Izmenjah i ja par op amp-a, 2BB 2134 i 2111 i op270, na audiotrak prodigy 5.1 HiFi, i svakome nesto fali 😀 .
BB2111, je cist precizan sve ok ali i pomalo hladan, visoki malkice losiji (sterilni), ostalo odlicno.
BB2134, odlicni visoki, a i srednji ali bass-a ima previse.
op270, slicna prica kao 2111, sve je ok osim visokih koji nisu toliko dobri kao na 2134 bar su moji zakljuci takvi.
ostatak sistema je harman kardon hk630 > vdh cs122 > dayens ka1p
Hmmm, sad sta raditi, pazi da ti opisem sta recimo ja trazim i sta smatram da je dobar zvuk, tu mislim pre svega na monitorski zvuk, bas ostar neobojen , precizan, bez ofarbanosti, neko bi rekao prazan, ne podnosim ofarban bass, odnosno potreban je onakav kakav u nekoj klasicnoj melodiji violoncelo nece izgledati kao da zvuk dolazi sa vise oktava, odnosno zvuk mora biti ostar i precizan i tacno ga treba osetiti da dolazi sa rezonantnog drveta, a ne preko obojene zvucne kutije.
Ja sam se zgranjavao kada sam kod nekih "audiofila" na demonstracijama slusao toliko ofarban zvuk , odnosno to je zvuk koji ljudi zovu fini dubok bass.
Srednje polje mora biti ultra separisano, cisto, ostro bez trunke boje, odnosno jedina boja koja je moguca je preciznost rezonance glasa.
Visoki su uvek muka tu ima toliko distorzije, toliko zvuk izlazi izvan opsega, da je tu tesko ocekivati dobar zvuk ako se bas tesko ne modifikuje Xonar ili bilo koja slicna jeftinija zvucna karta.
Recimo primer loseg zvuka koji je ofarban, moody, distorzican, je NVIDIA SoundStorm, opisao bih ga kao da je neko stavio jastuk na njega, pa jos prolio med.
Misko kad si toliko vec izmenjao, kazi mi da li si uporedjivao sound power level na svim tim BB-ovima.Koliko su bili mocniji od defaultnog, da li si svaki put zabo slusalice u output kako bi proverio stvarno stanje bez pojacala.