Šta je novo?

ASUS Xonar DS

A Chinaski na plasticnom Altecu (koji btw mulja do zla boga) provaljuje da je Audigy 2 bolji od Xonar DG? :)

A Chinaski na plasticnom Altecu (koji btw mulja do zla boga) provaljuje da je Audigy 2 bolji od Xonar DG? :)

ne mulja, bas uopste nije naglasen, istripovao si se. meni bolje zvuci i da postoji i dalje softverska podrska za Audigy 2 ne bih ga nikada menjao za DG. nema potrebe, karte su slicne po zvuku ali meni se cini da je creative napravio bolji posao. uz to A2 je mator ko biblija i za sada ga nista nije uslio u tom cen. rangu.

suma sumarum, za komp. zvucnike i neke skromnije HiFi popust solo serije A2/DG je prepuna kapa a sve preko je lozacina i bacanje para. pitanje je da li moze i na zvucnicima od nekoliko stotina evra da se cuje bitnija razlika.

@Civi
Јел се то бавиш неком црном магијом па чујеш како звучи мој систем из Пожаревца :d.

Da , nekom magijom sam imao cantone iste kao tvoje na par nedelja kod kuce i slusao ih sa par pojacala koje 1000posto ubijaju tvoj modovani microlab i tvrdim da na tome neces cuti razlike koje opisujes, cenim tvoj trud i entuzijazam i izuzetno postujem tudj trud ako ima empirijske argumente , ali ako popravljas nesto sto se ne popravlja (kao sto svaki ozbiljan drzi tonske kontrole na nuli ) da bi prikrio mane sistema mislim da je malko vise subjektivno , nema ljutis :wave: (mene je naprimer sada ozbiljno pocela da sprecava soba da uzivam u sistemu otkad sam ubacio sub koji ide do 20hz , bukvalno se cuje svaki sraf i stok u prozoru kako vibrira sto zna da izludjuje)....

Poslednja izmena:
ne mulja, bas uopste nije naglasen, istripovao si se. meni bolje zvuci i da postoji i dalje softverska podrska za Audigy 2 ne bih ga nikada menjao za DG. nema potrebe, karte su slicne po zvuku ali meni se cini da je creative napravio bolji posao. uz to A2 je mator ko biblija i za sada ga nista nije uslio u tom cen. rangu.

suma sumarum, za komp. zvucnike i neke skromnije HiFi popust solo serije A2/DG je prepuna kapa a sve preko je lozacina i bacanje para. pitanje je da li moze i na zvucnicima od nekoliko stotina evra da se cuje bitnija razlika.

Nisam rekao da je naglasen vec muljav.
U kom cenovnom rangu? Pa polovan A2 je ~20e, samo budala nece dodati 10ak eura za nov DG, koji je po meni bolja kupovina u svakom pogledu.

po tebi jeste ali ja ne cujem razliku, tacnije cujem je u korist A2 :)
kazem ti, jedina prednost DG-a je sto je nov proizvod te ima podrsku za W7 i sto je nov jeftin i eto ima headphone amp. kome taj amp ne treba a vozi XP apsolutno nema razloga da prelazi sa A2 na njega.
ko kupuje sada novu budzetsku kartu DG je dobar izbor, mada ni sa polovnim A2 za 2k din nece pogesiti.

Ljudi el vama jasno da se to ne uporedjuje na sistemima koji kostaju daj boze 20e da se naprave? ko kad biste proveravali el bolje ide jugo ili ferari po brazdama od pola metra , idu isto mozda jugo ide i bolje ....

upravo tako - dakle sto jeftinja karta to bolje za 99.9% ljudi :smoke: ispod A2 ne treba ici, isto i preko DG :)

Poslednja izmena:
Vama bogme i integrusa zavrsava posao , bolje sredstva preusmerite na zvucnike....

to se ne slazem. kada predjes i na creative live posle integruse cuje se osetna razlika.

zavisi sa koje , ima i integrusa sa solidnim zvukom...

Da , nekom magijom sam imao cantone iste kao tvoje na par nedelja kod kuce i slusao ih sa par pojacala koje 1000posto ubijaju tvoj modovani microlab i tvrdim da na tome neces cuti razlike koje opisujes, cenim tvoj trud i entuzijazam i izuzetno postujem tudj trud ako ima empirijske argumente , ali ako popravljas nesto sto se ne popravlja (kao sto svaki ozbiljan drzi tonske kontrole na nuli ) da bi prikrio mane sistema mislim da je malko vise subjektivno , nema ljutis :wave: (mene je naprimer sada ozbiljno pocela da sprecava soba da uzivam u sistemu otkad sam ubacio sub koji ide do 20hz , bukvalno se cuje svaki sraf i stok u prozoru kako vibrira sto zna da izludjuje)....

