Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Villy
To ne bi bilo dobro za AMD. Sledeci stepenik nize bi bilo 5770 za 130 E, sto je previse za sada vec nedovoljne performanse i ja bih bio upucen na GTX460, posto mi se ne daje 180 za sledeci stepenik.
Naravoucenije: Necemo skuplje hocemo jeftinije !

Cenu mozes da korigujes ako to zelis za jedan dan, valjda je to svima jasno, sama NV je to dokazala. Niko nije lud da ostaje sa ogromnim lagerom skupe robe koja se ne prodaje samo zato sto misli da treba/mora da zaradi vise... toga ima samo u Srbiji ;)

U teorije zavere ne verujem, ali je vrlo moguce da su narucili manje Cypress wafera, pa i ovako prodaju sve sto su proizveli, i u tom slucaju nemaju potrebe da spustaju cenu.

Ati najavio launch 6xxx kartica za sledecu nedelju

Isporuke pocetkom sledece godine

10x1014iub24dfweamd-1287124839.jpg

Poslednja izmena:
^^Ti si se izgleda zagubio, ovo nit su vesti niti mali oglasi a bogami ni tema o GTX460.

Što se mene tiče i da dele džabe ja ništa GB ne bi uzeo.

Imam utisak da je kad god se govori o AMD-u u kontekstu grafickih akceleratora, prisutno cudjenje zasto bivsi ATI brend koji ima toliko bolji die size, perf/wat, perf/mm itd itd, pa moze da koriguje cenu u sekundi (s neizbeznim poentiranjem kako se neke druge stvari ne mogu promeniti u sekundi, npr potrosnja, zagrevanje itd), a iz nekog misterioznog razloga tu cenu nikako ne koriguje, ne u sekundi nego mesecima, a ni posle pojave 460-ke. Ocito da se ta cena ipak ne moze tako lako "korigovati u sekundi",)

Mozda zato sto Aemdeka ima jos citav niz chipova koji nemaju tako impresivne karakteristike, da ne kazem PHENOMenalne,) Ko ce da isfinansira visegodisnji tehnoloski zaostatak koji se sa svakom generacijom CPU-ova produbljuje? Odakle se namicu sredstva za r&d za buldozere? Da nije od profita koji donose phenomi na trzistu?;)

Preveliki je to teret na grbaci da bi se vrsila bilo kakva korekcija cena,a ne jos u sekundi;)

Ne pricaj napamet nego da pogledamo finansijski izvestaj.
Idemo za zadnji kvartal:
http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/amd-reports-third-quarter-2010oct14.aspx
Za treci kvartal AMD prijavljuje zaradu od $1.62 milijardi i net loss od $118 miliona.
Ono sto nas interesuje su non-GAAP cifre koje pokazuju kako je AMD zaista poslovao taj kvartal:
non-GAAP zarada je $108 miliona i operating income $144 miliona. KAda na to doadte $186 million GloFlo gubitke (underutilization i ostalo) $24 miliona na gubitke na dugove koje su ranije odkupili i $16 miliona dug za gupovinu ATI dobijate GAAP cifre.
Vracamo se na non-GAAP:
Computing Solutions:
Computing Solutions segment revenue was flat sequentially and up 13 percent year-over-year. The year-over-year increase was primarily driven by record notebook microprocessor unit shipments.
Operating income was $164 million, compared with $128 million in Q2-10 and $82 million in Q3-09.
Graphics segment:
Graphics segment revenue decreased 11 percent sequentially but increased 33 percent year-over-year. The sequential decrease was driven by decreased mobile graphics processor unit (GPU) unit shipments and decreased ASP. The year-over-year increase was driven by an increase in GPU unit shipments and ASP.
Operating income was $1 million, compared with $33 million in Q2-10 and $2 million in Q3-09.
Da li vam je konacno jasno da AMD zaradjuje mnogo vise na procesorima nego na grafickim cipovima.
Pravu stvar osekujemo u Q1 2011 kada krenu fusion cipovi.;)

Ne pricaj napamet nego da pogledamo finansijski izvestaj.
Idemo za zadnji kvartal:
.
.
.

Da li vam je konacno jasno da AMD zaradjuje mnogo vise na procesorima nego na grafickim cipovima.
Pravu stvar osekujemo u Q1 2011 kada krenu fusion cipovi.;)

Hvala Bogu da neko ovo objasni slikovito i jednostavno!
10x Preacher!

...
As we learned from a business-related source, the HD6850 to 775MHz and tailed with 256bit memory from 1024 to 1000MHz. It also has 1120 stream processors. The HD6870 will be a core clock speed of 900MHz and a memory clock of 1050MHz, while also set to 1024MB and 256bit and will use both graphics cards in GDDR5. The HD6870 will include 1120 stream processors.

In addition, some partners will immediately appear with the overclocked versions on the market. After initial early price listings of a Dutch online stores, the Radeon HD6850 is € 189 plus shipping and the Radeon HD6870 cost € 255 plus shipping. Availability Sorry, we can make no statement.

Pa ako je ovo istina onda je razlika u ceni suluda jos ako 6850 moze da se lepo oc ko ce kupovati 6870 ali 65eu vise za 125mhz je malo mnogo.Ma i ovo mi deluje kao fake vest mada ko zna.
Ovo mu dodje nesto ko 4870 i 4890.

'Ajde sad jedno ozbiljno pitanje vezano za seriju 6xxx.Ima li nagovestaja da ce se uopste i pojaviti Antilles?Ako je TDP Cayman-a XT 300w a Pro verzije 225w kako je moguce izvesti Dual GPU verziju karte a da ne prelazi 300w TDP-a?!Po toj logici da bi ostali na visokoj klasi u snazi morali bi da uzmu Cayman Pro i sa drasticno nizim klokovima da spuste disipaciju.Ali kako izvesti skinuti 75w po GPU-u!Tako osakacena karta nebi imala zadovoljavajuce performanse..

E sad posto je najverovatnije i pitanje da li ce ta karta ugledati svetlost dana u 40nm pecka me druga stvar.Pojavila se vest o GTX 580 i to tri modela (GF 100b - 512cc,GF110-512cc,GF110-576cc,GF110-768cc i 512 bit-a!)
E ovaj poslednji navodno ako je ovo tacno treba da parira Antilles.
Obzirom da su nvidia karte u 40nm da li to znaci da ce ipak Antilles ugledati svetlost dana u 40nm i na koji nacin?
Cim se oni spremaju znaci da postoji mogucnost!nVidia ide sa brutal force single GPU vs Antilles Dual GPU!

Poslednja izmena:
'Ajde sad jedno ozbiljno pitanje vezano za seriju 6xxx.Ima li nagovestaja da ce se uopste i pojaviti Antilles?Ako je TDP Cayman-a XT 300w a Pro verzije 225w kako je moguce izvesti Dual GPU verziju karte a da ne prelazi 300w TDP-a?!Po toj logici da bi ostali na visokoj klasi u snazi morali bi da uzmu Cayman Pro i sa drasticno nizim klokovima da spuste disipaciju.Ali kako izvesti skinuti 75w po GPU-u!Tako osakacena karta nebi imala zadovoljavajuce performanse..

E sad posto je najverovatnije i pitanje da li ce ta karta ugledati svetlost dana u 40nm pecka me druga stvar.Pojavila se vest o GTX 580 i to tri modela (GF 100b - 512cc,GF110-512cc,GF110-576cc,GF110-768cc i 512 bit-a!)
E ovaj poslednji navodno ako je ovo tacno treba da parira Antilles.
Obzirom da su nvidia karte u 40nm da li to znaci da ce ipak Antilles ugledati svetlost dana u 40nm i na koji nacin?
Cim se oni spremaju znaci da postoji mogucnost!nVidia ide sa brutal force single GPU vs Antilles Dual GPU!

Ako je verovati Carliju Antilles ce izbaciti kada budu imali dovoljno cipova i bude bilo potrebe za njim. Posto ce Cayman preuzeti ulogu najbrzeg GPU-a, a HD5970 ce i dalje biti neprikosnovena u brzini i nemaju nekog razloga da se zure i da trose cipove;)
Sto se tice osakacene karte, ona ce moci bez problema da se overklokuje, a sem toga bice apsolutni gospodar u svakom slucaju, pa makar skidali i 100w po cipu. No Antilles i sta ce biti u njemu su jos u domenu nagadjanja.

Sto se tice hipotetickog gtx580 nisi lepo shvatio tekst, ne prave tri modela, vec kruze glasine da ce biti nesto od te tri opcije.
Ja iskreno ne znam koja mi je besmislenija ali ajde sad.

Poslednja izmena:
Mislim da ni jedno ni drugo nije izvodljivo. Neki ljudi na internetu imaju mnogo bujnu maštu pa izmišljaju glasine. Zašto na onom navodno AMD slajdu stoji Antilles Dec 2010 - 2xCayman ja stvarno ne znam, ali mislim da je to čista glupost.

TSMC je sigurno ispeglao proces proizvodnje ali to ne znači da su u stanju da čine čuda. Danas je verovatno bolji yield za GF100 (sa 480SP) nego što je bio u martu ali to ne čini mogućom proizvodnju čipova koji su minimum 20% veći od GF100 (koliko vidim na osnovu glasina ti čipovi bi trebali biti evolucija GF100 a ne GF104).

Treba se malo spustiti na zemlju i razmisliti glavom. Te najavljene kartice bi morale ići u prodaju sa vodenim hlađenjem i dodatnim napajanjem samo za GPU.

Ako je verovati Carliju Antilles ce izbaciti kada budu imali dovoljno cipova i bude bilo potrebe za njim. Posto ce Cayman preuzeti ulogu najbrzeg GPU-a, a HD5970 ce i dalje biti neprikosnovena u brzini i nemaju nekog razloga da se zure i da trose cipove;)
Sto se tice osakacene karte, ona ce moci bez problema da se overklokuje, a sem toga bice apsolutni gospodar u svakom slucaju, pa makar skidali i 100w po cipu. No Antilles i sta ce biti u njemu su jos u domenu nagadjanja.

Sto se tice hipotetickog gtx580 nisi lepo shvatio tekst, ne prave tri modela, vec kruze glasine da ce biti nesto od te tri opcije.
Ja iskreno ne znam koja mi je besmislenija ali ajde sad.

Hm drugar..Malo ti meni filozofiras a ja sam trazio objasnjenje u vidu fizike i matematike:p
U svakom slucaju nema to veze sa zurbom vec sa kompletnoscu serije mada nikad ni nije bila preka potreba za Dual GPU izvedbama osim ako je konkurencija mnogo jaka u single GPU kao sto je to uvek bilo kod nVidia-e pa je ATI Odgovarao Dual verzijom do skoro.Mada opet gledajuci Dual GPU karte su sad postale tradicija u seriji pa nije ni nelogicno sto se ocekuje u seriji kao vrhunac ponude!

Ja opet mislim da sam to dobro ukapirao jer znam sta sam procitao.
Na Caymana idu ovim slabijim verzijama dok ce Antilles biti napadnut verzijom od 512-bit-a.Problem je izgleda sto su informacije obradjene pa se ne zna pouzdano sta je istina mada ja uvo svakako ne uzimam zdravo za gotovo.

Ono koliko sam razumeo chip je rekonstruisan nesto poput GF104 i podesen za gaming tako da ako se pojavi trebao bi da da impresivne performanse.No videcemo.Ja sam oko ovog imao i ranije informaciju samo sto sam je cuvao do danas jer nisam bio siguran da li ce zaista biti nove Hi End serije. sto ni sad nisam,sve drzim u rezervi.

Gubis poentu.Dual GPU karta treba da oznacava vrh ponude i najbolje moguce performanse.Takva Dual GPU karta bi imala jako siromasne performanse,nesto mozda malo vise od sadasnjeg 5970 i ispala bi totalno iz tog segmenta.
Znaci nju bi vrlo lako dobio jedan Dual GPU Full GF104 ako bi i on mogao da se napravi zbog TDP-a ili ti ovaj GTX 580 512-bit-a.

U odnosu na ATI ponudu nVidia ima dosta prostora da se ubaci u odredjene segmente pa je i pojava ovakvih karti sasvim logicna.

Niko se nije nadao ni GF104 pa eto pojavio se.
GF110 i ako se pojavi naravno nece imati tako dobre karakteristike odnos cena/perf (za ovo nisam siguran ali predpostavljam da ce biti skupa),TDP ali ce sigurno biti brutalno jaka karta kao single GPU.

No opet ostadoh uskracen od odgovora:S:

P.S.Napomenucu.Nije bitan GTX580 koji je samo za sad jedna obicna glasina.
Tematika je Antilles!

Poslednja izmena:
Ako je TDP Cayman-a XT 300w a Pro verzije 225w

Odakle ti to?... jeste da ce verovatno imati 6+8 kombinaciju, ali i to nije sigurno.

@PCbeast
gtx580 sa 512 bita, jedino i jedino moze da bude 2x256 od gf104, dual gpu karta i nista drugo, sam si rekao par puta da se jos uvek radi u istom 40nm procesu i da tu ne mogu neka cuda da se ostvare.. a sa druge strane antilies moze da bude najverovatnije samo 2xbartxt cip, a to je u stvari cayman tako da od dual gpu karte nema nista u 6000 seriji.. to je neka zdrava lokiga... a i hebes vise gf-ove:D ovde se ceka 6800 serija, lako cemo da uporedjujemo kad se sve karte pojave, to je najmanji problem... ali koliko vidim predvidjanjima nikad kraja:sceptic:...

Poslednja izmena:
Odakle ti to?... jeste da ce verovatno imati 6+8 kombinaciju, ali i to nije sigurno.

Pa vi ste svi kacili specifikacije a i pun je net tih tabela..
Po meni je potrosnja sasvim logicna a i da nije sigurno bas me briga..
No ako je tacno hocu da znam kako je to moguce?Ja kazem da je nemoguce ali me interesuju i drugi experti i njihova misljenja.;)

Imam drugu logiku.Sasvim je moguce odraditi rekonstrukciju GF100=>GF110 chipa i podesiti ga za gaming power.
Ima objansjenje sta je sve "radjeno" .

Poslednja izmena:
Cayman XT može biti dual Barts? Time bi opravdao 1920 šejdera o kojima se šuškalo i imao potrebu za 6+8 pin.

A za ova prepucavanja, stvarno nema smisla. Zagadili ste temu do bola. Ne čita mi se uopšte. Voleo bih da je neki mod prisutan pa da pobriše ne relevantne stvari za temu (naslov govori o čemu tema treba da govori) i prebaci stvari kojima nije ovde mesto u neke druge thread-ove (PhysX, Eyefinity, Domaće tržište...).

Hm drugar..Malo ti meni filozofiras a ja sam trazio objasnjenje u vidu fizike i matematike:p
Nista ne bih vise voleo nego kad bih mogao da ti odgovorim tako kako ti hoces, na zalost za sada moramo da se zadovoljimo filozofiranjem.
Na Caymana idu ovim slabijim verzijama dok ce Antilles biti napadnut verzijom od 512-bit-a.Problem je izgleda sto su informacije obradjene pa se ne zna pouzdano sta je istina mada ja uvo svakako ne uzimam zdravo za gotovo.
Pa valjda znam sta sam licno linkovao:
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.3dcenter.org%2Fnews%2F2010-10-13&act=url

Na vrhu tabele pise: "possible new high-end nVidia Chips"
Znaci radi se o mogucnostima, ne o spisku cipova. Kao drugo, zar stvarano mislis da imaju resursa da sve to izbace do decembra, ma samo jedno neka od ovoga neka izbace, bez secenja i ja im skidam kapu.

