Šta je novo?

Banka Intesa

Ko koristi MC u sklopu platnog racuna, neka proveri u izvodu po kojoj kamati mu se obracunava potrosnja po revolving modelu...
Koristim ovu uslugu više od 10g, uglavnom sam sve placao do 10. tako da nisam ni obracao paznju po kojoj se kamati obracunava.
Pre par dana pogledam i uporedim sa kamatama na sajtu i sada je skoro duplo manja kamata od one po kojoj meni racunaju.
Za dinare je sada vazeca 18,43% a meni su obracunavali po 35.04% koja je važila ko zna od kada.
Minimum tri puta su mi obnavljali karticu i uvek po ovim vecim kamatama.
Poslao sam mejl i dobio odgovor da treba da odem u poslovnicu da potpisem aneks kako bi mi vazila ova manja kamata.
E sad ako je ova manja od skora, onda izvinite, svakako obratite paznju, nije mala razlika na vece cifre.

Звао сам Интезин кориснички сервис мало пре. Омогућене су ми трансакције. Али! Може да се одраде одмах док траје разговор. Или, да када завршим куповину, опет зовем сервис и кажем да сам одрадио шта сам желео па да опет блокирају.
Каже, Алиекспрес је блокиран као високо ризичан сајт и да је до њих када ће Интеза да омогући нормалне уплате. Не знају до кад ће то трајати и свесни су да ћу, ако се овако настави, променити банку.
Значи, гласовна верификација уплате. :poop:

Meni blokiraju isto Visa karticu od pre par dana. Da li je neko probao sa MC ili Intesa blokira sve?

Zar nije bilo slično i prošle godine oko 11.11?
Ili je prošle godine pukla mreža, pa Intesa kartice nisu prolazile?

Casting, odlicno zapazanje, ista situacija je i kod mene. Odmah cu da idem da potpisem aneks.

Ja proverio, kod mene kamate po novom a ne sećam se kad sam i da li sam ikada potpisivao aneks za kreditne kartice a imam ih 15god ako ne i duže

Kod mene kamata po starom, i ako sam pre dva meseca sa Hit presao na Hit plus paket.

Znaš šta ti je činiti onda. Pravac banka

jel nekome legla ona uplata tj akcija koja je bila ako se kupi kreditnim karticama za 80e+ uplacuju na karticu 3000din ??!!

Pre dve nedelje sam bio u eksopzituru da reaktiviram w2p. Dadoše mi onda odštampano uputstvo kako da aktiviram GWallet :) Službenica mi je rekla da će samo GWallet raditi.
Onda sam pozvao korisnički; tamo mi kažu da odem do ekspoziture da mi daju aktivaciini kod. Kada sam preneo reči službenice iz ekspoziture, čovek ostao zbunjen, kaže da mora da proveri o čemu se radi :)
Tako da eto, prisiljen sam da koristim GWallet sada, iako mi je w2p više odgovarala... Prednost GWallet-a je što rade MC kartice.

Odlepio sam kad su izblokirali AliE. Pre godinu dana su mi spržili fizicke kartice, ali proradile virtuelne, sad su spržili izgleda sve.

Danas dva uspešđna plaćanja Intesinom Visa Internet karticom na AliExpress.
Prvo sam pokušao plaćanje dok je stanje na kartici nula, uredno dobio (na AE) Error code: CSC_7200011. Prebacio pare na račun, dva plaćanja prošla bez problema.
Ova kartica mi je uvek prolazila na AE.

Звао сам Интезин кориснички сервис мало пре. Омогућене су ми трансакције. Али! Може да се одраде одмах док траје разговор. Или, да када завршим куповину, опет зовем сервис и кажем да сам одрадио шта сам желео па да опет блокирају.
Каже, Алиекспрес је блокиран као високо ризичан сајт и да је до њих када ће Интеза да омогући нормалне уплате. Не знају до кад ће то трајати и свесни су да ћу, ако се овако настави, променити банку.
Значи, гласовна верификација уплате. :poop:
I kod mene ista priča (drugi put za šest meseci (prošli put morao da vadim novu karticu i storniram staru)), međutim danas se sve normalizovalo...
jel nekome legla ona uplata tj akcija koja je bila ako se kupi kreditnim karticama za 80e+ uplacuju na karticu 3000din ??!!
Ha, ha, ha, i ja se to pitam...
Dobro su me kolege sa foruma savetovale da odmah "zatvorim" tu kreditnu transakciju, što sam i učinio da ne bih imao ništa od pratećih troškova, pa čekam sad te 3.000din kad bude-bude...

Jedino što tih 3k ne ide na račun, već kartica ide u plus za tih 3k. Tako da pratite tab od kartice, a ne od računa.

Kako u mobilnoj aplikaciji zapamtiti šablon, a da pamti i poziv na broj, model i sva ostala polja (adresa, ime, itd.) ? Zapamti mi samo račun.

I mene to iritira a i ne mogu da nadjem hitan transfer, ako idem iz sablona. Nisam probao kucati od pocetka racun.

Za vikend legla ta uplata, kao i 1010 din za plaćanje mobilnim uređajem (Google Pay). Master Gold je u pitanju. Za Master Standard još uvek ništa.
1668430320924.png

Jedino što tih 3k ne ide na račun, već kartica ide u plus za tih 3k. Tako da pratite tab od kartice, a ne od računa.
Znam.
Kad legne, ponovo ću platiti tom kreditnom karticom, pa razliku između ukupne cene kupovine i 3000din poklona, pokriti sa debitne.
Tako ću u iskoristi poklon od 3000din, a banci neću platiti ništa...

EDIT: Sad proverio, i meni uplaćeno...

Kako u mobilnoj aplikaciji zapamtiti šablon, a da pamti i poziv na broj, model i sva ostala polja (adresa, ime, itd.) ? Zapamti mi samo račun.
ako već imaš tog nekog u Moji primaoci i šabloni>odabereš ga>pa klikneš opciju ŠABLONI>i onda DODAJ ŠABLON, u kome upisuješ sve podatke

kada budeš potom želeo da mu/im platiš, ideš ponovo na ŠABLONI, klikneš na tri vertikalne tačke s desne strane, i u padajućem meniju izabereš opciju Plati

Hvala, probaću tako.

Ko koristi MC u sklopu platnog racuna, neka proveri u izvodu po kojoj kamati mu se obracunava potrosnja po revolving modelu...
Koristim ovu uslugu više od 10g, uglavnom sam sve placao do 10. tako da nisam ni obracao paznju po kojoj se kamati obracunava.
Pre par dana pogledam i uporedim sa kamatama na sajtu i sada je skoro duplo manja kamata od one po kojoj meni racunaju.
Za dinare je sada vazeca 18,43% a meni su obracunavali po 35.04% koja je važila ko zna od kada.
Minimum tri puta su mi obnavljali karticu i uvek po ovim vecim kamatama.
Poslao sam mejl i dobio odgovor da treba da odem u poslovnicu da potpisem aneks kako bi mi vazila ova manja kamata.
E sad ako je ova manja od skora, onda izvinite, svakako obratite paznju, nije mala razlika na vece cifre.
Svaka cast da si ovo provalio, bas je pilicarski to sto rade.
Cudno je da su drugacije obracunavali od slucaja do slucaja. Ja imam MC Gold vise od godinu i po dana, prije toga sam imao MS Standard... Nisam pratio kako su mi se kretale te kamatne stope (jer nikad nisam imao potrebe da koristim taj revolving model), ali gledam trenutne kamatne stope i kod mene su:
Kamatna stopa RSD
15,62 %

Kamatna stopa EUR
12,60 %
Ne znam zasto su nize od zvanicnih (mozda zbog Magnifica statusa), ali ne zalim se sve dok nisu vise (jer uskoro ce mi vjerovatno trebati za opremanje stana).

Sigurno je bilo pitanje, ali ne mogu da nadjem odgovor gde mogu da vidim nedospele rate plaćene Visa Debit karticom?
U petak 11.11. sam uzeo nešto na 3 rate preko Visa Debit i nigde ne mogu da nadjem gde je to zabeleženo. Danas vidim skinuli mi sa računa iznos prve rate. Kako da znam kad će preostale 2 rate, kako to funkcioniše?

Morao sam prvi put da isprobam Visa debit na rate jer nije htela da prodje Mastercard credit kartica - u februaru sam dobio novu i nisam je do sad koristio, verovatno moram nekako da je aktiviram da li ubacivanjem u terminal ili?

Sad za 11.11 prvi put placeno kreditnom MC na Aliexpress-u, jer kao sto znate Visa nije prolazila. Po toj transakciji MC ima zaduzenje u eurima, kako uplatiti na racun na koji je vezana MC, kada nema devizne partije na glavnom racunu, samo dinari i ne moze da se koristi menjacnica?
Ekspozitura?! :D

Sad za 11.11 prvi put placeno kreditnom MC na Aliexpress-u, jer kao sto znate Visa nije prolazila. Po toj transakciji MC ima zaduzenje u eurima, kako uplatiti na racun na koji je vezana MC, kada nema devizne partije na glavnom racunu, samo dinari i ne moze da se koristi menjacnica?
Ekspozitura?! :D
Sticice ti izvod i pisace ti zaduzenje u dinarima.

^ sumnjam da je ovako, ali nemam tu vrstu iskustva. Mislim da sva zaduženja koja nisu rsd moraju stići u eur. Kako ti to izmiruješ je druga priča.

Meni su rekli u banci kada sam hteo da zatvorim devizni račun da se izmirenje obaveza po MC u devizama mora izvršiti u ekspozituri u slučaju da nemaš devizni račun.

Nazad
Vrh Dno