Šta je novo?

ASUS Xonar DS

Uredjaji, trenutno old school Pioneer. Pojacalo, retki A-60, tjuner digitalni F-656mkII, deck CT-S550S, cd PD-S502 sa stable platter transportom, zvucnjaci trenutno uleteli drljavi Mission 33-jka, koji ce pod hitno da lete prvom prilikom, samo da se skupe parice za kasvetne kutije i da naleti ono sto trazim, kablici sve i svasta, u steku jos po nesto van Pioneer-a, sto se ne koristi. U planu su prvo drugi zvucnici, pa posle toga mozda zamena decka i cd-a za pripadnike jacih serija (kad i ako naidje nesto, posto su redji od krokodila u Moravi nazalost), i nakon toga gramofon. Microlab i M-Audio su zaseban sistemcic u istoj prostoriji, koji fino svirucka na kompu i to je ono sto trazim od njih, nista vise.

Poslednja izmena:
Uredjaji, trenutno old school Pioneer. Pojacalo, retki A-60, tjuner digitalni F-656mkII, deck CT-S550S, cd PD-S502 sa stable platter transportom, zvucnjaci trenutno uleteli drljavi Mission 33-jka, koji ce pod hitno da lete prvom prilikom, samo da se skupe parice za kasvetne kutije i da naleti ono sto trazim, kablici sve i svasta, u steku jos po nesto van Pioneer-a, sto se ne koristi. U planu su prvo drugi zvucnici, pa posle toga mozda zamena decka i cd-a za pripadnike jacih serija (kad i ako naidje nesto, posto su redji od krokodila u Moravi nazalost), i nakon toga gramofon. Microlab i M-Audio su zaseban sistemcic u istoj prostoriji, koji fino svirucka na kompu i to je ono sto trazim od njih, nista vise.

Zanimljivo je to pojacalo,prilicno je jako ...imao sam ja jednu Yamahu isto godiste '84. Kako zvuci M-audio u kombinaciji Pioneer/Mission?

Карте су заједно изашле у продају код нас тако то неће бити случај. Асусу се раније исплатило да продаје DX za 10e скупље верујем само због долбија. Накнадним скоком цене није скочио и квалитет DX-a :). Додатно DS има av200 процесор, док DX има av100 за које сам асус каже да су мање квалитетни.
DX/D1 se u svetu pojavio pre DSa koji je jedan od zadnjih modela iz Xonar serije.;) Kod nas su Xonar karte dosta kasnile u odnosu na ostatak sveta.
Mislim da je i o procesorima bilo reci na netu, ispostavilo se da se radi o hardverski identicnim procesorima. Mada s druge strane taj procesor ima uticaja na sve te fensi stvarcice, Dolby, GX i slicno, ne utice previse (uopste) na kvalitet zvuka.
Друго сток драјвер за DS руши скајп константно. Zaшто га драјвер од скупљих карти не руши? Зашто GX ради боље са модованим драјверима? Да нису можда још нешто осакатили намерно кроз драјвер да би карту довели на циљану позицију?
Pa ok za bagove, GX i ostale stvari, pricam o kvalitetu zvuka sa tim drajverima.
Чује се разлика без фрке а чуо је свако послушао звук код мене. Само оба микролаба код мене нису фабрички све је то измењено, дампирано, поново ожичено, мењани кондензатори за скретнице итд.
Kazem opet, blago tebi ako se cuje razlika, ozbiljan sam. Meni i OPA Moon koga sam platio 20ak dolara doneo vrlo malo poboljsanje u odnosu na OPA627, jednostavno ostatak DACa ne dozvoljava osetnije poboljsanje.:smash:
Sto kaze nikk, lepo je kad izvuces maksimum iz zvucnika, ali opet to je i dalje budzetski PC sistem, koji verujem svira za sve pare (a i vise)...

Zanimljivo je to pojacalo,prilicno je jako ...imao sam ja jednu Yamahu isto godiste '84. Kako zvuci M-audio u kombinaciji Pioneer/Mission?

Da, jeste jako, punih 100W po kanalu u rasponu 20Hz-20Khz, na 8 oma, sa THD od 0,007%. Ili, posto vecina fanova britanskog hi-fija osporava toliko deklarisanu snagu japanskih suparnika, pa cesto kaze da oni mere snagu na 1Khz i da nesto sakriju, a zapravo, u tome su britanci specijalisti, moze se reci (a i naci vrlo precizan podatak) da na 1Khz, na 8 oma, pri THD od 1% gura 130W po kanalu, a pri istim uslovima, a samo THD od 0,007 (znaci, isto na 1Khz), isporucuje 120W po kanalu. Trafo je 700W, elektroliti su 2 ogromna para Nichicon Black serije, po 4 izlazna tranzistora po kanalu pa je za razliku od vecine britanaca, po zakonu fizike i elekrotehnike, to i izvodljivo. Radi i na izuzetno malim omazama (2 oma mu uopste nisu problem), i jos nisam naisao na kutije koje nije s lakocom mogao da potera kako treba, bilo da su to bili sifonjeri sa 15-icama bass-ovima, ili mali cvrcoljci. Zvucno- po mom misljenju, bez bilo kakvog prizvuka i ucesca u zvuku. Znaci, ne prsti, ne sikce, ne mulja, ne davi se na velikim glasnocama i sl. Kakav je izvor i kutije, takav zvuk ce samo i pojacati.
Sto se tice M-Audio kombinacije, ova kartica je surova u smislu da nema smek kao vecina hi-fi izvora. Koristio sam je u hi-fiju, ali mi je prakticnija za PC oko microlab-a, a i dek cesto povezujem na nju, kada ripujem kasete. Ne patim od hipermanije stalnog upgrade-ovanja zvucnih kartica, pa mi bolja od nje zaista i ne treba. Ni ovu ne iskoriscavam previse...Zvucno, poredeci je sa Pioneer playerom, fali joj doza vece dinamike i prostornosti, a za to mogu da kazem da je dosta zaduzen sugavi HQ kineski analogni kabl od 5m izmedju pojacala i kartice, koji ubija dinamiku na mesto. Probao sam sa kracim boljim kablom i bilo je dosta bolje. Ipak, i kartica nudi veliku prostornost i veoma pristojan stereo zvuk, ali, za svaki dan, vise volim da zavrtim neku opipljivu plastiku u playeru, nego da kliknem pacovom. :D Osecaj sa plocom je tek perverzija, to znaju matorci. :p
P.S Izvinjavam se moderatorima i clanovima na ovolikom truckanju koje je preslo u off topic. Nastavite...

Poslednja izmena:
M-Audio 24/96 za razliku od DX-a nefarba toliko zvuk, malo manje je basovita ili svira kako je napisano. Opet za razliku od E-mu0404 nije toliko oštra, metalnog zvuka, a i povezuje se preko RCA konektora.
Na lošem pojačalu i jeftinim zvučnicima sa malenim bas drajverom, bez korišćenja subvufera, može biti svetla i tu je DS/DX bolji, kad su jeftini sistemi u pitanju.
Posle 10 godina od početka prodaje mislim da za te pare još uvek nema bolje karte za povezivanje sa pojačalom (Audophile 2496 je polovna oko 50-60€).

@taner

То што је Ds od DX-a јефтинији за нијансу ништа не значи, погледај нпр онај тест где су заједно тестирали STX i DS.

@RobbieM

Да да иста фора само други драјвер овога пута, све ради супер, само се карта води као Essence ST :p

Ja se neshto muchim da instaliram ove drajvere !? Win7 x64bit i non stop mi prijavljuje access denied a provali drajver da je za ST i prilikom instalacije me pita da li sam prikachio dodatno napajanje [ lol ] i kao accept i onda jednostavno prijavljuje da treba da ponovo ukachim zvuchnu... ok sad cje padne reset pa da je izvuchem i ubacim opet mada ne razumem svrhu toga..prve ds drajvere sam sasvim normalno instalirao...

Све је то и мени рекао, напајање... бла бла непотписан драјвер итд. али мени инсталација прође све ок.

64 бит 7 хоће да смара у пм око непотписаних драјвера и то колико ми се чини не можеш то искључити али има фора да сам потпишеш одређени драјвер, само то је нека смарајућа процедура. Управо због тих пиздарија сам прешао на 32бит 7.

У сваком случају пре инсталације буди 100% сигуран да си се прво отарасио старог драјвера.

Super sada ne mogu da instaliram ni stare drajvere jer mi non stop izlazi notifikacija Please plug in Xonar device... Iz registra je sve pobrisano..

pakao...

Probacjem tako : )

Hvala u svakom sluchaju, bash sam se neshto istripovao da metnem ove modovane drajvere :d

Nazalost ne mogu da editujem poruku i molim modovove da spoje sa predhodnom.

Naime apsolutno SVE sam probao i epilog je sledeci.

Samo i iskljucivo drajver sa CD-a koji dolazi uz kartu moze da se instalira. Posle silne egzibicije a prva poruka je napisana u 14h do ovog momenta imam neverovatan splet okolnosti. Naime ovo kucam sa laptopa jer mi je zbog ovih instalacija/reinstalacija sistem potpuno odlepio.

90% programa koje pokusam da otvorim, ne prikazuju se. Naime u task manager-u oni stoje ali ne mogu nikako biti vidljivi [ chrome, winamp, xonar ds, utorrent, msn ] samo mogu da pokrenem total commander i to je to. Zvuk je primetno tisi ali to ne mogu da proverim nikako osim onog "testa" u properties-u jer kao sto rekoh ako pustim film, on ce biti pushten ali nece biti na taskbar-u niti na front-u vec ce se samo registrovati "u pozadini" da je aktiviran.

Da sam znao da ce se ovo desiti naravno da ne bih nikada krenuo da radim ali mi je prosto neverovatno da zbog zvucne karte ceo sistem bukvalno flipne i da ne mogu apsolutno nishta da pokrenem. Ne pada mi na pamet da rushim sistem vec cu kako znam i umem "vratiti" sve na prvobitno stanje kada mi je sve radilo kako treba.

Ne bih da unosim paranoju ali oprez sa intalacijama koje nisu 100% proverene i koje nisu zvanichne jer mogu da "ispomeraju stvari" do ivice nervnog sloma : )

[ne aludiram da je Dule13 bilo sta lose uradio osim sto ima dobru volju da DS radi jos bolje ali bolje chuti ovakvo iskustvo nego cutati]

Prva stvar koju si trebao da uradis je lociranje problema u event loggeru za system i application sekcije, smrdi mi da te neki dcom opasno zeza.
Tek posto u eventu utvrdis sta se desava mozes da krenes u otklanjanje problema.

I jedan savet za u buduce, uvek odraditi ghost pre nego sto se krene u ispitivanje sa modifikovanim ili nesigurnim drajverima.

Нису ови драјвери поново кодирани или тако нешто него је једноставно измењена идентификација карте.

Није драјвер направио проблем милион посто јер је то просто немогуће.

Ne. Ti imash samo dobru volju da karta radi josh bolje. To sam rekao na proshloj strani. Jednostavno nema sanse bez tog patch-a nista da se uradi. Pokusao sam i sa njime da instaliram tvoje drajvere ali opet mi trazi da ubacim kartu unutra. Nema veze, mozda ce neko drugi pored tebe imati vise srece pa neka podeli iskustva sa nama :wave:

*edit

Da se neko ne bi zbunio, povratio sam sve na staro tj nije mi uspela aktivacija STX drajvera za moju DS kartu !

Poslednja izmena:
Taj patch resava sledece:
1. Fix the game "Command&Conquer:The First Decade" won''t start with comitability mode.
2. Fix the game " World of Warcraft" may hang sometimes.

E sad ko zna sta se izdesavalo kod tebe kad si pokusao da instaliras drajvere za STX. A i realno ne bi dobio nista sem onih stvari koje je Dule naveo da zezaju sa DS drajverima, Skype i slicno.;)

Meni je uspelo iz prvog pokusaja, doduse, prvo sam uninstalirao stari drajver pa restart pa onda ove STX drajvere...

Windows 7 32-bit je u pitanju...

capture.jpg

Taj patch resava sledece:

E sad ko zna sta se izdesavalo kod tebe kad si pokusao da instaliras drajvere za STX. A i realno ne bi dobio nista sem onih stvari koje je Dule naveo da zezaju sa DS drajverima, Skype i slicno.;)

Ni sam ne znam sta se izdesavalo ali sam ubedjen da je do x64bit sistema. I Dule13 i RobbieM imaju x32bit i to im radi. Znachi preporuka je da se instalira samo na x32bit za sada...

Jednostavno taj patch mi je vratio stvari u normalnu. Sto se tice problema sa skype-om i on line gamingom nikada nisam imao problema. Sve se kristalno jasno cuje [ i voice i mic]
:wave:

Ni sam ne znam sta se izdesavalo ali sam ubedjen da je do x64bit sistema. I Dule13 i RobbieM imaju x32bit i to im radi. Znachi preporuka je da se instalira samo na x32bit za sada...

Jednostavno taj patch mi je vratio stvari u normalnu. Sto se tice problema sa skype-om i on line gamingom nikada nisam imao problema. Sve se kristalno jasno cuje [ i voice i mic]
:wave:
Isti patch imas i za 32bit XP, ne i za Vistu i Win7.
Dule kaze da klasicni DS drajveri prave problem sa Skype-om, ja doduse ne koristim Skype ali mu verujem da je tako.:)

Poslednja izmena:
Khm, Dule, moram da ti prijavim da ovaj driver izgleda ne radi tako lepo kao D2 driver... Iz kojih razloga, to mi jos nije jasno, ali evidentno da je ASIO podrska slabija... Problem koji mi se javio je lagovanje line-in-a kojeg nije bilo sa D2 drajverom... Sta se desava, posto koristim DJ softver u kombnaciji sa externom mixetom, izlazi su mi privezani na kanale od mixete a jedan od izlaza mixete vraca se u line-in radi snimanja a drugi u pojacalo... Sad se javio problem da snimak ispada, tj. kao buffer underrun pa jednostavno preskochi da bi ''sustigao'' sam sebe... Eto, tolko, vracam se na D2 drajver koji je radio ko podmazan...

Okachi link opet, ne mogu da nadjem nigde... :(

Poslednja izmena:
Аха е па ето шта рећи бар нешто ради :)

Мислим да сам ја то кантирао одавно. Можда може преко гугла да се ископа линк ако нема на бенчу.

Ako je to onaj koji je meni napravio haos mogu ja da ga uploadujem negde ? onaj sto menja u STX ? ja sam to sacuvao ...

Nema potrebe, nasao sam disk... Znao sam da sam narezo negde... :D

Nazad
Vrh Dno