Šta je novo?

ASUS Xonar DS

Xonar Unified + imas patch za ASIO 1.0. ;)

pa cekaj, zasto asio 1.0? sa kojom verzijom su uveli 2.0? meni je 77 radilo skroz kul ali ne znam dal je tu vec asio 2.0...

pa cekaj, zasto asio 1.0? sa kojom verzijom su uveli 2.0? meni je 77 radilo skroz kul ali ne znam dal je tu vec asio 2.0...

Kad su uveli nemam pojma, ali sam video u temi o Unified Xonar drajverima da se pominje da je ASIO 2.0 pravio probleme pa je ponudjen ASIO 1.0 patch. O kakvim se problemima radi, nemam pojma, nije me zanimalo. :)
Ono sto sam ja primetio, a ne secam se sa kojom je tacno verzijom ta izmena dosla, da kad koristim ASIO izlaz, nemam zvuk u drugim programima, niti u samom Winu, sto mi i odgovara. :)

Pa pazi, u principu to i meni odgovara ali... Programi koje ja koristim traze sto manju latenciju... A sa ovim novijim asio drajverima nista od toga... Krkca, preskace, shiba procesor samo tako... Ne znam gde su pogresili ali je ovo ovako prakticno neupotrebljivo... Dok naravno 1777 radi savrseno na latencijama od 6ms, ali ne moze da se pogleda koja je verzija ASIO-a...

Zato ti kazem probaj Unified najnovije i ASIO 1.0 Patch.

Ma probao, nista od toga... Ponasa se kao da uopste nema asio... Foobar recimo namestim i onda kad hocu da pustim nesto izbaci neki error, tipa unable to start service blabla not found nesto nesto...

Ma probao, nista od toga... Ponasa se kao da uopste nema asio... Foobar recimo namestim i onda kad hocu da pustim nesto izbaci neki error, tipa unable to start service blabla not found nesto nesto...

Probaj nesto drugo, nije foobar jedini. :)

Radi li vam front audio sa novim Unified driverima?

Natrčah na jedan oglas da lik prodaje Asus Xonar DS po osetno povoljnijoj ceni od nove. U oglasu piše da je nekoliko meseci stara i sigurno da je ispravna.

Da se cimam ili jok ? :p

Danas mi je stigla nova Xonar DS.:banana: Nisam hteo da rizikujem sa polovnom a zadesilo se da je na stanju uvoznika bila samo jedna pa ukoliko sam prešao nekog što sam bio brži, žalim slučaj.:p

Ono što sam iz prve ruke mogao da vidim i čujem u odnosu na integrušu :
1) Naterati je da radi 5.1 Upmix se završava sa nekoliko klika mišem dok su kod integruše potrebne mnogo veće mlatke.
2) Osim što se zvuk čuje bolje i toplije čak i sam bas ima nekako prirodniji zvuk.
3) Kartica radi bez problema sa Leadtek TV2000XP Expert karticom.
4) Zadnji zvučnici prorade očas posla dok je kod integruše potrebna malo veća mlatka da bi to bilo moguće.
5) Balans između prednjih i zadnjih zvučnika je savršen.

Netostaci iz prve ruke :
1) Ono što na kartici piše šta gde šta treba da se priključi nema veze sa mozgom osim za line in i woofer priljučak.
2) Ne mogu istovremeno da rade npr. line in i mikrofon jer se jedan priključak odnosi na oba.

Da li neko zna čemu služi onaj priključak na zvučnoj kartici koji svetli crvenom bojom ?

Poslednja izmena:
1 x analogue input, 4 x analogue output, 1 x aux audio in, 1 x front panel header, 1 x SPDIF (optical) out.

Imam problem, nece da radi na Ubuntu tj. nemam drajvere.
Xonar DS na Ubuntu 10.04 LTS.
Nemam zvuk preko zvucne karte dok na integrisanoj imam.
Malo sam gledao slicne teme na netu i evo mozda vam ovo pomogne:
Alsa driver je 1.0.21.

Pocetnik sam u linuxu tako da imajte obzira :)

Prilozi

• 5406_431115217_dmesg.txt
    28.2 KB · Pregleda: 66
  • 5406_517683669_lspci.txt
    7.7 KB · Pregleda: 42
Ovde piše da ti je potrebna novija verzija. Najlakše bi bilo da ovaj PPA ubaciš u listu repozitorijuma, i instaliraš odgovarajući kernel - ili da čekaš Ubuntu 11.04.

Vrh Dno