Šta je novo?

ASUS Xonar DS

ОП270ГП је 1000 дин, не 500, и да бољи је од фабричког јрц5532 охохо, огромна разлика.

Јрц5532 је далеко мутнији од оп270гп, и бас му је доста респршенији.

ББ2134 је добар али високи тонови му шуште и много су рески. ББ2604 исто звучи као ББ2134 само са још израженијим високим тоновима и јачим басом.

Оба исто имају мање утегнут бас од оп270гп.

ЕДИТ;

Гарсоне није ваљда да ти је цркао онај Моон опамп :zgran:

Poslednja izmena:
A to je sve utvrdjeno na preciznoj mernoj opremi u akusticki tretiranoj prostoriji... kakve hrabre izjave koje se ponavljaju iz dana u dan iz godine u godinu :)

Шта, ти си нека аудио - инквизиција :d.

Ако имаш неке тестове са прецизном аудио опремом трт-мрт... подели то са нама али немој давити, ја не бих ово написао да нисам испробао на више различитих звучника и појачала.

Ovo je kao "kako mali perica zamislja testiranje audio opreme i precizne elektronike u kucnim uslovima i ubedjuje sve oko sebe kako je u pravu" inace sve 5 za entuzijazam i ubedjenje....

Nisu uvek bitna audio merenja, nešto što daje lošiji zvuk tebi ili meni može zvučati lepše. Ključno pitanje je koliko ima autosugestije u testiranju. Najbolje bi bilo uzeti dve karte, na jednoj promeniti OP, povezati na ulaze na istom pojačalu i menjati izvor. Ukoliko ima opiljive razlike slušalac razluku može i čuti i opredeliti se za stock ili bolji OPamp.

Druze u jednoj sobi su jedna merenja u drugoj druga , jedan zvucnik ima mane na odredjenim frekvencijama drugi na drugim , jedno pojacalo na jednim drugo na drugim sve ovo je toliko komplikovano i toliko nema logike raditi "testiranja" i jos preko toga donositi zakljucke i ubedjivati ljude da ja vise nemam sta da dodam....

Ovo je kao "kako mali perica zamislja testiranje audio opreme i precizne elektronike u kucnim uslovima i ubedjuje sve oko sebe kako je u pravu" inace sve 5 za entuzijazam i ubedjenje....

Ја не убеђујем никог нити би ми нешто слично пало на памет, него сам написао шта сам ја чуо на ДС-у гурајући свакаве опампове у њега, а променио сам их хрпу, показали су релативно исте резултате на пар различитих места.

Нисам ни рекао да су тестови били професионални, нити нешто слично, не знам уопште шта се примаш безвезе :lupko:

Друга ствар је што ти имаш неки проблем у глави па трипујеш да је сваки написан текст на аудио тему удар на твој "професионални интегритет" :d :wall:

ОП270ГП је 1000 дин, не 500, и да бољи је од фабричког јрц5532 охохо, огромна разлика.

Јрц5532 је далеко мутнији од оп270гп, и бас му је доста респршенији.

ББ2134 је добар али високи тонови му шуште и много су рески. ББ2604 исто звучи као ББ2134 само са још израженијим високим тоновима и јачим басом.

Оба исто имају мање утегнут бас од оп270гп.

ЕДИТ;

I ti ne ubedjujes nikoga ? :wave: zanimljivo

ЕДИТ;

Гарсоне није ваљда да ти је цркао онај Моон опамп :zgran:

Pa ne bas crko ali je poceo jedan (levi) kanal da krci. :p
E posto imam garanciju, javio sam se proizvodjacu, koji mi je poslao novi, s tim sto sam platio slanje.
A ovaj drugi sam poslao Zhuletu na popravku, i rece da ga je sredio, neka sitnica je bila u pitanju. :)

Послаше нови... стварно свака им част, ко би рекао.
Iako kineska firma, Audio GD je prilicno ozbiljan.
Trebao sam pokvareni da saljem nazad, pa da mi posalju nov (ili popravljen), ali kako bi me slanje u oba smera puno kostalo (vise nego da uzmem nov), pristali su da mi posalju nov a da ja ne saljem njima stari. :)
Najbolje od svega, stari je popravljen za dz, verovatno ce da ide u CD plejer. :)

E ljudi, svira ovo ok! Mislim, skoro i da nema razlike... Jedino je bass malo ''boomy''! :d

:,,:

Poslednja izmena:
onkyo a8830 + Ei trosistemci sa 8'' bass DIY ili Sony MDR-V700 slushke!

jel moguce da je chip vrisnuo od konstant prebacivanja izmedju front panel slushki i pozadi?

Poslednja izmena:
Немам појма, ако ти нестаје и долази струја често, може то да схебе електронику.

Ma kakvi, ne secam se kad je poslednji put bilo ispada... A odkad imam karticu ukupno ako je 2x bilo!

Ljudi, ipak nije prso chip! Danas me natera Djavo da ubodem opet... I svira bez problema!

Ето :d, и како ти се сад чини звук?

Ја ћу скоро набавити Д1 па ћемо видети како то изгледа у поређењу са ДС-ом.

У суштини јесмо, зато и купујем Д1 :D.

Само кратак је тест био па сам само запамтио да ми се више свидео звук из DX-a, сад ће то моћи детаљније не само због карте него и због измењеног појачала и неких нових сазнања :p.

Kao sto je saznanje da ti treba drugo pojacalo? :D :p

Manje vise isto... Srednji su mi malo izrazeniji kao... Inace i dalje nemam pojma zbog cega je chip odluchio da ''shtrajkuje''...

Извалио сам да се прелазак са бољег на лошије драстично више примећује него прелазак на боље.

Сад слушам одиџи 1... који је дупе звук у односу на ДС/лм4562, немам речи.

Ништа од слушања музике док не седне Д1.

Купио сам DX и могу рећи да је веома добра карта, даје звук у класи или можда чак и бољи него нов Јамахин рисивер са истим ГЛЕ402 Кантонима.

Карта има крајње квалитетан излаз 2врмс стнаге, вероватно и због 4пин флопи напонског конектора.

Закључак је ко има систем појачало + звучници не треба да иде испод DX\D1.

Још сад убацих ЛМ4562 у појачало и то је сад просвирало све у 16 :D

BTW, koga zanima, ima novih drajvera za xonar karte ali ASIO i dalje nista ne valja...

Vrh Dno