Šta je novo?

Banka Intesa

Jel dobijaš sms kod za autorizaciju? U kom delu tačno ne radi plaćanje?

Da li može da se uzme uz ovu visu karticu što imamo Master kartica koja će raditi isto kao visa, tačnije vući pare sa tekućeg računa? Znači da mi ostane ova visa i da pored nje uzmem master koja će isto biti vezana za tekući račun? Znači ne kreditna i to nego obična?

Ne, Intesa uopšte nema MC debitne kartice.
Uz tekući dinarski može samo Visa Inspire i Dina.
Zavisno od paketa, kreditna MC je besplatna.

Jel dobijaš sms kod za autorizaciju? U kom delu tačno ne radi plaćanje?
Mislim da mi Netflix nikada nije tražio, samo unesem karticu i sve one standardne podatke i to je to. Nisam imao dovoljno para kada je pokušao da naplati mesečnu pretplatu i kada sam preneo evre i open uneo CVV izbaci grešku da nešto nije uredu sa karticom, podacima, količinom sredstava. Na kartici sada ima i više para zbog Intesinog famoznog rezervisanja više para. Probao više puta i svaki put isto. Nije pomoglo ni kada sam ponovo uneo karticu. Na kraju sam probao sa masterom i prošlo je odmah. Netflix nalog je na Srbiju.

Ovaj novi Intesa Online, pa ovo je blagi uzas! Prosto ne mogu da se pomirim da je ovoliko los! Poslednja u nizu gluposti je da sad kad odem na "Plati odmah" za snimljene racune (ili sablone, svejedno), ne ucitava mi uopste podatke, prije svega broj racuna. Workaround je da se ide na "Ponovi placanje" (naravno, ukoliko ste imali prethodnih placanja za dati sablon).
Pa koja je svrha sablona ako ne mogu da ga reuse-ujem?!? Koliko je kompolikovano napraviti da se popuni forma sa postojecim podacima? Vise od godinu dana ga "bruse" - pa jel neka raketna nauka?

Necu da pominjem da mi trokiraju push notifikacije, pa autorizacija ponekad ne prodje. Ponekad me izbaci iz online-a i prikaze gresku kao da sam ulogovan sa drugog uredjaja (a naravno nisam, sve sto uradim na telefonu je da autorizujem transakciju), itd. itd.

Ovo je za slom zivaca. Pretvara zivot u pakao za placanje najobicnijih par racuna!

P.S. Da nemam stambeni kredit kod njih, sad bih momentalno produzio do poslovnice i zatvorio racun zauvijek!

Hamburger - Plaćanja - Moji primaoci i šabloni - tri tačke pored šablona - plati
radi bez problema, sad probao. Nisam siguran gde je "plati odmah" opcija

Jel pricamo o Intesa online (eBank) ili mBank?
Intesa Online:
Intesa.png

Hvala za info.

Upravo sam provjerio svaki moguci sablon, nijedan ne radi, tj. prosto nece da popuni broj racuna, nebitno da li isao na Racuni -> Plati odmah ili Sabloni -> Plati odmah. Zanimljivo je sto za sablon popuni ostale informacije (sifru, poziv na broj itd.), samo nece da ucita broj racuna.

Iz mobilne aplikacije (mBank) sve radi kako treba!

Svi racuni/sabloni su dodati rucno proslog mjeseca otprilike u ovo vrijeme i do sada sam izvrsio par uplata i radili su kako treba (iz eBank naravno). I sad su znaci uspjeli nesto da zeznu i to tako da izgleda ne radi samo meni. :rolleyes:Ova Intesa je ironija od banke! Da mi nije donekle smijesno, plakao bih od muke... :D

Plaćao si porez za stan/zemlju? Mora poziv na broj 253, to šablon ne učitava automatski.
Kod mene pozivanje šablona takođe ne prikazuje br računa na koji uplaćujem. Ali ga samo ne prikazuje, uredno ga koristi.

Ne, placao sam regularne racune, komunalije, telefon itd.

I da, u pravu si, ne prikazuje racun, ali uplata prolazi ako se nastavi dalje. Auh kakve oni bugcine prave... Fora je sto mi je inicijalno bilo disable-ovano dugme "Nastavi", odmah sam pretpostavio da je to zato jer fali racun (koji btw i pocrveni ako kliknes na polje), ali je zapravo bilo zbog toga sto nisam unijeo iznos u polju ispod. Kad se iznos unese, regularno omogucio "Nastavi" dugme (iako je polje za racun prazno) i dalje sve radi ok.

***, jos malo i trebace nam prirucnik za pustanje najobicnije uplate. :(

Hvala na pomoci @kibicer, ako nista bar uplate ipak rade kroz eBank, uz par trikova.

To je dizajnirano da bude tako, ko nam kriv kad nismo išli u školu na vreme :ROFLMAO::ROFLMAO:

isto

1660646988961.png

neki ozbiljniji problem je izgleda bio, ili nemar...

nekoliko mejlova

do 15.07. su imali obavezu da, po pravilniku koji je @kibicer kačio, isplate, ali eto, okruglo mesec dana docnje...

