Šta je novo?

ASUS Xonar DS

Pre neki dan sam se istegao za Genius SW-HF5.1 5005 ali imam osecaj da me svrbi novcanik :p za neku neintegrisanu zvucnu pa moja dilema je :

1. Ostati na Realtek HD ALC889A (koju moja ploca ima).
2. Kupiti Asus Xonar DS
3. Kupiti Asus Xonar DX.

Hajmo sada - 1, 2 ili 3.:p

Pre neki dan sam se istegao za Genius SW-HF5.1 5005 ali imam osecaj da me svrbi novcanik :p za neku neintegrisanu zvucnu pa moja dilema je :

1. Ostati na Realtek HD ALC889A (koju moja ploca ima).
2. Kupiti Asus Xonar DS
3. Kupiti Asus Xonar DX.

Hajmo sada - 1, 2 ili 3.:p

Istu dilemu sam imao i ja, pa sam zbog toga i otvorio ovu temu, a na kraju sam odlucio da ostanem na int. realteku. Jer kako mnogi (a vecina se bolje razumije od mene) ovdje rekose da moram imati bolji zvucni sistem od x-540 da bi se bas primjetila razlika, i sam sam zakljucio da je bolje da te pare ulozim u nesto drugo sto ce mi se svakako bolje isplatiti. Inace zvucnike rijetko kad pojacavam max, cak i iznad polovine, a i za sad sam zadovoljan kako sviraju i filmovi i muzika na njima (bar dok ne cujem neki pravi sistem:d).

A ako te toliko svrbe pare prodaj tu 9600 i kupi sebi bolju karticu...;)

Poslednja izmena:
Evo i ja da napishem moje utiske za ovu zvucnu. Zvucna je dobra i sve pohvale(best buy u ovom cenovnom rangu), ali kupovinu preporucujem samo korisnicima jeftinijih maticnih ploca, dok oni koji imaju skuplje ploce (100eur>) nece primetiti neku razliku u zvuku izmedju integrisane i Xonara DS, pa je pametnije da ti korisnici dodaju jos koji eur. i kupe neku skuplju zvucnu. Posedujuem MB Asus P5Q-E(alc889c) i zvucnike microlab H500 i sto se tice razlike skoro da je nema, primetio sam samo da su na Xonaru malo izrazeniji visoki tonovi...tako da je po meni kupovina ove zvucne za skuplje ploce baceno 40-ak eur.

Posle duzeg testiranja utvrdio sam da Xonar DS nije ono sto sam ocekivao, tako da cu morati da se isprsim za nesto jacu zvucnu....mozda DX, tako da svako ko zeli ovu zvucnu moze da mi se javi na priv. zvucna je stara 3 dana (2 god garancije).

Poslednja izmena:
Citajuci razna misljenja dosao sam do zakljucka da DX nije kvalitetnija u zvuku od DS-a, jedino ima neke dolby ovo-ono mogucnosti pa je zato skuplja. Tako da mislim da ces morati nesto jos bolje da uzmes da bi bio zadovoljan.
Btw ja sam devojci kupio za rodjendan DS-pa cemo isprobati kako radi ovih dana. Ona ima matori audigy, nadam se da je DS od toga bolji bar malo jer je to meni slabo dosta (po kvalitetu).

Inegrisana na maticnoj P5Q-E je ADI® AD2000B 8-channel High Definition Audio, a ne ALC889c kao sto sam napisao.

DS je odlična karta za pare za koje se prodaje/kupuje. Bolja je od bilo koje integrisane, pa makar to bile i ploče od 150 i više €. Jedino je pitanje na kojim zvučnicima slušate pa donosite takve zaključke. Ja slušam na HiFi pojačalu i zvučnicima i ne samo da su visoki čisti i jasni nego i bas ima snagu i kontrolu.

Jedini problem koji sam uočio sa ovom zvučnom je da interni AUX ulaz ne radi (povezan sa TV kartom)! Na mikseru uključim i AUX i monitoring za isti ali ništa. Moram da probam i starije drajvere ili da je reklamiram.

Ne slazem se sa tobom, u predhodnom postu sam napisao na kojim zvucnicima slusam, i stvarno nema neke preterane razlike u zvuku izmedju moje integrisane i ove zvucne. Da je bolja od integrisane, jeste...ali nedovoljno da bi to platio 40-ak eur. I ponovicu da to vazi samo za kvalitetnije ploce, dok oni sa slabijim plocama ce osetiti znatnu razliku prelaskom sa integrisane na Xonar DS. Ko je zainteresovan za Xonar DS, moze da mi se javi na private, zvucna je stara nedelju dana.

@Bookey

Zašto je ne vratiš tamo gde si je kupio? Imaš mogućnost tj. zakonski rok od 7 dana od dana kupovine da je vratiš. Nemoj da preteruješ sa ovim malim oglasima van malih oglasa jer će te verovatno opomenuti.

Kod mog ortaka na Gigabyte GA-965P-DS4 se jasno cuje razlika, svako ko ozbiljnije slusa muziku bi je primetio...

Ако не чујете разлику између дс-а и интегруше, не морате ништа друго куповати јер нема сврхе :D

Razlike naravno da ima, ali nekima nije tolika da se od nje padne na zemlju, pogotovo na zvucnicima na kojim slusaju pa im zato i nije potrebna nova karta.

MANHATTAN Audio Card 32 bit 7.1, da li je neko cuo, kosta 20e a ima na sebi cmi8768, konkurencija xonar ds-u?

Nije konkurencija Xonaru... Evenutualno dobra kupovina ako ti je crkla integrusa...

Данас сам на ову карту инсталирао драјвере од Д2 звучне. Може ручно да се измене инф фајлови и да се уместо Д2 PCI идентификације убаци ДС.

Дошло је до измене у звуку видљиве на слушалицама понајвише исто као и у BF2 где је раније било проблема са насумичним грашкама. Сада више тога нема.

Све ми се чини да су драјверима нешто сакатили ДС, иначе карта има исти процесор као и STX av200.

Koja je razlika izmedju av100 i av200? Koliko sam video nema je.:trust:
Softverska podrska za DS jeste najslabija, za D2 zadnji drajveri su od pre mesec dana, ali sa ispravkama par problema u igrama. A nece da napisu drajvere koji ne zakljucavaju sample rate.:mad:

Па ваљда има неке везе везе са квалитетом чипа, можда је као са процесорима, слабије само осакате и ставе их у другу класу.

Сви су иста верзија драјвера, нешто друго је ту у питању. Иначе BF2 се ни не помиње да је сређиван.

Успело је мени и да флешујем карту у D1 и да инсталирам софтвер са све долбијем за слушке, али нема звука из карте онда али виндоза све показује ок.

stx ima av100 dule :)
jedina razlika izmedu av100 i av200 bi trebalo da su dolby/dts, av100 samo dolby, a av200 dolby i dts

ali kako sve ionako oba rade softverski, ne vidim zasto av100 kartice nemaju i dts

ako si koristio d2 drajvere, jesi li dobio i dolby? ds bese ima samo dts, da ne otvaram asus sajt sada :)

аха да ево сад погледах :D д2 има ав200

Са драјвером се ниста визуелно није променило, али сам додао у тај неки ини долби линију из д2, е сад могуће да он то сам нешто аутоматски ради, углавном разликује се звук.

А кад флешујем добијем све фул са контрол панелом од јачих карти али нема звука.

Верујем да би неко ко зна могао схаковати све живо.

Hm, pitanje je da li se ista dobija budzenjem softvera, ipak je tu hardver ono sto je najbitnije.

garsone, ljubomoran si !

@Dule13: Da li se dobije lepshi zvuk kada se doda ona linija koda u drajver?

BF2 дефинивно има доста мање грешака, раније је нон стоп грешио а сада на пар минута по једна и то мала грешчица или можда и није грешка него само меци погађају поред мене :D.

Мени изгледа лепше због драјвера, .ини фајл не верујем да прави неку разлику.

Nazad
Vrh Dno