marko_n
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2006
- Poena
- 380
Na kraju sam pazario Xonar D2X stx i mogu Vam reći da sam se preporodio sa Logitech X530. Uz ploču sam imao neko asus reženje kojim nisam bio zadovoljan jer je izlaz bio jako slab. Ova kartica izuva, nisam još stigao da je nakačim ne Z5500 ali imam utisak da bi ostao bez prozora.
Ne kapiram. Kod mene apsolutno nikakve razlike nema u jačini izlaza Xonar DX kartice i Realtek HD integrisane. To bar nije diskutabilno koliko neke druge stvari, prosto čujem da li je glasnije ili nije. Takođe, izlaz je čist, bez šuštanja, krčanja i bilo kakvih drugih smetnji. Verovatno kvalitet implementacije audio sekcije na matičnim pločama varira, ali na Gigabyte-ovim pločama u cenovnom rangu 150e+ nikakvih problema nema, to tvrdim.
Mislim da nesporazum nastaje jer ljudi pod "integrisana kartica" smatraju audio chip na nekoj ploči u cenovnom rangu 50-70e na kojima nije retka pojava da se čuje blago, jedva primetno, zujanje u zvučnicima dok se pomera miš i slične anomalije.
Hoćeš da kažeš da si na Rampage Extreme imao probleme koje pominješ ili na nekoj drugoj (jeftinijoj) ploči???
Da ne pričam o tome da X-530 nema visoke tonove, znači Microlab A-6201 ih šije po kvalitetu zvuka osetno, X-530 je samo glasniji i ima jači bas zbog vufera, mada se i taj bas svodi na "buuuu", "buuuu"
Poslednja izmena: