- Učlanjen(a)
- 20.10.2007
- Poena
- 955
kako izvor spdif-a ? izvor spdifa je sam disk .
mislis pass trough za spdif ?
Tesko da je disk izvor optickog signala.kako izvor spdif-a ? izvor spdifa je sam disk .
Tako je.🙂Sta je to ustvari zarulja? Sta, sta je to? :d
Hardver koji generise signal odredjenog formata se moze nazvati izvorom. I ja bih rekao za moj Terratec da je izvor SPDIF signala zato sto sa njega blinka optika, a ne sa diska 🙂
Ne vidim da mi je optical ili electrical cable zaboden u disk.😀S/PDIF is a Data Link Layer protocol and a set of Physical Layer specifications for carrying digital audio signals between devices and stereo components over either optical or electrical cable.
A common use for the S/PDIF interface is to carry compressed digital audio as defined by the standard IEC 61937. This mode is used to connect the output of a DVD player to a home theater receiver that supports Dolby Digital or DTS surround sound. Another common use is to carry uncompressed digital audio from a CD player to a receiver.
Prosto me je sramota kad vidim da se neko upiljuje u dokazivanju da integrisan RLT 1200 valja, ili da je razlika samo u promilima, kad je stvari razlika 300% ili cak 400% losija.
A gde si to video?
@RobbieM
Ok ajde nam barem reci jos jednu stvar, koliko je jak izlaz na Asusu, usporedjujuci ga sa Integrusom i Creativom
Pitanje je da li si probao nekoliko tipova slusalica na direktnom izlazu, recimo i slusalice od 16Ω, 24Ω, 32Ω, 48Ω, 64Ω , 128Ω pa i vise Ω.
Pogotovo me zanima imaju li snage da pokrenu inertnije i ne-dinamicke slusalice.
Takodje me zanima progresija distorzije koliki je stepen distorzije na svim power stepenima, odnosno da li je potrebno odvrnuti volume do kraja kako bi dobio cujnost ili se savrseno glasan zvuk dobija i na 50% i koliki je uticaj povecanja snage sa pojavom kvadranta distorzije.
Ovako, izlaz je osetno jachi od integrisanih a od mog starog Creative-a onako... Dok nisam stavio OP270GP... Posle ovoga je druga pricha! Integrushu pre Creative-a sam sve drzo na 100% (pa je opet bila najtisha u ovom nizu), Creative na nekih 70% a DS sad nemam potrebe pojachavati preko 50%, cak i kad je gurnem do kraja, zvuk ostaje chist kao na 50%... Distorzije nema... Malo bude ostriji zvuk ali i dalje chist!
OPA627 u Srbiji nema, a i vani se vrlo tesko nalazi, ako ne racunamo verovatno "fake"-ove.A jesi probao sa OPA627, jesi uspeo do njega da dodjes, i sta mislis DS sa OP270GP da li je bolji od DX na defaultu sa defaultnim opampom, ili cak da se napravi poredjenje sa defaultnim stanjem na D2X i izmenjenim na DS sa OP270GP.
Mnogo mi je smesna prateca elektronika koja me itekako potesca na osakacene cretive, jesi razmisljao da mu zamenis sve kondezatore jer ono sto je sada na njoj je bas-bas jadno.
Rece mi neko da u Nisu imaju Burr-brown-ove samo ne znam koje tacno modele i kostaju cini mi se manje od OP270GP videcu sutra da se raspitam.
OPA627 u Srbiji nema, a i vani se vrlo tesko nalazi, ako ne racunamo verovatno "fake"-ove.
Ja u DACu imam OPA627, verovatno fake, za par dana ga menjam za HDAM OPA Moon. 🙂
Inace OPA627 vazi za najbolji audio opamp.
Kod nas sam vidjao OPA2604 i OPA2134, oba vaze za odlicne, ako su originali.😛
Урадићу ја тест у РМАА само да се смислим и то можемо упоредити са тестовима DX-a које је marko_n направио.
@RobbieM
Нема на чему 🙂
Урадићу ја тест у РМАА само да се смислим и то можемо упоредити са тестовима DX-a које је marko_n направио.
Излаз на дс-у (оп270гп) је довољно јак да гура одлично Зенхајзер 201 слушке.
Иначе немојте мислити да су кондензатори на дс-у срање, иако мали све до једног су nippon chemicon и nichicon.
2134 и 2604 су јефтинији од оп270, BB имате у Силкену.
EDIT: оп270гп имате у Микропринцу.
Замена не би требало да утиче на гаранцију јер је то једна од фунција карте предвиђена фабрички.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari