Šta je novo?

Banka Intesa

Jel zna neko koliko se u procentima uzima za rezervisana sredstva prilikom online placanja u devizama? (pre par godina je bilo oko 7% od transakcije, koji se kasnije vracaju na racun nakon par dana)

Колико се може највише подићи пара на банкомату?

Mislim da je 40 novcanica, od apoena koje ima unutra zavisi iznos. Ako ima tipa sve po 2000 mozes da podignes i 80k iz jednog puta... Tako mi je barem objasnjavala savetnica jednom..

Jeste, 80k je maksimum. Koliko znam Intesa ne puni bankomate sa apoenima od 5k, bar ne poslednjih par godina.

Ali to se odnosi na jednu transakciju, sistemski podeseni limit zapravo ogranicava ukupni dnevni (i mjesecni) isnos (i on je sigurno veci od 80k).
Nisam siguran da li se u aplikaciji vide ovi limit...

Uglavnom ih puni sa apoenima od 2k i kad hoću da dignem recimo 5k najčešće moram da dignem još 1k preko da bi bio paran broj (a 4k mi nije dovoljno). Generalno im mi sa računima nismo značajni, to više zbog ovih iz drugih banaka koji nemaju u blizini bankomat svoje banke pa moraju da uzmu malo više od planiranog a tu je odmah i viša provizija koja nije nešto puno veća za pojedinca ali mnogo puta po sitno - nakupi se.

Hajd kad se već pričao o bankomatima da iznesem svoje mišljenje.
Jako me nervira što su vrlo često bez para. Barem u 50% slučajeva kad hoću da podignem pare, bankomat nema.
Pored toga nervira me i što je najveća ponuđena suma 10k dinara, pa mora da se ide na drugi iznos, pa da se ukucava iznos. Mislim da je 10k premalo. Ovo nije slučaj kod drugih banaka, npr. u raiffeisen-u je 30k

Колико се може највише подићи пара на банкомату?

Na Intesa bankomatu gotovo uvek na nekoj nalepnici ili u nekom ćošku bude Clipart naslaganih novčanica i piše broj preko njega. Taj broj označava broj novčanica koje može da isplati u jednoj transakciji. Jednom prilikom sam video bankomat sa brojem 50, ali i on je davao po 40 novčanica. Verovatno je planirano povećanje, pa još uvek nije realizovano.
Ukupan podignut iznos tj broj transakcija ti zavisi od dnevnog limita.

Ја сам подигао 5х60000дин, 5х30 по 2000 на једном банкомату, на шалтеру исплата до 14h а банка ради до 19. А и кад ради чека се пола сата.

Imam problem. Upravo sam pokusao preko sajta hotela da uplatim letovanje, u pitanju je Spanija. Iznos je 2.800 EUR. Koristio sam intesinu Visa karticu za devizna placanja, imam i vise od trazenog iznosa, ali svaki put nakon unosa karticnih podataka i SMS verifikacije, dobijem poruku:
''The bank has denied the payment.
An error has occured during the transaction''.
Platforma gde se vrsi uplata inace ima u sebi oznake Visa i Mastercard kartica. Limit za placanje je daleko veci od trazenog iznosa za uplatu. Sta moze biti u pitanju?

Imam problem. Upravo sam pokusao preko sajta hotela da uplatim letovanje, u pitanju je Spanija. Iznos je 2.800 EUR. Koristio sam intesinu Visa karticu za devizna placanja, imam i vise od trazenog iznosa, ali svaki put nakon unosa karticnih podataka i SMS verifikacije, dobijem poruku:
''The bank has denied the payment.
An error has occured during the transaction''.
Platforma gde se vrsi uplata inace ima u sebi oznake Visa i Mastercard kartica. Limit za placanje je daleko veci od trazenog iznosa za uplatu. Sta moze biti u pitanju?

S obzirom da je poruka da je banka odbila transakciju, piši poruku banci.

limiti u aplikaciji?
mozda iskljucena transakcija za inostranstvo?

S obzirom da je poruka da je banka odbila transakciju, piši poruku banci.
Ovde mi je jedina enigma da li je moja ili njihova banka odbila transakciju, mada veca verovatnoca je da je Intesa to odbila, svaka banka bi prihvatila uplatu.
limiti u aplikaciji?
mozda iskljucena transakcija za inostranstvo?
Limit je pravilno regulisan, to je ok. Transakcija za inostranstvo? Nisam video nigde tu opciju u aplikaciji.

Koliki ti je dnevni limit?

Meni su kada sam bio u USA postavili $3000 kao dnevni limit i ja hteo odjednom da uplatim, odmah prilikom čekiranja svih $4200 i nikako nije moglo da prođe - čim sam prepolovio uplatu na$2100 prošlo je iz prve.

Da sam ostavio da sve platim prilikom checkout-a bio bih u ogromnom problemu...

Ako je u aplikaciji sve ok, pozovi intezin korisnicki, mozda je blokada inicirana sistemski sa njihove strane.

Могуће да је сумњива трансакција.
Ја сам пре неки дан покушао да платим Playstation network card од 10$ на CdKeys и три пута одбијено после смс верификације. Динарска је прошла.
Звали ме пре два дана да провере да ли је то моја трансакција и да је одбијено због тога.

Koliki ti je dnevni limit?

Meni su kada sam bio u USA postavili $3000 kao dnevni limit i ja hteo odjednom da uplatim, odmah prilikom čekiranja svih $4200 i nikako nije moglo da prođe - čim sam prepolovio uplatu na$2100 prošlo je iz prve.

Da sam ostavio da sve platim prilikom checkout-a bio bih u ogromnom problemu...
Stavio sam ga na 10000 EUR kao dnevni limit, sto je i vise nego dovoljno, zato mi i cudno...
Ako je u aplikaciji sve ok, pozovi intezin korisnicki, mozda je blokada inicirana sistemski sa njihove strane.
To cu i da uradim, samo cekam ponedeljak posto sutra niko ne radi.
Могуће да је сумњива трансакција.
Ја сам пре неки дан покушао да платим Playstation network card од 10$ на CdKeys и три пута одбијено после смс верификације. Динарска је прошла.
Звали ме пре два дана да провере да ли је то моја трансакција и да је одбијено због тога.
Iskreno ne verujem jer placam direktno preko hotela, pogotovo sto je u pitanju lanac hotela.

U poslednjih mesec dana mi je Intesa MC kartica odbijena na više mesta, uvek je ista poruka, da nije prošao security check.

Yettel je prolazila bez problema na tim mestima. Imao sam nedavno situaciju da mi Intesa kartica bude odbijena na nekom servisu, a 10 min kasnije prodje na Booking, probam je opet na prethodni servis, neće. Probam Yettel, prodje.

U petak sam imao situaciju da nisam uspeo da platim kredit hrvatskom A1, ni sa Intesa MC, ni Intesa Visa, ni sa Yettel MC. Neposredno posle toga sam sa Intesom platio avionsku kartu, a kasnije je prošla i na A1.
Izmedju tih transakcija sam imao više različitih plaćanja i još jedna nije prošla iz prve, ali ajde da bude da sam tu pogrešio verifikaciju. Možda. Ostala plaćanja ok.

Sve u svemu, poslednjih mesec dana sam imao više odbijanja Intesa MC kartice, nego za nekoliko godina unazad u zbiru.

Update: uspeo sam da izvrsim uplatu tako sto sam bukirao sobe odvojeno (bukiram 2 sobe, ja sam isprva pokusavao sa potpunim iznosom).
No razlog sto nije uspela celokupna transakcija je sto je provizija bila 'masna', to sam provalio nakon sto sam platio prvu sobu, onda sam dodao malo vise para na deviznoj kartici i proslo bez problema.

Vratiće ti se povećani iznos rezervacije nakon knjiženja transakcije. Tako da na kraju neće biti provizije. Ali uvek računaj da kad plaćaš intezinom deviznom karticom imaš 10ak posto više sredstava na računu.

Update: uspeo sam da izvrsim uplatu tako sto sam bukirao sobe odvojeno (bukiram 2 sobe, ja sam isprva pokusavao sa potpunim iznosom).
No razlog sto nije uspela celokupna transakcija je sto je provizija bila 'masna', to sam provalio nakon sto sam platio prvu sobu, onda sam dodao malo vise para na deviznoj kartici i proslo bez problema.

Kada si napisao da si stavio limit 10.000eur, nikome nije palo na pamet da te pita "da li imaš dovoljno novca na računu?".

To sa zaduživanjem dodatnih 6% (mada su neki ljudi prijavljivali i 7%) je bio baš čest problem ljudima, kada su na računu kartice držali samo onoliko koliko je neophodno za konkretno plaćanje. Gruba procena je da smo to pitanje u ovoj i AliExpres temi, tokom godina, prošli bar 50 puta, a sasvim moguće i 100+ :)

Važno je da si rešio. Meni ostaje enigma zašto mi kartice nisu radile.

Da li ima neko informaciju radi li opcija dostave kartica na kućnu adresu? 5.3 su kao poslate kartice i još ih nema. Dina mi je vec istekla.

Kakva je situacija sada u Intesi sa odlascima u banku? Da li se nešto promenilo da ne mora lično, nego online? Otišao sam pre oko 3-4 godine, i tada sam morao da idem do banke kada sam menjao mobilnog operatera, za neku štednju isto, zahtev za novu karticu i za podizanje se ne sećam kako je bilo, itd. Ogromne gužve i lični bankari koji se stalno menjaju (a i nisu mi bili od neke pomoći), to verujem da je u istom stanju i danas.

Sad je jos gore. Skratili su da im blagajne rade do 12 i ako ti treba nesto odatle onda je haos.
Ako ti treba savetnik kontam da je lakse otici posle 12.

Ja sam poslednji put išao kad sam podizao karticu. Kad sam menjao telefon, uspešno sam reaktivirao app bez odlaska u banku. Generalno, meni je okej, ali verujem da je to jer mi se ništa nije dogodilo što bi zahtevalo odlazak, a onda bi verovatno bio pakao.

Da li je neko u skorije vreme uključio opciju dostavljanja nove kartice na kućnu adresu...a da se to stvarno i desilo? :cautious:

Već drugi put mi stiže mejl da je kartica izrađena i poslata na kućnu adresu, i ništa. Kontaktiranje kontakt centra je dovelo do toga da je stigao novi mejl iste sadržine:rolleyes:

Gde se nalazi ta opcija da se ukljuci, ne vidim je u aplikaciji?

Da li je neko u skorije vreme uključio opciju dostavljanja nove kartice na kućnu adresu...a da se to stvarno i desilo? :cautious:

Već drugi put mi stiže mejl da je kartica izrađena i poslata na kućnu adresu, i ništa. Kontaktiranje kontakt centra je dovelo do toga da je stigao novi mejl iste sadržine:rolleyes:
Meni su stigle kartice s tim što dina radi a visa stoji da još uvek nije aktivna i da je u izradi a ustvari je kod mene. Evo sad videh da će da istekne 31.3. Ali stigle su mi uglavnom.

Jel ima u tarifniku stavka naknada za dostavu kartice?
Piše da ukoliko je predviđena naknada, biće naplaćena u skladu sa tarifnikom.

Vrh Dno