Gubis poentu.Dual GPU karta treba da oznacava vrh ponude i najbolje moguce performanse.Takva Dual GPU karta bi imala jako siromasne performanse,nesto mozda malo vise od sadasnjeg 5970 i ispala bi totalno iz tog segmenta.
Znaci nju bi vrlo lako dobio jedan Dual GPU Full GF104 ako bi i on mogao da se napravi zbog TDP-a ili ti ovaj GTX 580 512-bit-a.
Pa i bila bi vrh segmenta, jednostavno bi bila najbrza, e sad sa druge strane nikada dual GPU karte nisu isplative kao sa jednim GPU-om.
Sto se tice same ideje da bi dual full gf104 stigao takvu kartu, to jednostavno nema veze sa mozgom, Nv je losija znatno u perf/watt i uvek ce AMD moci vise snage da uklopi u tih max 300w.
Ne razumem zasto toliko potencira gf104 kao da je neki srebrni metak, cip je u najboljem slucaju prosecan, e sad sto su GTX460 karte odlicna kupovine to nema veze sa cipom vec iskljucivo sa cenom po kojoj se prodaju.

GF110 i ako se pojavi naravno nece imati tako dobre karakteristike odnos cena/perf (za ovo nisam siguran ali predpostavljam da ce biti skupa),TDP ali ce sigurno biti brutalno jaka karta kao single GPU.

Opet, veliko je pitanje da li mogu da naprave ~600mm^2 cip na ovom procesu, min toliko ce im trebati da pobede Cayman-a. Ovde sam cak i bio velikodusan sa povrsinom. Da li je to dobar cip, i da li sluzi bilo cemu drugom sem za PR razmisli sam.

Poslednja izmena:
A sta ako je to sto si ti procitao besmisleno? Onda je i voje kapiranje... pogresno!
Na Caymana idu ovim slabijim verzijama dok ce Antilles biti napadnut verzijom od 512-bit-a.
Problem je izgleda sto su informacije obradjene pa se ne zna pouzdano sta je istina mada ja uvo svakako ne uzimam zdravo za gotovo.
Huh, izvukao si se sa ovom zadnjom recenicom od jedne slatke replike, obzirom da si izlaganje zapoceo sa gotovom sigurnoscu u postojanje GF110 ;)
Ono koliko sam razumeo chip je rekonstruisan nesto poput GF104 i podesen za gaming tako da ako se pojavi trebao bi da da impresivne performanse.
Uh.... mozda i ne uzimas zdravo-za-gotovo, ali mnogo zelis da su glasine tacne...
No videcemo.Ja sam oko ovog imao i ranije informaciju samo sto sam je cuvao do danas jer nisam bio siguran da li ce zaista biti nove Hi End serije. sto ni sad nisam,sve drzim u rezervi.

:D Paz, ovo je IDEALNA izjava za sig! ALi jedini problem je sto je potrebno biti upoznat sa kontekstom iz kog potice!
U svakom slucaju genijalno i preslatko! Obozavam ovaj tread! Toliko nesigurnosti i... zudnje! :D
genijalno!! Stvarno mojne da se ljutis, ni najmanje ne pokusavam da te omalovazim, jednostavno ovaj tvoj post ispunjen nagadjanjima, pa usupanjima pred glasinama, pa potom kalkulacijama, k'o da su te glasine tacne... Ma fenomenalno, stvarno najbolji post do sada!
U odnosu na ATI ponudu nVidia ima dosta prostora da se ubaci u odredjene segmente pa je i pojava ovakvih karti sasvim logicna.

:D
Ispade da je NVIDIA, kompanija koja je do juce prsla sa GF100-kom, koja prakticno nema nikakav ozbiljan line-up i koju su advokati osusili za par stotina miliona za onaj "Bumpgate" u tako konfornoj poziciji da moze da bira gde ce i cime ce da gadja! Genijalno!
Posto mene mrzi, moze li neko da iskopa jedan slajd k'o sto je Dule onomad izvukao slajd za 40nm GT200?!?
Za GF104 se znalo poodavno!!
Sto je babi milo, to joj se i snilo :)
No opet ostadoh uskracen od odgovora:S:
P.S.Napomenucu.Nije bitan GTX580 koji je samo za sad jedna obicna glasina.
Tematika je Antilles!
E dobro je da si nas vratio na ispravan put! :D

Pa vi ste svi kacili specifikacije a i pun je net tih tabela..
Po meni je potrosnja sasvim logicna a i da nije sigurno bas me briga...
.
.
.
No ako je tacno hocu da znam kako je to moguce?Ja kazem da je nemoguce ali me interesuju i drugi experti i njihova misljenja.;)

I demand that you respect my authoritaaa :D
Jesi li siguran da te zaista interesuje misljenje ostalih "experata"? Nesto ih bas i nisi Fermao :)
Imam drugu logiku.Sasvim je moguce odraditi rekonstrukciju GF100=>GF110 chipa i podesiti ga za gaming power.
Ovo je EPSKI post!
I ja MORAM da cujem/procitam tu logiku!

A za ova prepucavanja, stvarno nema smisla. Zagadili ste temu do bola. Ne čita mi se uopšte. Voleo bih da je neki mod prisutan pa da pobriše ne relevantne stvari za temu (naslov govori o čemu tema treba da govori) i prebaci stvari kojima nije ovde mesto u neke druge thread-ove (PhysX, Eyefinity, Domaće tržište...).
Tema je fantasticna!
Nemoj zaboraviti da ovo nije "Oficijelna" tema, jer niko (sem Max-a koji je pod NDA) nema bilo kakvu tacnu informaciju! Prema tome svima nam je jos uvek dopusteno da palamudimo do mile volje sa ŠBBKBB!

Ne razumem zasto toliko potencira gf104 kao da je neki srebrni metak, cip je u najboljem slucaju prosecan, e sad sto su GTX460 karte odlicna kupovine to nema veze sa cipom vec iskljucivo sa cenom po kojoj se prodaju.

Zato sto je to jedini NVIDIA-in DX11 GPU koji ima zadovoljavajuce performanse!
Sta drugo moze da upotrebi? GF106?? Fermi je mrtav odavno i kao takav neupotrebljiv argument!
Opet, veliko je pitanje da li mogu da naprave ~600mm^2 cip na ovom procesu, min toliko ce im trebati da pobede Cayman-a. Ovde sam cak i bio velikodusan sa povrsinom. Da li je to dobar cip, i da li sluzi bilo cemu drugom sem za PR razmisli sam.
575 mm^ je maksimum koji podrzavaju masine za proizvodnju cipova!!
Upravo iz tog razloga nikakav nabiflani GF100 nije moguc!

A sto se tice gore replicirane i omiljene mi teorije o GF104-olikom cipu sa 512+ procesora... pa i ovih 384 na aktuelnom GF104 ne radi u potpunosti, vec je samo 336 ukljuceno!

Zabole me glava od ovog posta :D

Pixell je u pravu, tema je otisla u quratz, da prostite :D

575 mm^ je maksimum koji podrzavaju masine za proizvodnju cipova!!
Upravo iz tog razloga nikakav nabiflani GF100 nije moguc!

nvidia-gt200b-gpu.jpg

The upcoming GeForce GTX 260/280 GPUs are based on the GT200 (NV60) core and will be built using a 65 nm manufacturing process at TSMC. However, we heard that not many chips will actually fit on a 300 mm wafer, since Nvidia has come up with a huge die measuring 24 x 24 mm, resulting in a die area size of 576 mm2.

http://www.tgdaily.com/hardware-fea...pack-about-1-billion-transistors-into-576-mm2

I posle zasto vise volim nVidia-u - pa zato sto je uspela da za'ebe masinu :D
Jedan milimetar kvadratni, molim lepo :d

Back on topic:

AMD6870-580x436.jpg

Isti taj clan sa Rage3D je takodje rekao da je ono sigurno netacno sto se tice GTX580, a verujem da je obavesteniji od svih nas ovde....

A sta ako je to sto si ti procitao besmisleno? Onda je i voje kapiranje... pogresno!

Vidim da ti je na volji da malo spamujes.Meni licno ne smeta pa cu se sloziti da ja lose kapiram.Mozda imam nedovoljno shader jedinica:d

Huh, izvukao si se sa ovom zadnjom recenicom od jedne slatke replike, obzirom da si izlaganje zapoceo sa gotovom sigurnoscu u postojanje GF110 ;)

Ja koliko se secam naveo sam da ovo i smatram kao glasine ali te iste i sluze da bi se polemisalo o tome.A sta ako taj chip izadje na svetlost dana?Sta onda?~!

Uh.... mozda i ne uzimas zdravo-za-gotovo, ali mnogo zelis da su glasine tacne...

Sta tebe jednostavno briga sta ja zelim?!Jel je pogresno biti optimistican!Mozda ti imas zapravo negativan stav prema nVidia-i!

Paz, ovo je IDEALNA izjava za sig! ALi jedini problem je sto je potrebno biti upoznat sa kontekstom iz kog potice!
U svakom slucaju genijalno i preslatko! Obozavam ovaj tread! Toliko nesigurnosti i... zudnje!

Potice iz isto nesigurnog izvora ali mnogo ranije.Zar nije cudno tj neka suluda koincidencija da ponovo izadje takva vest samo detaljnije opisana "spiskom" chip-ova i nacinom do kog je to postignuto sa tehnoloske strane!
Nisam naivan, i na tarabi pise ... ,jasno je,ali kad se suska ne znaci da nije i istina a ne znaci ni da jeste.Sloboda je na nama da o tome polemisemo i ti tu konstantno pravis gresku da ispravaljas neke krive drine za kojim nema potrebe!

genijalno!! Stvarno mojne da se ljutis, ni najmanje ne pokusavam da te omalovazim, jednostavno ovaj tvoj post ispunjen nagadjanjima, pa usupanjima pred glasinama, pa potom kalkulacijama, k'o da su te glasine tacne... Ma fenomenalno, stvarno najbolji post do sada!

Sad i gresim i pricam gluposti zato sto sam izneo neke proste kalkulacije.Eto ne mora da bude virtuelni GTX 580.Sracunacemo snagu dve GTX 460 u SLI koji je vec i sad brzi od 5970!Ako bi uspela Dual GPU verzija sa Full GF104 bila bi samo brza (a opet sam rekao ako bi uspela,prati malo da kad god pricam ogradjujem se) !

Ispade da je NVIDIA, kompanija koja je do juce prsla sa GF100-kom, koja prakticno nema nikakav ozbiljan line-up i koju su advokati osusili za par stotina miliona za onaj "Bumpgate" u tako konfornoj poziciji da moze da bira gde ce i cime ce da gadja! Genijalno!

Strasno koliko si ti negativan.Znaci cak tu tvoju pristrasnost ne mozes ni da sakrijes,izbija iz tebe!
Cekaj covece po tebi ce nVidia da digne ruke od svega i da ne pokusa ni jedan moguci potez da napravi,da doprinese trzistu koliko toliko i da pokusa da odgovori na konkurenciju!
Da,jasno je,pukli su,treba da se povuku iz sekcije GPU-a za desktop trzista jer je ATI Bogom dat i nedodirljiv je.
Stvarno smesno!

Posto mene mrzi, moze li neko da iskopa jedan slajd k'o sto je Dule onomad izvukao slajd za 40nm GT200?!?
Za GF104 se znalo poodavno!!

Koliko to davno se znalo..Eto ja nisam znao da ce tek tako da se pojavi sasvim solidan chip koji se itekako dobro pokazao u gaming-u!

Sto je babi milo, to joj se i snilo :)

Iskreno iritantan si sa svojim nastupom!Samo malo se spusti na zemlju i nauci jednu stvar da smo svi ovde jednaki i da imamo pravo na spekulacije makar one bile i napamet.To se svugde radi na svim svetskim forumima,benchmark nije izuzetak a pogotovu ne zbog tebe;)

E dobro je da si nas vratio na ispravan put! :D

U svako doba,tu sam da pomognem i da vas izvedem iz tame:d

I demand that you respect my authoritaaa :D
Jesi li siguran da te zaista interesuje misljenje ostalih "experata"? Nesto ih bas i nisi Fermao :)

Izvini,nisam te prepoznao ali to je zbog FERMI-ja:d

Ovo je EPSKI post!
I ja MORAM da cujem/procitam tu logiku!

Mozda je moja logika i pogresna ali bi voleo od experta da dobijem objasnjenje zasto nije moguce,bar sam toliko zasluzio,sit se ovde ispisah:d

Ono sto je tebi,meni i mnogima upucenima i upucenijim dostupno od znanja je samo jedan uvid u ono sto bi moglo da se desi odradi itd..
Sloboda je na svima nama da branimo svoje stavove sa svog aspekta gledista na osnovu onog sto smatramo ispravnim.
Samo onaj ko radi u ATI/Nvidia kao inznjer/projektant moze da zna 100% sta iz neke tehnologije moze da se izvuce.
Ako neko takav postoji ovde ja povlacim sve sto sam do sad pisao u ovoj temi!

Poslednja izmena:
PCBeast ti si car, ali samo jednu jako bitnu stvar nisi shvatio!

Ja tebi ne zabranjujem da iznosis svoje misljenje!! Kako buh zaboga to mogao?

Sta vise, ovaj tread ti drzis u zivotu i totalno bi bilo besmisleno da ga napustis.

Takodje te molim da shvatis jednu stvar: ja tebi ne uskracujem pravo na shpekulaciju! Naprotiv, ohrabrujem te da nastavis to da cinis. A ako ja izrazim svoje neslagaje sa tvojim spekulacijama, to ne znaci da odmah treba da se iznerviras i da me prozivas da ti uskracujem neka prava!

'ajd sad lepo objasni kako si mislio da ovo moze da se izvede: "Sasvim je moguce odraditi rekonstrukciju GF100=>GF110 chipa i podesiti ga za gaming power."

P.S
mojne si ganjiv, nego samo nastavi da postujes kao i do sada ;)

@Nedjo vredjas moju inteligenciju ali zaista.
Nisam se iznervirao ali imas stav zastupljen takav da se postavljas iznad ljudi.To se izmedju redova da procitati pa cak i ne mora ti se tako javno i izjasnjavas.Poenta je ta koju sam ti vec rekao.Svako ima pravo da spekulise pa makar to bila cista nagadjanja ali druga stvar je ta sto si ti negativno nastrojen prema nVidia-i i jednostavno ulazes trud da se svaka normalna polemika pokopa jer to tebi licno smeta (radis za AMD i sl) .

Ne mozes ni da mi zabranis jer svi mi imamo ista prava da pricamo,polemisemo ,spekulisemo i nadamo se jer je to po svim svetskim normama deklarisano kao normalna drustvena pojava.

Ja cu svako tvoje izlaganje tj neslaganje sa mojim spekulacijama da ispostujem.Samo nemoj mojne sa tim fazonima ,ne trpim ruganje pogotovu ne na tom decijem nivou!Ako je to ovde dozvoljeno onda bih ja tebe zamolio da se nadjemo na istoj talasnoj duzini da bi mogli da funkcionisemo i da postujemo jedan drugog!

Kako sam ja mislio ,mislio sam kako jesam i sad vise i nemam nameru da pisem o tome a vidim da mi ni ti nisi odgovorio na to pitanje kao ekspert.

Ja cu da nastavim da pisem onda kad ja budem video potrebu za tim.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Procitaj nekoliko puta moj deo posta u kome sam podvukao bitne stvari koje tebi ocigledno nisu jasne.Ako ga pazljivo procitas vise puta mozda ces da uhvatis zicu pa ce sve da bude kristalno jasnije..;)

Poslednja izmena:
I ja sam isto pomislio za 6850 :)

Odlicno izgleda 6870.

Moja prognoza za 6870 je ako bude imao 1280 procesora bice izmedju 5850 i 5870, ako ima 960 - sporiji od 5850.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno