Šta je novo?

ASUS Xonar DS

Ok,Microlab definitivno.
Hvala svima jos jednom.;)

mikrolab, ili neki stari altek

Jel neko provalio neki OPamp za ovu kartu da je bolji od OP270GP?

Бољи је ЛМ4562, опамп са Асусових скупљих карти који има осетно боље високе и средње тонове, бас ту и тамо.

Pokušao sam da nešto sam izguglam da se rešim turbulencije u glavi oko Asus Xonar kartica ali mi nešto ne ide a i glava je počela da me boli od toga :p pa molim za vaše mišljenje.

Pod predpostavkom da su 5.1 zvučnici (ovaj Genije krš u mom potpisu:p) povezani sa Xonar DS ili DX zvučnom analognim putem sa tri kabla, zanima me sledeće :

1) Da li Xonar DS može da emulira mp3 stereo na 5.1 (upmix) i ako nema Dolby Pro Logic IIx ? Podržava neko DTS čudo.

2) Da li je rešen problem sa zvukom koji je postojao između Xonar DS i Leadtek TV2000XP Expert ? Valjda je taj problem postojao i ako je cd in kabl bio utaknut u Asus Xonar DS.

3) Da li sa Xonar DX može da se čuje DTS CD i DTS Wav šestokanalna muzika i ako nema neko DTS čudo ? Podržava Dolby Pro Logic IIx.

4) Da li postoji Creative alternativa koja podržava mp3 stereo na 5.1 upmix, DTS CD, DTS Wave i da cena ne odstupa mnogo od Xonar DX ?

Ovo su nedoumice koje moram da raskrstim pre nego što odlučim da se iskeširam za neintegrisanu zvučnu karticu. Izeš više nekvalitetan zvuk sa integruše.:smash:

Pokušao sam da nešto sam izguglam da se rešim turbulencije u glavi oko Asus Xonar kartica ali mi nešto ne ide a i glava je počela da me boli od toga :p pa molim za vaše mišljenje.

Pod predpostavkom da su 5.1 zvučnici (ovaj Genije krš u mom potpisu:p) povezani sa Xonar DS ili DX zvučnom analognim putem sa tri kabla, zanima me sledeće :

1) Da li Xonar DS može da emulira mp3 stereo na 5.1 (upmix) i ako nema Dolby Pro Logic IIx ? Podržava neko DTS čudo.

2) Da li je rešen problem sa zvukom koji je postojao između Xonar DS i Leadtek TV2000XP Expert ? Valjda je taj problem postojao i ako je cd in kabl bio utaknut u Asus Xonar DS.

3) Da li sa Xonar DX može da se čuje DTS CD i DTS Wav šestokanalna muzika i ako nema neko DTS čudo ? Podržava Dolby Pro Logic IIx.

4) Da li postoji Creative alternativa koja podržava mp3 stereo na 5.1 upmix, DTS CD, DTS Wave i da cena ne odstupa mnogo od Xonar DX ?

Ovo su nedoumice koje moram da raskrstim pre nego što odlučim da se iskeširam za neintegrisanu zvučnu karticu. Izeš više nekvalitetan zvuk sa integruše.:smash:

1. Можеш миксовати са било којом картом стерео музику на колико год хоћеш канала помоћу плагинова за фубар.

http://skipyrich.com/wiki/Main_Page

Ја ДТС музику пуштам преко фубара, и пуштао сам је тако и на Creative и Асус картама.

1. Можеш миксовати са било којом картом стерео музику на колико год хоћеш канала помоћу плагинова за фубар.

http://skipyrich.com/wiki/Main_Page

Ја ДТС музику пуштам преко фубара, и пуштао сам је тако и на Creative и Асус картама.

Hvala puno. Ovaj foo channel mixer 0.9.6.3 je u foobar2000 upravo postigao ono što sam želeo a to je stereo upmix na 5.1 i ako je u podešavanjima Realtek integruše isključen Dolby Pro Logic IIx.:banana: Još više me je navedeni plugin oduševio jer pruža dobre mogućnosti za kontrolu svih satelita. Sada sam na pragu da u potpunosti pređem na foobar2000 i da batalim AIMP2.:p

Ova činjenica je učinila i Asus Xonar DS povoljnom kombinacijom.:)

Ono što je ostalo nerazjašnjeno je da li su rešeni problemi Xonar DS i Leadtek TV2000XP Expert u pogledu zvuka sa tv kartice ?

