu (iz ne bas potpuno jasnih razloga).Kolika je kamata u principu na pomenuti primer?
Cekaj, znaci ako sam uzeo nesto za 100K, ja imam 40 dana da prebacim svih 100K sa dinarskog da bih izbegao kamatu? Ovo vazi samo za kupovinu iscela, ne na rate? A ako je na rate da li je jedino bitno da platim ratu pre 10-og? Jer ja koliko vidim, uzmem nesto za 100K, na 10 rata da zaokruzimo, platim prvu ratu sledeci mesec pre 10-og, ostaje mi 90K na kojih se obranucava kamata, i onda mi je sledeca rata za drugi mesec verovatno veca, jer se deli iznos koji je ostao neplacen + kamata?Za svako plaćanje kreditno ti imaš maksimalno 40 dana odloženog plaćanja - sve što si potrošio u toku meseca treba da se izmiri do 10. sledećeg meseca, ili ti se onda obračunava kamata.
Btw, prva rada stiže odmah, samo je treba platiti do 10. sledećeg meseca da bi izbegao kamatu.
Zatim, ono što su propustili da ti kažu - iako je takvo plaćanje beskamatno, Intesa naplaćuje određeni fee za svaku ratu. To se dešava u zavisnosti od toga koji tim računa imaš. Npr., znam da Magnifica nema tu nadoknadu, dok Intesa Hit recimo plaća 50rsd za svaku ratu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari