Šta je novo?

ASUS Xonar DS

Pfff, pa ja sam ladno zaboravio da smo pricali o tome odavno... Nista od 64bit za sad...

Znaci niko ne koristi 64bit Win7 sa DS-om??? Zanimljivo... :wall: :sceptic: :crash:

Koristim ja. Nemam skoro nikakvih problema. Kazem skoro nikakvih jer se recimo jednom mesecno program za Xonar DS jednostavno iskljuci. Kartica i dalje radi ali se ne moze vrsiti nikakvo podesavanje dok se racunar ne restartuje. Onda sve opet radi potpuno normalno. Ne znam od cega to zavisi.

Poslednja izmena:
takodje . na w7 64bit ultimate . nema problema. najnoviji drajver sa asusovog sajta.

sa diska nisam ni instalirao

a evo malo sto se tice hd 201 senhajzera. cisto da se vidi zasto kostaju koliko kostaju.

graphCompare.php

dule, posto se nismo culi odavno, - cestitam na modu mikrolaba , usio si me :)
a opazi sta mi je novi domaci zadatak:

http://ronnywarehouse.blogspot.com/2008/07/modifikasi-altec-lansing-621.html

/ radice opet elne silmic, benici , i eventualno rusi paper in oil /

Edit : Pitanje za poznavaoce -
sta je dobra zamena za TDA7269A ? / nalazi se na b-73 /

Poslednja izmena:
Хвала хвала :)

То је то, кад урадиш један овакав пројекат, после ти све јасније 4х па можеш радити шта год хоћеш :)

Mali offtopic.
Imam model ove kartice - model DS/A. Radi fantasticno, zadovoljan sam kvalitetom zvuka, ali mi pravi i jedan mali problem. Pokusavam da je nateram da radi uz TV karticu Leadtek winfast 2000xp Expert ali nikako ne mogu da dobijem zvuk. Probao sam razna podesavanja, mnoge drivere i nista.
Ima li neko iskustva sa ovim problemom ili neki koristan savet. Hvala!

Samo da prenesem sopstvene utiske o naslovnoj karti...

Zvuk je po meni daleko bolji nego na integrisanom resenju. Pre svega tu mislim na detaljnost i ispeglanost zvuka. Nema muljanja (posebno niskih tonova) a srednji tonovi su daleko definisaniji.
Da napomenem da kartica salje signal do Technics su-vx800 pojacala i Monitor Audio BR2

Za 35e znacajno poboljsanje kvaliteta zvuka.

Imao sam Realtek HD882 na prethodnoj ploci, pa neki VIA HD na trenutnoj. Realtek je bio prihvatljivije resenje, dok je VIA prilicno losa.

@zvuk sa slusalica: imam Sony MDR-CD480 konektovan na prednji panel (povezan na Xonar). Na vise od 33% nemam potrebe postavljati volume klizac, sve preko toga je nenormalno glasno. Uz to DS nema pojacalo za sluske, pa se pitam kako bi to zvucalo da ga ima?

Imam jedan problem. U pitanju su Xonar DS, Logi 5.1 i Win7 32bit

Kartica umetnuta, instalirani drajveri sa cd-a i nakon toga pocinju problemi.
NOD se beskrajno dugo dize, ne moze nista da se uradi. Onda mora da se ubije explorer, pa da se ponovo podigne kako bi bar nesto radilo, a i tada pola programa ne moze da se pokrene (recimo, FF ne radi, a Opera radi, Winamp ne/KMP da), NOD ne moze da se deinstalira, ne moze da se udje u Xonarov softver, device manager, System restore... Ponasanje je kao da je u pitanju neki virus, ali pocelo je sa instaliranjem drajvera. U CP/Sound kartica je prepoznata, postavljena je kao default. Rade samo prednji zvucnici.
Na netu sam pronasao ovo, ali tu nema resenja.

Pa preinstaliraj drajvere tim sa wordpress sajta i javi sta si uradio

Uh, nije moj komp u pitanju, pa bi eksperimentisanje moralo malo da saceka. Inace, pokusano je sa drajverima sa ASUSovog sajta, ali nisu mogli da se ekstraktuju.
Nadao sam se odgovoru "da, to se i meni dogodilo - uradi to i to" :D

Uspeo sam da resim - butovao u safe modu, izbrisao stari drajver, stavio novi ( i dalje je bilo problema), onda sa startupa maknuo gomilu stvari (a bilo je dosta djubreta) ukljucujuci i neke systray alate xonara i proradilo je. Pitaj boga sta je tu stvaralo problem.
Nego, ne radi centralni zvucnik. podesio sam u Xonar centru (kako li se vec zove) 5.1 i jos par stvari, ali centralni ne emituje zvuk.

probaj sa ovim da resis problem > Xonar unified drivers Mozda pomogne, slucajno naleteo na njih, nisam isprobao jos...

Naravno da da ;)

nabavio sam DG kartu i imam mali problem. kada god mi se digne OS u audio centru karte mi pod tabom "analog out" uvek stoji FP Headphones i tada nema zvuka sve dok ne prebacim na 2 speakers opciju. dakle, nikako nece da zapamti 2 speaker nego mi uvek po boot-u OS-a stavi na FP Headphones i nema zvuka dok rucno ne prebacim.
da li se nekom ovo mozda desilo?
probao sam sa oba drajvera.

Poslednja izmena:
resio sam problem. malo sam brljao po windowsu i proradilo je. promenio sam i FP sa AC97 na HD audio a i prcakao sam po windowsovom zvuku...

sada sve radi. samo steta sto je karta losija od audigy 2 value :d

Taman sam hteo da napisem da malo cackas po windows podesavanjima za zvuk. :)
Cudno da nisi osetio razliku izmedju Xonar D2 i Audigy 2 a osecas razliku izmedju DG i Audigy 2.:smash:

zato sto je D2 malo bolji od DG. kao da Audigy 2 ima malo cistiji i jaci zvuk. Xonar moram vise da pojacam. nikada ne bih menjao Audigy 2 za bilo kog Asusa da me ne zeza ona creative audio console na W7. da mi to radi i da mogu sve da podesavam u njoj ostao bih ja jos dugo, dugo na Audigy-ju...

Da je D2 malo bolji od DG, jeste, ali rekao bih da su oba bolja od tog creative-a.:)

ma kakvi. napravili ste hype na forumu. karte su cist prosek.

Мени је одиџи кец, буља у односу на ДС/лм4562 и то као секина :D чак и са сток јрц5532 је бољи.

Иначе скапирао сам да карта боље ради ако се 30 Хз скала смањи скроз на нулу. Изгледа да карта није у стању да добро одсвира то и само гуши остатак спектра.

ili tvoj sistem udara u klip...

Не, нема клипинга него карта мути, кад се одреже тај опсег од 30хз (које ионако ничему не служи јер немам вуфер способан да га прозведе), изгуби се мутан бас.

Ефекат је чудан али ту је, како се смањује 30хз спектар тако се бас јаче и чвршће чује.

kao sto rekoh nemas sistem koji moze to da isprati da si rekao nesto ispod 20hz pa i da kazem da je moguce ovako , nema sanse...

Pricam o tome da ti na tom prepravljenom ampu i zvucnicima od 200e nema sanse da odredis sta bolje zvuci , zvuci bolje u tvom setupu .... toliko

Nazad
Vrh Dno