Kakva je procedura za prebacivanje mobi aplikacije na novi telefon? Vidim nema u Intesa online za aktivaciju mobi, samo wave2pay

Kakva je procedura za prebacivanje mobi aplikacije na novi telefon? Vidim nema u Intesa online za aktivaciju mobi, samo wave2pay
Treba da znaš id korisnika i kod za reaktivaciju, id korisnika mozes videti unutar app a kod za reaktivaciju si setovao kada si prvi put aktivirao mbanking. Ako ga se ne secas verovatno je isti kao pin za login. Tako je meni bilo. Zvao sam ih u vezi sa tim pre menjanja telefona i rekose mi da oni ne znaju taj kod i da nemaju mogućnost da ga resetuju što je van svake pameti

Bilo bi sjajno kad bi ikako moglo bez tih brojnih novih funkcionalnosti, samo da poprave stare nakon godinu i kusur dana. :D

Jel imao jos neko prilike da placanjem karticom online transakcija uredno prodje medjutim u wave2pay aplikaciji iskocila notifikacija da je ista odbijena ? 🙃
Jel imao jos neko prilike da placanjem karticom online transakcija uredno prodje medjutim u wave2pay aplikaciji iskocila notifikacija da je ista odbijena ? 🙃

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Verovatno je bilo negde ovakvih pitanja...
Imam Intesinu Visa Inspire debitnu karticu (kao i Dina debitnu), račun je Intesa Hit.

Kakvi su uslovi što se tiče plaćanja u inostranstvu? Pošto za nekoliko dana idem u Grčku. Ne bih da nosim previše novca u kešu...

Kolike su provizije i ostalo za npr kupovine u prodavnicama, plaćanje računa u restoranima itd ili je to beznačajno?
Pretpostavljam da je najbolje na računu prebaciti dinare u evre ovde...
Postoje li tu neke začkoljice o kojima bi se trebalo znati nešto više?

Ovaj novi Intesa Online, pa ovo je blagi uzas! Prosto ne mogu da se pomirim da je ovoliko los! Poslednja u nizu gluposti je da sad kad odem na "Plati odmah" za snimljene racune (ili sablone, svejedno), ne ucitava mi uopste podatke, prije svega broj racuna. Workaround je da se ide na "Ponovi placanje" (naravno, ukoliko ste imali prethodnih placanja za dati sablon).
Pa koja je svrha sablona ako ne mogu da ga reuse-ujem?!? Koliko je kompolikovano napraviti da se popuni forma sa postojecim podacima? Vise od godinu dana ga "bruse" - pa jel neka raketna nauka?

Necu da pominjem da mi trokiraju push notifikacije, pa autorizacija ponekad ne prodje. Ponekad me izbaci iz online-a i prikaze gresku kao da sam ulogovan sa drugog uredjaja (a naravno nisam, sve sto uradim na telefonu je da autorizujem transakciju), itd. itd.

Ovo je za slom zivaca. Pretvara zivot u pakao za placanje najobicnijih par racuna!

P.S. Da nemam stambeni kredit kod njih, sad bih momentalno produzio do poslovnice i zatvorio racun zauvijek!
Vidim da nisam jedini koji mrzi ovu novu app sto su napravili, na staroj sam u 5 minuta platio sve racune i nastavio zivot dalje a ovde kada sam prosle nedelje placao racune sam izgubio vise od pola sata na njihovu glupost, i najveci fail koji sam doziveo je da kada treba da potvrdim sa mobilnog transakciju ono me na racunaru izloguje napolje i onda ajde sve ponovo podesavaj i da bude jos veci bedak to sam doziveo tri puta na razlicitim racunima.

Pozdrav!

Verovatno je bilo negde ovakvih pitanja...
Imam Intesinu Visa Inspire debitnu karticu (kao i Dina debitnu), račun je Intesa Hit.

Kakvi su uslovi što se tiče plaćanja u inostranstvu? Pošto za nekoliko dana idem u Grčku. Ne bih da nosim previše novca u kešu...

Kolike su provizije i ostalo za npr kupovine u prodavnicama, plaćanje računa u restoranima itd ili je to beznačajno?
Pretpostavljam da je najbolje na računu prebaciti dinare u evre ovde...
Postoje li tu neke začkoljice o kojima bi se trebalo znati nešto više?
Ako je Hit račun, onda bi trebalo da imaš i neku kreditnu karticu (Mastar Card). Svakako je uključena u HIT račun potpuno besplatno.
Ako je imaš, koristi nju u Grčkoj, i pokrij ceo iznos čim se vratiš (pokrivaš u EUR).

Kolika je provizija za podizanje € u Grčkoj na bankomatima? Isto kao i Balkan Spy imam Intesinu Visa Inspire debitnu karticu , račun je Intesa Hit. Nemam Master card.

Debitne i jesu povoljnije za atm. Vidi da li neka banka pripada grupaciji, tu bi moglo biti i bez provizije.

Nazad
Vrh Dno