Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GTX 460 768 zato sto je znatno jeftiniji.

Na konto toga... recimo da bas tako bude, 6850 negde sa 460 1GB kartom i po performansama i po ceni. Sta AMD planira, da prepusti ceo rang od 100 do 200 EUR nVidiji ? Posto je tu jedino 460 768MB vredan kupovine.

Jel znaš ti šta ATIjevci rade izdajnicima? :eyebrows:

Da nastavimo sa špekulacijama
U toj varijanti koju je Nedjo izneo, moze se desiti da GTX460 1G jos pojeftini... jer vec ako idu sa tako malom zaradom , lako je moguce da imaju extra popust na stancanje njihovih velikih cipova... Zar bi nekom ko stanca cipove bilo u cilju da NV propadne?... pogotovu kad su ocigledno odlucili da njihova zarada bude mala...
..ili mozda ja gresim?

Poslednja izmena:
Nego, da nastavim kad me već krenulo :D

Zamislite sad da tih 4 bloka optimizovanih šejdera (Barts Pro, 4x280) dosta bolje skalira sa performansama dizanjem kloka nego oni stari 5-way. Uzmite u obzir 725MHz klok SP, neku nereferentnu kartu sa dobrih hlađenjem i 2x6pin (MSI Hawk npr.) i GTX460 default 675MHz. Razlika u kloku je ista kao 5850/GTX460 ali su šejderi efikasniji i bolje skaliraju. Onda uzmite u obzir Barts XT i njegovih 900MHz default-a. Meni miriše da će svaki Barts Pro moći da dostigne Barts XT klok a mnogi će moći do i preko 1GHz. Šta mislite kolika je šansa da nikakvo klokovanje ne pomogne GTX460 1GB da dostigne Barts Pro?

Poklone im najjacu mogucu ATI kartu da bi ih vratili u svoje redove :d ?

Hehe, taj kolega je postao hard core nVidijash ako se ne varam.

Poslednja izmena:
evo ja dizem ruke! :wave:

Evo jos jedno pitanje:

Ako bi Radeon HD 6850 1GB bio brzi, hladniji i stedljiviji od GTX 460 1GB i pri tome kostao isto, sta bi ste odabrali?
;)

6850 naravno, pod tim uslovima.

Ustvari ja i planiram jedan da uzmem verovatno, a ako ne ispuni cekivanja uvek je tu GTX460 :)

GTX 460 768 zato sto je znatno jeftiniji.

Na konto toga... recimo da bas tako bude, 6850 negde sa 460 1GB kartom i po performansama i po ceni. Sta AMD planira, da prepusti ceo rang od 100 do 200 EUR nVidiji ? Posto je tu jedino 460 768MB vredan kupovine.

heh sad... ti si malo previse prosirio taj rang, a s druge strane tebi "tas na vagi" predstavlja 1000 DINara (kako si vec napisao u jednom postu)

Taj rang o kome pricamo je ipak mnogo siri:

100 - HD 5750

110 - GTS 450

120 - HD 5770

160 - GTX 460 768MB

200 - GTX 460 1024MB

U takvoj konstalaciji, ako bi se 6850 pozicionirao u doticnom 100-200 opsegu izmedju GTX 460-ke sa 768 i 1024 MB memorije, a pri tome bio brzi od modela sa 1024 MB (i jos brzi od modela sa 768MB) da li bi ga uzeo u obzir obzirom na odnos vrednosti za ulozeni dinar?

Poslednja izmena:
Nedjo, kao da imas jednu jedinu 6850 za prodaju, i pokusavas da je utopis :d.

heh sad... ti si malo previse prosirio taj rang, a s druge strane tebi "tas na vagi" predstavlja 1000 DINara (kako si vec napisao u jednom postu)
Taj rang o kome pricamo je ipak mnogo siri:
100 - HD 5750
110 - GTS 450
120 - HD 5770
160 - GTX 460 768MB
200 - GTX 460 1024MB
U takvoj konstalaciji, ako bi se 6850 pozicionirao u doticnom 100-200 opsegu izmedju GTX 460-ke sa 768 i 1024 MB memorije, a pri tome bio brzi od modela sa 1024 MB (i jos brzi od modela sa 768MB) da li bi ga uzeo u obzir obzirom na odnos vrednosti za ulozeni dinar?

