Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tesko da ce biti brze od 5850/5870 bar po specifikacijama, mada specifikacije su jedno a praksa drugo videcemo, ja ocekujem performanse blizu da su ali uz manje cene, plus je smanjena potrosnja, nadam se da su poradil ii na DX perormansama jos se ne na ni o tome nista tacno,ali verujem da jesu jer im je to bila "slabost" kod 5000 serije vs. Fermi.

To i ja ocekujem, brze kao prosla generacija ali dosta niza cena i veci pritisak na gtx 460 koji je sad bez konkurencije.

onda vrlo lako 6870 moze da zavrsi brzi od 5850 a 6850 koji ima slicne specifikacije kao i 5830 mogao da bude u rangu ili mozda cak i brzi od GTX460 768MB modela zbog duplo veceg broja ROP-ova koji su realno najvise ugusili 5830.

A sta ako 6850 bude brzi u svemu od GTX 460 1GB, a u nekim DX11 situacijama i od 5850? ;)

Poslednja izmena:
A sta ako 6850 bude brzi u svemu od GTX 460 1GB, a u nekim DX11 situacijama i od 5850? ;)
Opet sve zavisi od cene. Ako bude preko 200e, AMD opet neće imati karticu u segmentu od 150-200e, što je za dosta nas najzanimljiviji segment.
Ako bude ispod 200e, onda će biti odlična kupovina.

Mislim da imaju uslove da 6850 daju za cifru izmedju dve verzije 460ke i da imaju dobru zaradu samo je pitanje dal im se hoce ili ce mozda prvo sacekati da se rasprodaju 58XX pa onda spuste cene novih. Cini se da su napravili chip sa kojim mogu da rade sta hoce..

Koliko si puta do sad u ovom threadu rekao STA AKO>?Ko papagaj :d
Ako imas neku detaljniju informaciju bar baci buvu da imamo oko cega da polemisemo ko ljudi.Ko ce cekati kraj NDA!:D

Ma Nedjo zna nego jos ne moze da prica o tome.

Poslednja izmena:

znači da verovatno i hoće :eyebrows: taman da ispuni moja očekivanja:d

u tom slučaju najbolje da je puste u prodaju po ceni gtx460 768mb, i svi počnu da viču kako je ubedljivi best-buy, early adopters presrećni, a posle u zavisnosti od tražnje cena ide gore kao i sa 5850, dok isti taj 5850 ide po ceni gtx460 768mb da se što pre isprazne lageri...

po meni najbolji scenario da se pokaže nadmoć na tržištu usreće kupci a i zaradi neka para:d

160e za 6850 i 200e za 6870 i ima da ubiju zelene ko prutem, taman pred novogodisnje praznike :D

Cita neko iz AMD-a sve ovo, nisu oni mutavi :d

160e za 6850 i 200e za 6870 i ima da ubiju zelene ko prutem, taman pred novogodisnje praznike :D

Cita neko iz AMD-a sve ovo, nisu oni mutavi :d

ako niko drugi, Neđo, provereno :d

a što se tiče cena i ubijanja, sa tim cenama sigurno, ali neće ići tako nisko sa 6870 sigurno, 250 evra/dolara je i najavljeno ako se dobro sećam, a moraju i zalihe 5870 da se isprazne po iole pristojnoj ceni...

Ovde se na svake 3 strane smenjuje nova grupa od po 10ak korisnika, koji komentarišu i dodju do istog zaključka kao grupa sa prethodne 3 strane, dok samo PCbeast i Nedjo provlače jednu istu polemiku kroz ceo thred :d

Jos detalja:
52336032.jpg
69589182.jpg
54856429.jpg

99182439.jpg

73647999.jpg

75516365.jpg

76784917.jpg

Ovde se na svake 3 strane smenjuje nova grupa od po 10ak korisnika, koji komentarišu i dodju do istog zaključka kao grupa sa prethodne 3 strane, dok samo PCbeast i Nedjo provlače jednu istu polemiku kroz ceo thred :d
:D meni je ovo jedan od boljih threadova unazad xy meseci!

Nego skupljaj bre kintu za Bartsa! ;)

P.S
Vapor CHamber tehnologija rulz!

Poslednja izmena:
Sad, u 22. u petak...

Back on track:

XFX Radeon HD 6850 Pictured, Detailed

After a recent exposé of the XFX Radeon HD 6870, DonanimHaber scored a few pictures of its next HD 6000 series card, the XFX Radeon HD 6850. Unlike the HD 6870 card, the HD 6850 from XFX makes use of XFX' own design for both PCB and cooler. The card is shorter than the HD 6870 by a fair bit, and makes use of typical XFX styling on the cooler shroud and rear panel. The cooler seems to be a circular fan-heatsink over the GPU, it's not known whether the memory and VRM have heatsinks too. Display connectivity includes two DVI, and one each of HDMI 1.4 and DisplayPort 1.2.

The card carries 960 stream cores, contradicting an older report, and 1 GB of GDDR5 memory over a 256-bit wide memory interface. The core is clocked at 775 MHz, and memory at 1000 MHz (4 GHz GDDR5 effective). Expect it to be out on the 22nd of this month, at a highly competitive price for its performance level.

Interesantno je da, i pored toga sto je launch za 5 dana, i dalje nema potvrde o detaljima arhitekture. Pouzdano znam da su karte vec par dana kod onih koji ce odraditi prve review-ove, ali da je jedini podatak koji za sada nisu dobili upravo ta tehnicka prezentacija.

Kao sto rece neko, jedna od ovih mogucih kombinacija (960/1120/1280) svakako jeste ispravna, samo je pitanje koja ;)

Ali 1120 se ne uklapa u pricu o SIMD-ovima od po 64 procesora??

Naravno da nije ^.^
I koliko ova kartica na kraju ima stream procesora ?!

@Uruk
Pitanje koliko sintetici odgovara stari setup shadera, a koliko novi ;)

Poslednja izmena:
^ da da... treba videti u igrama... Obrisao sam post, jer su sve to jos samo nagadjanja... uskoro cemo videti pa se moze onda dati konacna odluka... ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno