@RobbieM
Ok ajde nam barem reci jos jednu stvar, koliko je jak izlaz na Asusu, usporedjujuci ga sa Integrusom i Creativom
Pitanje je da li si probao nekoliko tipova slusalica na direktnom izlazu, recimo i slusalice od 16Ω, 24Ω, 32Ω, 48Ω, 64Ω , 128Ω pa i vise Ω.
Pogotovo me zanima imaju li snage da pokrenu inertnije i ne-dinamicke slusalice.
Takodje me zanima progresija distorzije koliki je stepen distorzije na svim power stepenima, odnosno da li je potrebno odvrnuti volume do kraja kako bi dobio cujnost ili se savrseno glasan zvuk dobija i na 50% i koliki je uticaj povecanja snage sa pojavom kvadranta distorzije.
Ovako, izlaz je osetno jachi od integrisanih a od mog starog Creative-a onako... Dok nisam stavio OP270GP... Posle ovoga je druga pricha! Integrushu pre Creative-a sam sve drzo na 100% (pa je opet bila najtisha u ovom nizu), Creative na nekih 70% a DS sad nemam potrebe pojachavati preko 50%, cak i kad je gurnem do kraja, zvuk ostaje chist kao na 50%... Distorzije nema... Malo bude ostriji zvuk ali i dalje chist!
Integrushu i Creative nisam mogao koristiti direktno sa slushalicama jer je zvuk bio katastrofalan... DS je sto se toga tiche isto bio muljav dosta ali je chip reshio i to!

Od slushalica sam koristio i koristim Sony MDR-V700, Behringer HPX-4000, Panasonic RPDJ-300 i Philips SBC-HP250... Od ovih najvishe prva 2 modela, skoro svakodnevno... Karakteristike ne znam napamet (ima ih na netu) ali uzimajuci u obzir da su Sony-eve slushalice bas bas jake i ''gladne'' DS se nosi dosta dobro, cak ni ne mozes oterati sve do max jer je neslushivo kolko su jake slushke! Opet napominjem posle ubadanja OP-a! Sa fabrichkim chipom na slushalicama, zvuk je bio dosta flat, manjkalo je bass-a uvek... Meni je to i bilo mozda najprijatnije iznenadjenje vezano za ovaj novi OPAMP... Zvuk je konachno isti sa rear izlaza (gde bodem slushke) kao i sa front izlaza koji mi ide u pojachalo!
Treci deo pitanja, sto se distorzije tiche, kazem, nema distorzije ni na 100% volume ali zvuk postane grublji, ostriji na ushi nego na recimo 50-60% na kolko ja inache drzim... Sad sam stavio Duletove ''moddovane'' drajvere od D2 pa trenutno mi stoji master vol na 100%, front R&L na 90% a rear R&L na 70% zbog slushalica!
@marko_n: druze, zaista nista sto pisem, ne pisem zlonamerno! niti mislim da se upustam dublje u neku raspravu, cisto sam dosao dam neki svoj review i da eventualno pomognem nekom ko je u nedoumici u vezi Xonar DS! Ja nisam imao gde da se obratim za savet, ushao sam na rizik ali mi je drago da posle chitanja ove teme mnogi nece uci u kupovinu na slepo vec samo ''polu-slepo''!!!
Da napomenem jos, koristim i usb Behringer BCD-3000 midi kontroler koji ima svoju zvuchnu i ona ima stvarno jake izlaze ali sto se kvaliteta zvuka tiche, DS je shije opushteno! Isto ima ASIO drajvere ali po meni smandrljane na brzinu i eksterne potenciometre za jachinu master out-a i headphone out-a! Ali kontam da je ona namenjena bas za klubsko ozvuchenje koje inache nije toliko prefinjeno. Googlujte da sad ne trujem topik sa informacijama bzvz...