Гледај слушао сам овај кантон на појачалу од 1600е и цд плејеру од једно 800е, тако да знам како да оценим квалитет свог система.

Друга ствар, ово више није мод него ново појачало, мод је био негде на почетку.

Треће појачало је хардверски директно спојено са предпојачалом, значи нема тонских контрола уопште.

И на крају разлике су огромне при промени опампова на ДС-у.

Тако да не можеш оцењивати нешто што ниси чуо (укључујући и сечење 30хз ферквенције на њему).

Poslednja izmena:
To sto pricas je krajnje neozbiljno i ne zelim vise da ti objasnjavam gde gresis ako to sam ne vidis , ali je problem ako druge ubedjujes u isto....
Ti stvarno verujes da pojacalo sa ovim karakteristikama tebi sluzi kao referenca?

Uploaded with ImageShack.us

preko toga zvucnici ti imaju 86.5db efikasnosti(ako imaju i toliko , znam da su radili kako treba tek kad se muski nahrane ) a ti ih gonis sa 30w sinusa i 5a struje i to ti je referenca?
http://www.independentaudiovideo.com/store/item_view.asp?estore_itemid=1004881

ovde kao idu do 42hz verovatno na -3db , nije ni cudo sto ti bolje zvuce kad srezes 30hz verovtatno i amp malo prodise posto mu i u normalnom radu nedostaje daha da iole potera te kutije sa normalnom dinamikom...a evo nadjoh i test http://www.computerbild.de/artikel/avf-Test-Audio-Canton-GLE-402-Lautsprecher-Stereo-1669011.html -3db na 71 hz pogledaj kakav pad imaju nanize...

nema sta da gledam i da slusam , gledali su i slusali mnogo pametniji i iskusniji i od mene i od tebe , brojke su jasne onome ko ume da ih rastumaci....

Poslednja izmena:
Гледај овај звук који сам сада добио је веома близу оном са скупом опремом и то није џабе. Људи који су ми показали шта и како су пензионисани инењери који су цео живот правили појачала.

Три оваква појачала су направљена и један од њих сасвим ок гони кутије са басем од 30цм.

Следеће, све је то лепо и супер што моје кутије имају ниску осетљивост и што би то према бројкама требало да буде слабо али, ја не смем да појачам појачало преко неко одрђене границе јер би кутије експлодирале иако се с воде као 70-130 вати.

Теорија је једно а пракса је друго.

Оно што покушавам да кажем је да мислим да ДС има проблема са ниским ферквенцијама од 30хз па наниже.(које и онако не требају ником ко купује карту од 40е).

To sto ti mislis , su ljudi izmislili , moze da tera i kutije sa basom od 40cm ako su osetljive , tvoje pojacalo nema struju i zato se gusi u nizem spektru pa ti sve zvuci bolje kad im doticne ne saljes , skupa oprema nije obicno i dobra , ja se ovde odjavljujem jer vidim da su ti ljudi rekli i objasnili , svako ko se iole razume u tematiku ce ti objasniti zasto sam ja u pravu.... nemam pojma ko su ti ljudi ali i mnogi celi zivot pevaju pa i dalje nemaju pojma ....

Poslednja izmena:
Ма иди, бацио си ји-ђинг штапиће и знаш да је опрема коју сам пробао срање да се гуши појачало, да нико нема појма итд... уживај :wave:

Dule, kartica salje dobro 30Hz, nego ostatak kuburi, veruj mi na rec. Nemas takodje razlog da se ljutis na Civija. Gotovo nijedne bookshelf kutije ne mogu da sidju ni blizu 30Hz, sve ovo sto ovi marketinski lopovi pisu 40Hz i sl. nema veze sa zivotom. Na -3dB to ne silazi ispod 60-70Hz, pa da je jos toliki, bilo koji. 40Hz mogu da vide na -xxdB, a to nije resenje. Drugo, pojacalo koje si budzio, svaka cast za entuzijazam, posvetio si se tome dosta, ali ima istine u onome na sta ti je Civi ukazao. Imas utisak da bi ti kutije eksplodirale iz razloga sto je pojacalo nedovoljno sposobno da ih zauzda kako treba a pri jacem slusanju sigurno mora da klipuje kako mu se cefne. Kapiram da ti je drago sto si sam sve to radio uz puno truda, svakom je najmilije kad nesto sam napravi i to najvise ceni, ali to da nema razlike sa boljim pojacalom, vrlo je smela konstatacija.
I poenta price oko tih zvucnih, skroz je tacno da na jeftinim PC sistemima nema svrhe zamajavati se nekim poredjenjima izmedju dve vrlo slicne kartice, jer je sam sistem slaba karika. Stavite neku prosecnu Creative ili Asus i stekajte pare za bolji sistem ako hocete bolji zvuk.

Ма иди, бацио си ји-ђинг штапиће и знаш да је опрема коју сам пробао срање да се гуши појачало, да нико нема појма итд... уживај :wave:
e neka si mi rekao (bitno je da si ti u pravu i jos ubedjujes druge u isto ,"jer ti je rekao neki covek , ovaj ljudi" ):wave: ali ja za razliku od tebe imam argumente , kao sto rekoh izuzetno postujem tvoj rad i entuzijazam , ali mi smeta kad se donose pogresni zakljuci i jos se masa sa samouverenjem ubedjuje u isto...

Poslednja izmena:
Приметио сам исти ефекат на кутијама од 15 вати и слушалицама, како то онда објаснити ;).

Иначе не појачало не клипује никад, па чак ни на свом максимуму, кад би мало погледали шему и како је направљено видели би зашто је то немогуће, али како хоћете.

Народе морате бити мало отворенији за сугестије, тврдоглавост не води ничему. :wave:

Za te zvucnike sto ti imas ide minimalno pojacalo od 2x100W sinusa da bi se uopste cule kako treba. Sa tim od 30W, uz njihovu osetljivost od ispod 87dB/m/W mogu samo da ubiju to pojacalce ako ga odvrnes na MAX ili ako zastite odrade posao kako treba, odose zvucnici. Svaki kliping koji se desi, zvucnici vide kao jednosmerni napon i malo po malo, istopi se izolacija na kalemu zvucnika i puffff, odose Bogu na istinu.

P.S. Prijateljski savet: nemoj da si toliko nabusit, lepo ti kazu civi i nikadsl. Nadji neku knjigu o projektovanju audio pojacavaca ili ako ne nadjes javi se da ti posaljem. Kad procitas i kad pogledas izlaz pojacavaca na osciloskopu bice ti neke stvari jasnije.

Zasto mnozina? Koje slusalice i na kom pojacalu za slusalice si slusao , pa da razgovaramo ....

Zato sto se u mnozini napusavate. ;)
Manite se Duletovog pojacala kad vec vidite da se medjusobno ne mozete ubediti.
Tema je dakle Xonar DS.:)

Ko se drzi njegovog pojacala , vodi se polemika o tome da nema na cemu da odredi sta je bolje , ko kad bi ja rekao da je necija zena bolja od moje a nisam ni bio sa njom ....

Pre svega pozdrav svima,ne mogu za sebe reci da sam audiofil(sta god to znacilo) ali stvarno uzivam u muzici i slusam svaki dan satima.Jasno mi je da za dobar zvuk ide risiver+zvucnici ali je nazalost realnost drugacija.
Posedujem panasonic liniju nesto starije proizvodnje SA-PM15 http://www.springair.de/Panasonic-SA-PM-15_detail_7564.html koja svira na interusi iz potpisa.Zanima me da li uloziti 50e za novu karticu,DS naravno ili nastekati 100e za neki 2.1 sistem koji bi svirao na postojecoj integrusi?Gde bi vise dobio na kvalitetu zvuka?

Uvek je bolje imati neintegrusu, to sto uz bolju karticu za zvuk trebas imati i ostale stavke da bi ugodjaj bio potpun to je druga stvar, na zalost i u jednoj i u drugoj tvojoj kombinaciji falice nesto a kvalitetan zvuk kad je u pitanju uvek je sve ili nista ako hoces pravu stvar.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.
Videcemo,najbolje sto bi mozda mogao da iscupam je DS+2.1 zvucnici do 100 evrai(Z-4 recimo).Sto ce najverovatnije i biti uz malo strpljenja.Posle ovoga sto sad koristim sa tom kombinacijom bi trebalo da ''progledam'' na usi.:,,:

Poslusaj Duleta. MICROLAB FC330 2.1 ili MICROLAB A-6201 2.0 su odlican izbor.
U svakom slucaju su bolji izbor od Z4 - pogotovo po trenutnoj ceni Z4.
Kad sam ih ja uzeo bili su 6.800din
Ja sam ih uzeo zbog estetike jer jako malo mesta zauzimaju. Bass im je prenaglasen i moras da se igras sa EQ da bi lepo namestio al opet nije to to.

Nazad
Vrh Dno