Šta je novo?

ASUS Xonar DS

poz. svima iz makedonije , sreca sto sam nasao ovaj forum jer kod nas niti foruma niti neko ko se razume sta je to zvucna karta ,zahfaljujem za svaki feedback clanovima ko ce mi nadam se razjasniti neke dileme oko izbor zvucne karte.Imam zvucne audigy SE i microlab solo 7c ,dvoumim se megu xonar ds koje ima u makedonije i xonar stx/st za koju cu morati van granice jer je ni jedan ducan nece nabaviti, vrjedan li je trud i novac za essense ? jazik mi nije ko zna sta ali nadam se da me je neko razumeo poz.

STX je u svakom pogledu bolja karta, ima i pojacalo za slusalice. Za te zvucnike mozda i nije neophodna ali planiras li kasnije da predjes na HiFi sistem obavezno idi na STX.

zvucke sam nedavno uzeo koristi cu ih dok se ne pokvare ili dok ne udje neki visak novac,BTW zaboravio sam slusalice da pisem AKG K142 HD

Za zvucnike ce ti biti dovoljan DS, ali za sluske je pitanje hoce li, bar meni malo manjka "jacine" na Sennheizer hd201. Kvalitet je tu u oba slucaja kao i "jacina" na zvucnicima. Inace isto imam solo7c i ds...

За седмицу стварно не треба више од ДС-а, а што се тиче HD201 ДС нема снаге да га гони добро. За њих треба неки хед амп, али кад се то стави свирају као змај. Код мене бб2134 ради као предпојачало и он гура ове слушке феноменално, доста чистији и детаљнији звук него при директу из ДС-а.

Poslednja izmena:
Svake sluske bolje gura headphone amp, nego obican izlaz iz zvucne. Kakve god da su, cuce se.

Meni malo zasmeta jer sam navikao da mi sluske budu glasnije od zvucnika iako na njima ne idem preko 20-25, maksimum 30 ponekad. :)

Ovo vezano za sluske i DS, sve vreme sam koristio izlaz sa karte pozadi, evo sada povezah kabal za front HD Audio i zvuk je "jaci", definitivno, ne mnogo ali oseti se. Ne razumem kako ali dobro :)

Јуче ми је пало на памет да гурнем 201 у Јамахин рисивер и то је било то, пун погодак, звук је... падају гаће :D. 201 уствари уопште не може да се покаже у правом светлу без појачала.

Slazem se. Razlika je ogromna kakva je bila na obicnom izlazu iz zvucne (X-Fi Platinum) a kakava iz onog dodatnog driva sa pojacalom za sluske. Isto je fina situacija na izlazu iz pojacala ali prosvira bolje tek kad se stavi u STX pojacalo za sluske.

hd201 su stvarno krs bez amp-a. Cak i sa krsem tipa Behringer HA400 su nebo i zemlja.

kad je vec krenuo offtopic da nastavim i ja:
koja bi bila neka zadovoljavajuca i ne previse skupa head amp varijanta za hd201 i slicne zahtevnije slusalice?
Posted via Mobile Device

Pa vidim da si upotrebio rec "krs" opisujuci ga :) , ali verujem da je sasvim sposobno da pokrene hd201 socijalke, a verovatno i njima slicne sluske u kategoriji do 100e.
Posted via Mobile Device

imacu li wow efecat na sluske akg 142 HD, audigy se vs xonar essense stx ako je to slucaj onda stx je logicno resenje

Pa vidim da si upotrebio rec "krs" opisujuci ga :) , ali verujem da je sasvim sposobno da pokrene hd201 socijalke, a verovatno i njima slicne sluske u kategoriji do 100e.
Posted via Mobile Device

Ma dobar je al ebiga kolko para tolko muzike. Nacice se neko ko se bolje razume da prokomentarise. Za te pare ne verujem da ima bolje. A kolko ce da traje to je vec drugo pitanje.

kupi neki nabudzeni deck imaju extra ampove za sluske

Samo jos jednom, posto sam na ivici da kupim ovu kartu, iskljucivo me zanima muzika (ukljucujuci mp3), koji model je bolji u tom smislu, ako uopste ima razlike...DS ili DX..?

Maticna mi je ASUS M2N-SLI Deluxe, i jedino sto znam je da DS ide na PCI a DX na PCI-E...ne znam sta je bolje za ovu maticnu

edit: mada mislim da sam odlucio, posto sam tek sad video kako izgleda DS...uzecu DX. Kad vidim one jadne obojene konektore, spusti mi se kita, sto kaze moj ortak :)

Poslednja izmena:
Samo jos jednom, posto sam na ivici da kupim ovu kartu, iskljucivo me zanima muzika (ukljucujuci mp3), koji model je bolji u tom smislu, ako uopste ima razlike...DS ili DX..?

Maticna mi je ASUS M2N-SLI Deluxe, i jedino sto znam je da DS ide na PCI a DX na PCI-E...ne znam sta je bolje za ovu maticnu

edit: mada mislim da sam odlucio, posto sam tek sad video kako izgleda DS...uzecu DX. Kad vidim one jadne obojene konektore, spusti mi se kita, sto kaze moj ortak :)

To su kapacitori, i ti su bolji za muzicke uredjaje... :)
(kao kvalitetniji zvuk ali to je ovde neprimetno garant...)

Ni ja nisam verovao ali tako je.

To su kapacitori, i ti su bolji za muzicke uredjaje... :)
(kao kvalitetniji zvuk ali to je ovde neprimetno garant...)

Ni ja nisam verovao ali tako je.

_hypnotic_ je verovatno mislio na ove konektore:D
asusxonards1b.jpg

Da, na te :) stvarno kad vidim takve kartice, izgledaju kao one najusranije integruse.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, koristi li neko ovde DS na Win7 64bit? Jel sve radi kako treba? Mislim na ASIO itd... Igre ne igram...

Znaci niko ne koristi 64bit Win7 sa DS-om??? Zanimljivo... :wall: :sceptic: :crash:

Nazad
Vrh Dno