Ne bih. Jer mi se toliko novca ne daje. Naravno to ne znaci da sam slep i glup pa da ne bih uvideo da 6850 jeste bolja kupovina za nekog kome se daju tolke pare i/ili trebaju te performanse :) I svakom u takvoj poziciji bih ga preporucio. Samo za sebe govorim da ne bih, jer taj cenovni rang ne razmatram.
Onih opseg od 1000 dinara koji sam pominjao znaci da AKO 6850 recimo bude skuplji za toliko od GTX460 768MB, a bude za mrvicu brzi, toliko vise bih se ispruzio. Ako ga zacene vise od te razlike, necu ga razmatrati.

Sto se onih "lesser" karata tice, znam da ima puno modela, tu je cak jos i 5830, ali sve te karte su preskupe za ono sto nude. Sa svojih, sada vec manje od 150 EUR, GTX460 768MB je kralj isplativosti.

10% u cemu? Crysisu?

Sto se pravis nevest? ;)

overall, prosek vise GAMING testova - sintetike tipa 3Dmark cak ni ne gledam, stekao sam tu naviku dok je Ati imao losije skorove od nV, pa sam ih zato preskakao. Sad ih preskacem iz istog razloga, samo obrnutih uloga

Not official. Pic found on semiaccurate forums, no link to the german board
20101016200531_5530869_1287228663819_1024x1024.jpg

Cudne su mi i performanse i specifikacije a i cene. THATS IT! NEVERUJEM VISE NISTA NIKOME. Cekam Atijev press release. :smash:

Not official. Pic found on semiaccurate forums, no link to the german board

Cudne su mi i performanse i specifikacije a i cene. THATS IT! NEVERUJEM VISE NISTA NIKOME. Cekam Atijev press release. :smash:

Čitao sam i ja šta pišu na Charlijevom forumu. Mrse muda kao i mi ovde. Ništa dok ne padne NDA. Ovako se može nagađati u nedogled.

Lepa karta.I ta plastika od oklopa samog cooler-a mi deluje od boljeg materijala,bar ovako sa slike..
Bas cool.5xxx serija je kvalitetom napredovala evo sad i 6xxx nadam se.Taman jos da stigne i da se testira i iz prve ruke napravi opis,jedan lep review.
Da li je ovo referentni dizajn ili je ovo izvedba od XFX>?Cini mi se da su prvo iskocile one slike sa drugacijim coolerom (turbina) !

Lepa karta.I ta plastika od oklopa samog cooler-a mi deluje od boljeg materijala,bar ovako sa slike..
Bas cool.5xxx serija je kvalitetom napredovala evo sad i 6xxx nadam se.Taman jos da stigne i da se testira i iz prve ruke napravi opis,jedan lep review.
Da li je ovo referentni dizajn ili je ovo izvedba od XFX>?Cini mi se da su prvo iskocile one slike sa drugacijim coolerom (turbina) !
Turbinu koristi XFX na 6870 (verovatno referentni) dok kod 6850 izgleda kao nereferento hladjenje.

Poslednja izmena:
4uhu3b.jpg

Svaka cast kad su uspeli sve ovo da nabiju u 230mm2.

I ko se interesovao za nove features-e za 6xx seriju, AMD nije stedeo -

Enhanced Microsoft Office 2010 Support
PCI-E 2.1
Enhanced Internet Brower* Application Support

*ah ti kinezi:D

I ko se interesovao za nove features-e za 6xx seriju, AMD nije stedeo -

Enhanced Microsoft Office 2010 Support
PCI-E 2.1
Enhanced Internet Brower* Application Support

*ah ti kinezi:D

bas sad kad detaljno pogledam verujem da je pakovanje fake :d
brower :p
a ostalo :crash:
mozda je sve fake :sceptic:
ovi kinezi :wall:
ja sad lepo cekam do sledeceg petka i ne jurim vise gluposti.....

Poslednja izmena:
Ne verujem da je fake...:) Jednostavno, kutija kao i features-i su ocigledno jos u beta fazi, verovatno popravljaju gresku as we speak:p Bolje da to poprave sto pre, posto su pojedini sajtovi i ljudi poceli da analiziraju kutije od grafickih u sitna crevca:D

Kutija nije fake i to sto pise niti je fake niti je smesno!

Stvari poput hardverske akceleracije nove generacije browsera ili MS Office-a je podjednako vazno kao i svi ostali featuresi. Pod tim se podrazumeva i PCIe 2.1 koji donosi sitna, ali za neke stvari vema bitna poboljsanja!

Ne vidim sta tu ima da bude smesno?

To za browser support, najverovatnije onaj feature najnovijeg IE-a koji sve renderuje preko graficke. Izasla je beta al IE zaobilazim u sirokom luku.

Kutija nije fake i to sto pise niti je fake niti je smesno!

Stvari poput hardverske akceleracije nove generacije browsera ili MS Office-a je podjednako vazno kao i svi ostali featuresi. Pod tim se podrazumeva i PCIe 2.1 koji donosi sitna, ali za neke stvari vema bitna poboljsanja!

Ne vidim sta tu ima da bude smesno?

Aha znaci ATI 5xxx i GTX460 ne podrzavaju akceleracije nove generacije browsera ili MS Office-a pa se to ovde moralo naglasiti? :)

Takodje
PCI Express 2.1

PCI Express 2.1 supports a large proportion of the management, support, and troubleshooting systems planned to be fully implemented in PCI Express 3.0. However, the speed is the same as PCI Express 2.0. Most motherboards sold currently come with PCI Express 2.0 connectors..

bas i nije precizirano sta to znaci, lici mi na vece mogucnosti za stednju energije pri idle upotrebi dok brzinski je identicna sa 2.0

Poslednja izmena:
Aha znaci ATI 5xxx i GTX460 ne podrzavaju akceleracije nove generacije browsera ili MS Office-a pa se to ovde moralo naglasiti? :)

Pa sta sad, trebali su u zagradu da stave "but this is also supported by previous generation as well as competitors product" :D

Dobro je bre da se pocela potencirati funkcionalnost i u drugim sferama upotrebe! Jer ako imas i malo znanja o retailu, znas da je ovakva ambalaza nacin komunikacije sa Perom Pericem!
Takodje
PCI Express 2.1

PCI Express 2.1 supports a large proportion of the management, support, and troubleshooting systems planned to be fully implemented in PCI Express 3.0. However, the speed is the same as PCI Express 2.0. Most motherboards sold currently come with PCI Express 2.0 connectors..

bas i nije precizirano sta to znaci, lici mi na vece mogucnosti za stednju energije pri idle upotrebi dok brzinski je identicna sa 2.0

Pa i mogucnosti stednje energije su mogucnosti zar ne? sto se tice protocne moci, to se zna da stize tek sa PCIe 3.0

:wave:

To za browser support, najverovatnije onaj feature najnovijeg IE-a koji sve renderuje preko graficke. Izasla je beta al IE zaobilazim u sirokom luku.
I Firefox4 podrzava, Opera i Chrome najavili.

ovo bi bilo fantasticno. ako bude kao sto je bio slucaj sa RV770 (kada su svi ocekivali 480SP a ATI nabudzio celih 800) onda vrlo lako 6870 moze da zavrsi brzi od 5850 a 6850 koji ima slicne specifikacije kao i 5830 mogao da bude u rangu ili mozda cak i brzi od GTX460 768MB modela zbog duplo veceg broja ROP-ova koji su realno najvise ugusili 5830.

Poslednja izmena:
ovo bi bilo fantasticno. ako bude kao sto je bio slucaj sa RV770 (kada su svi ocekivali 480SP a ATI nabudzio celih 800) onda vrlo lako 6870 moze da zavrsi brzi od 5850 a 6850 koji ima slicne specifikacije kao i 5830 mogao da bude u rangu ili mozda cak i brzi od GTX460 768MB modela zbog duplo veceg broja ROP-ova koji su realno najvise ugusili 5830.

ja očekujem da 6850/6870 budu brze kao 5850/5870, respektivno, ako ne i malo brže (nisu ih valda džabe krstili 68xx), a da 6850 bude brži od obe varijante gtx460 ili isti kao jača varijanta sa cenom između 768 i 1gb verzije u najgoroj varijanti :D

navukli se ljudi na cenu 768 varijante u ova krizna vremena, pa ni 6850 ne sme biti mnogo skuplji koliko god da je brži, a verujem da će biti dosta...

ja gotovo sigurno neću kupovati ni jednu u skorije vreme, da ne pomislite da je po onoj: što je babi milo... možda novu integraciju ili zacate kad se pojavi, već čisto i ja da špekulišem malo... :wave:

mislim da je nerealno ocekivati da budu toliko brze nove Barts karte :)

ako bude iznenađenje na nivou iznenađenja sa serijiom 4, morale bi biti ove brzine, a i 6870 mora biti brži, u najgorem slučaju isto brz kao i full gf104 karta, ne vrujem da su godinu dana sedeli i smišljali kako da refresh bude sporiji od prethodnika...

usput izgleda su smislili novi način da navuku ljude na radeone:

http://i55.tinypic.com/14jn3b6.jpg

:d:d:d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno