Ako bih to poredio, recimo, prastari AWE32 pojacan do kraja momentalno pali 25% jeftinih slusalica, posto je prilicno jak na izlazu, Live sa kxdrajverima koji boostuju power level za 30% od defaultnih drajvera ima solidnu snagu ali je opet relativno tih. Zs je jos tisi, dok je X-fi Music prakticno neupotrebljiv na ne-dinamickim slusalicama.
Da, AWE je imao nenormalno jak izlaz ali po cenu izraženog šuma (dakle pričamo o starim ISA karticama gde je komplet obradu zvuka vršila jedino i samo zvučna karta). Za to vreme je bila dobra zvučna ali danas niko taj SNR nebi podneo.
Takodje me zanima progresija distorzije koliki je stepen distorzije na svim power stepenima, odnosno da li je potrebno odvrnuti volume do kraja kako bi dobio cujnost ili se savrseno glasan zvuk dobija i na 50% i koliki je uticaj povecanja snage sa pojavom kvadranta distorzije.
Iskljucivo pricam o analognom izlazu i koliko je njegovo pojacanje, ne zanima me zvuk koji dolazi na pojacalo i koji izlazi iz pojacala, vec me zanima opis zvuka direktno sa analognog izlaza.
Zvuk koji izlazi iz kartice je gotovo isti onaj koji ulazi u pojačalo; sam kabl neminovno unosi (neznatan) gubitak. Progresija distorzije se može utvrditi testovima ali mislim da su sve te stvari manje bitne, mnogo važnije je kako se tebi dopada to što čuješ. Na papiru nešto može delovati bajno ali da u praksi bude smeće!