Ja opet mislim da sam to dobro ukapirao jer znam sta sam procitao.
A sta ako je to sto si ti procitao besmisleno? Onda je i voje kapiranje... pogresno!
Na Caymana idu ovim slabijim verzijama dok ce Antilles biti napadnut verzijom od 512-bit-a.
Problem je izgleda sto su informacije obradjene pa se ne zna pouzdano sta je istina mada ja uvo svakako ne uzimam zdravo za gotovo.
Huh, izvukao si se sa ovom zadnjom recenicom od jedne slatke replike, obzirom da si izlaganje zapoceo sa gotovom sigurnoscu u postojanje GF110
Ono koliko sam razumeo chip je rekonstruisan nesto poput GF104 i podesen za gaming tako da ako se pojavi trebao bi da da impresivne performanse.
Uh.... mozda i ne uzimas zdravo-za-gotovo, ali mnogo zelis da su glasine tacne...
No videcemo.Ja sam oko ovog imao i ranije informaciju samo sto sam je cuvao do danas jer nisam bio siguran da li ce zaista biti nove Hi End serije. sto ni sad nisam,sve drzim u rezervi.

Paz, ovo je IDEALNA izjava za sig! ALi jedini problem je sto je potrebno biti upoznat sa kontekstom iz kog potice!
U svakom slucaju genijalno i preslatko! Obozavam ovaj tread! Toliko nesigurnosti i... zudnje!
Znaci nju bi vrlo lako dobio jedan Dual GPU Full GF104 ako bi i on mogao da se napravi zbog TDP-a ili ti ovaj GTX 580 512-bit-a.
genijalno!! Stvarno mojne da se ljutis, ni najmanje ne pokusavam da te omalovazim, jednostavno ovaj tvoj post ispunjen nagadjanjima, pa usupanjima pred glasinama, pa potom kalkulacijama, k'o da su te glasine tacne... Ma fenomenalno, stvarno najbolji post do sada!
U odnosu na ATI ponudu nVidia ima dosta prostora da se ubaci u odredjene segmente pa je i pojava ovakvih karti sasvim logicna.

Ispade da je NVIDIA, kompanija koja je do juce prsla sa GF100-kom, koja prakticno nema nikakav ozbiljan line-up i koju su advokati osusili za par stotina miliona za onaj "Bumpgate" u tako konfornoj poziciji da moze da bira gde ce i cime ce da gadja! Genijalno!
Niko se nije nadao ni GF104 pa eto pojavio se.
Posto mene mrzi, moze li neko da iskopa jedan slajd k'o sto je Dule onomad izvukao slajd za 40nm GT200?!?
Za GF104 se znalo poodavno!!
GF110 i ako se pojavi naravno nece imati tako dobre karakteristike odnos cena/perf (za ovo nisam siguran ali predpostavljam da ce biti skupa),TDP ali ce sigurno biti brutalno jaka karta kao single GPU.
Sto je babi milo, to joj se i snilo
No opet ostadoh uskracen od odgovora:S:
P.S.Napomenucu.Nije bitan GTX580 koji je samo za sad jedna obicna glasina.
Tematika je Antilles!
E dobro je da si nas vratio na ispravan put!
Pa vi ste svi kacili specifikacije a i pun je net tih tabela..
Po meni je potrosnja sasvim logicna a i da nije sigurno bas me briga...
.
.
.
No ako je tacno hocu da znam kako je to moguce?Ja kazem da je nemoguce ali me interesuju i drugi experti i njihova misljenja.
I demand that you respect my authoritaaa

Jesi li siguran da te zaista interesuje misljenje ostalih "experata"? Nesto ih bas i nisi Fermao
Imam drugu logiku.Sasvim je moguce odraditi rekonstrukciju GF100=>GF110 chipa i podesiti ga za gaming power.
Ovo je EPSKI post!
I ja MORAM da cujem/procitam tu logiku!
A za ova prepucavanja, stvarno nema smisla. Zagadili ste temu do bola. Ne čita mi se uopšte. Voleo bih da je neki mod prisutan pa da pobriše ne relevantne stvari za temu (naslov govori o čemu tema treba da govori) i prebaci stvari kojima nije ovde mesto u neke druge thread-ove (PhysX, Eyefinity, Domaće tržište...).
Tema je fantasticna!
Nemoj zaboraviti da ovo nije "Oficijelna" tema, jer niko (sem Max-a koji je pod NDA) nema bilo kakvu tacnu informaciju! Prema tome svima nam je jos uvek dopusteno da palamudimo do mile volje sa ŠBBKBB!
Ne razumem zasto toliko potencira gf104 kao da je neki srebrni metak, cip je u najboljem slucaju prosecan, e sad sto su GTX460 karte odlicna kupovine to nema veze sa cipom vec iskljucivo sa cenom po kojoj se prodaju.
Zato sto je to
jedini NVIDIA-in DX11 GPU koji ima zadovoljavajuce performanse!
Sta drugo moze da upotrebi? GF106?? Fermi je mrtav odavno i kao takav neupotrebljiv argument!
Opet, veliko je pitanje da li mogu da naprave ~600mm^2 cip na ovom procesu, min toliko ce im trebati da pobede Cayman-a. Ovde sam cak i bio velikodusan sa povrsinom. Da li je to dobar cip, i da li sluzi bilo cemu drugom sem za PR razmisli sam.
575 mm^ je maksimum koji podrzavaju masine za proizvodnju cipova!!
Upravo iz tog razloga nikakav nabiflani GF100 nije moguc!
A sto se tice gore replicirane i omiljene mi teorije o GF104-olikom cipu sa 512+ procesora... pa i ovih 384 na aktuelnom GF104 ne radi u potpunosti, vec je samo 336 ukljuceno!