Тај долби је неко сураунд чудо, није за слушање музике, него за филмове и игре.

Фубар је закон :)

Ja imam Xonar D1, što je isto što i DS, i evo već 3 meseca ponekad guglam da vidim da li se može učiniti nešto sa Expertom, ali ništa. Verovatno ću prodati Expert i uzeti nešto drugo.

Ja imam Xonar D1, što je isto što i DS, i evo već 3 meseca ponekad guglam da vidim da li se može učiniti nešto sa Expertom, ali ništa. Verovatno ću prodati Expert i uzeti nešto drugo.

jesi li dobro povezao tv kartu i zvucnu?
i namestio u drajverima zvucne, mixer/record, ukljucis aux i ukljucis mu monitoring
?

Takođe bih voleo da znam da li si pokušavao sa najnovijim drajverima za tvoju zvučnu, tv karticu i najnoviji Winfast PVR2 2.0.3.33.

DusaN je mislio na to da li si cd in kabl otkačio sa integruše i prikačio na Xonar.

Poslednja izmena:

Ne, D1 je isto sto i DX, DS je slabija od obe.;)

@ garson
naravno, znao sam to ali sam se zaleteo jer je problem za koji se zanima ivanza sličan ovom koji ja imam, ***.
@ ivanza
jesam, cd kabl sam povezao, taj predlog se provlači po celom netu, ali ništa. onda sam probao novi audio kabl za svaki slučaj, ništa. ne znam šta još je moguće da sam pogrešno povezao, išao sam po uputstvu. U Winfastu mi je. pod ''audio'' - cd player, a pod ''recording control line'' aux.
Jedino što još nisam siguran da li imam najnovije drajvere i program, kartu imam 3 meseca i od tad su mi sve verzije, pa sad pogledaću

@ DusaN
za to dosad nisam znao, ni sad mi nije jasno čemu to služi, ali evo probao sam i ništa.

edit: Ovim putem bih zamolio bilo koga ko je uspešno povezao Xonar i Expert da se oglasi..

Poslednja izmena:
jesam, cd kabl sam povezao, taj predlog se provlači po celom netu, ali ništa. onda sam probao novi audio kabl za svaki slučaj, ništa. ne znam šta još je moguće da sam pogrešno povezao, išao sam po uputstvu. U Winfastu mi je. pod ''audio'' - cd player, a pod ''recording control line'' aux.
Jedino što još nisam siguran da li imam najnovije drajvere i program, kartu imam 3 meseca i od tad su mi sve verzije, pa sad pogledaću

Probaj onda najnovije drajvere za zvučnu, tv karticu i najnoviji Winfast PVR2 pa obavezno javi šta si uradio.

Edit :
U slučaju da gornje ne pomogne onda pročitaj šta je lik napisao na navedenom linku.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx...d_id=21&model=Xonar+DX&page=1&SLanguage=en-us

Ja sam razumeo da treba da se upali aux monitoring u record mixer settings u Xonar softveru svakog puta kada se pali PVR2. Ovaj aux monitoring se automatski gasi svaki put kada se isključi PVR2 pa mora ponovo da se pali ručno.

Poslednja izmena:
@ garson
naravno, znao sam to ali sam se zaleteo jer je problem za koji se zanima ivanza sličan ovom koji ja imam, ***.
@ ivanza

@ DusaN
za to dosad nisam znao, ni sad mi nije jasno čemu to služi, ali evo probao sam i ništa.

edit: Ovim putem bih zamolio bilo koga ko je uspešno povezao Xonar i Expert da se oglasi..

ja imam xonara i pxtv1200, ali pvr program je isti, valjda, i ovako je setovano u asus drajverima i pvru

ja imam xonara i pxtv1200, ali pvr program je isti, valjda, i ovako je setovano u asus drajverima i pvru

Na levoj slici, šta ti je to crveno odmah iznad reči Aux ? Da nije možda u pitanju opcija aux monitoring ? Ako jeste da li je uključena da bi imao zvuk na tv kartici ?

da monitoring, mora da bude ukljucen da bi kartica slala zvuk sa ulaza na izlaz (zvucnike...)

meni se danas prvi put pojavio plavi ekran zbog cini mi se softvera
posle restarta nisam mogao da otvorim aplikaciju AsusAudioCenter
nista obrisao ponovo instalirao i radi sta se desilo ne znam

Ja imam idnetičnu kombinaciju kao ti i mogu da ti kažem da se zvučnici čuju bolje sa ovom kartom u odnosu na relatek 889a. Problem je samo što sam čuo kako kod mene zvuče solo 6c, kad mi je doneo drugar, pa mi se ne slušaju sad ovi moji zvučnici u 5.1. razlika je d*pe i oko.

:wave:

Ja imam idnetičnu kombinaciju kao ti i mogu da ti kažem da se zvučnici čuju bolje sa ovom kartom u odnosu na relatek 889a. Problem je samo što sam čuo kako kod mene zvuče solo 6c, kad mi je doneo drugar, pa mi se ne slušaju sad ovi moji zvučnici u 5.1. razlika je d*pe i oko.

:wave:

Sve mi je jasno. Koliko para toliko i muzike. Za zvučnike ću da progutam knedlu.:p

Samo da vam javim tuznu vest... OP270GP je izdahnuo danas iz meni nepoznatih razloga... R.I.P.! :(

Samo da vam javim tuznu vest... OP270GP je izdahnuo danas iz meni nepoznatih razloga... R.I.P.! :(

Како ти је то успело :d, шта сам ја све радио њима, кратко спајао случајно, прегрејавао, пекао лемилицом у пм, чак ми се десило и да случајно прејако стиснем кљештима и одломим парче чипа и ни један да цркне :)

Stvarno nemam pojma! Jednostavno je prestalo da svira... Probao druge drajvere, reinstalirao windows i opet nista...

Ubo fabricki cip i svira ko ludo! Nijem i jasno u cemu je problem...

Stvarno nemam pojma! Jednostavno je prestalo da svira... Probao druge drajvere, reinstalirao windows i opet nista...

Ubo fabricki cip i svira ko ludo! Nijem i jasno u cemu je problem...

Desava se, sve je podlozno kvarovima. :p

Ako nista taj OP kosta 500 din, meni se pokvario diskretni opamp koji kosta 15-20$ bez zlanja. :S:

Fora je u tome sto kartica softverski nije pokazivala nikakve simptome tipa zapucavanje ili BSOD, vec jednostavno sve radi ok samo nema zvuka nikako!

E sad ja razmisljam, da nije do napona... mislim, sve voltaze u bios-u su normalne al djavo ce ga znati... ili sam jednostavno dobio ''falican'' cip...

Fora je u tome sto kartica softverski nije pokazivala nikakve simptome tipa zapucavanje ili BSOD, vec jednostavno sve radi ok samo nema zvuka nikako!

E sad ja razmisljam, da nije do napona... mislim, sve voltaze u bios-u su normalne al djavo ce ga znati... ili sam jednostavno dobio ''falican'' cip...

I ne treba da se zapucava kada je neispravan opamp. ;) Eno Dule je stavljao neki opamp pa se culo cvrcanje ili tako nesto.

Jel ima neka jeftinija varijanta da radi bolje od fabrickog? Necu opet da kupujem isti... :D

Da li ima neko na forumu da ima i Xonar DS i neku LEADTEK 2000XP Global ili XP Expert??? Procitao sam o nekompatibilnosti a iako jos nisam koristio moju TV karticu nisam rad da je prodajem ali bi Xonar DS mnogo vise koristio.
To uz monitor je stvar koju nisam bas lepo procenio. Monitor sam promeni u onaj sto mi treba a ovde me zeza to da je nesto nekompatibilno izmedju Sound i TV karte pa se dvoumim oko kupovine Asus Xonar DS.
Zna li neko sta i da li je to istina???
Imam sada 889 codec ali svi kazu da sa kartom od oko 40-50e ne moze da se poredi. 5.1 sistem je stariji ali nije toliki krs (Creative Inspire T5900).
Dosta slusam muziku, radio, igrice, filmove, sve je bolji filing sa zvucnom kao Xonar DS.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno