Šta je novo?

Apple lagano gubi patent bitku... not!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Ima u nekim ljudima bezrazložnih mržnji i zavisti, koje su veće i jače od svega što drugi ljudi mogu stvoriti i izmisliti! ", Ivo Andrić

Ne pogađa me (bar ti znaš da iako koristim Apple fućka mi se za njih), nego trenutno imam višak slobodnog vremena, pa rekoh da kažem i ja koju, s obzirom da se tema u kojima krene krstaški rat u poslednje vreme baš namnožilo, a mislim da nema potrebe.

Dovoljno je da pogledas ko otvara u proseku 3 teme nedeljno u kojima najavljuje propast apple-a i sve ce ti biti jasno.neki ljudi ocigledno imaju previse slobodnog vremena ali ako ih to usrecuje samo napred,bitno je da se neka osnovna pravila kulturne komunikacije ne krse,pa ko voli nek izvoli.

Ok, ali opet ne vidim poentu u tome ko je "u pravu" u ovom patentnom ratu?

Ima samo poente kome sud proceni da je u pravu - isplativo je, za krajnje kupce, da proceni da je u pravu onaj ko krsi patent jer time nece poskupljivati proizvodi :D

Mislim da što se apple-a tiče, eventualna presuda protiv njih neće negativno uticati na korisnike. Oni dosta polažu na tu uniformnost, recimo svaka pesma $0.99, aktuelni iphone $199, generacija iza $99, dve generacije iza $1. Zbog toga mislim da neće menjati cene telefona, možda neke aplikacije poskupe, možda povećaju procenat koji uzimaju od devova, ali to neće uticati na cenu uz ugovor u americi, možda simfree promene ali se u Evropi ionako cene puno razlikuju.

Samo cekam da se sve ovo sredi sa google + motorolom, pa da ih sravne sa tuzbama!

"...
Dovoljno je da pogledas ko otvara u proseku 3 teme nedeljno u kojima najavljuje propast apple-a i sve ce ti biti jasno...
Lol vidi stvarno i ovu je otvorio gile. Gile brate idi radi nesto opstekorisno:)

Ajde molim te, idite u Apple podforum, ne zelim da vidim ove teme po Nove poruke ;)

Heh..i šta sad, pada im u vodu gomila tužbi…mada nešto mi se čini da će nekako zaobići taj propust :p

Danas citam da je HTC prso na sudu neku tuzbu sto je podneo protiv Applea. Hteli su valjda da zabrane prodaju iphonea u USA ali sud odbacio tuzbu. I sad ko za inat ne mogu da nadjem link da bacim ovde:).

Nastavak price,

— DISCONTINUATION NOTICE —
March 1, 2012
Due to a steady decrease in sales and customer usage, combined with highly complex product formulation and manufacturing processes, Kodak is discontinuing three EKTACHROME (color reversal) Films:

KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME E100G Film
KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME E100VS Film
KODAK PROFESSIONAL ELITE Chrome Extra Color 100 Film

We estimate that, based on current sales pace, supplies of these films are expected to be available in the market for the next six to nine months; however, inventories may run out before then, depending on demand.

This does not affect KODAK PROFESSIONAL Color Negative Films or KODAK PROFESSIONAL Black and White Films which remain a viable part of the KODAK PROFESSIONAL Film portfolio.

Please note: E-6 Chemicals will also continue to be available.

U prevodu, kodak vise ne proizvodi slajd filmove ... ja sam ih koristio i imam malu rezervu u zamrzivacu :) Iskreno sam se iznenadio da su obustavili proizvodnju najkvalitetnijeg filmskog materijala :(

Apple CEO on patents...

Tragom vesti da Apple traži zabranu Galaxy SIII zbog Siri-ja i prepoznavanja brojeva u SMS-ovima (valjda), ima li neko link ka originalnoj vesti da znamo o čemu se tačno radi.

Pa i moja nokia n70 moze da prepozna brojeve u sms porukama a izasla je 2005. Onda Nokia treba da tuzi Apple zbog toga?!

Ceka se da google dobije patent na notifikacije a onda zbogom iphone worldwide.
Patent su podneli davno a uskoro bi trebalo da bude potvrdjen.

Pa i moja nokia n70 moze da prepozna brojeve u sms porukama a izasla je 2005. Onda Nokia treba da tuzi Apple zbog toga?!

Čekaj dok Microsoft konačno kupi Nokiju, a onda gledaj kakav će tek haos da nastane. Nokia je uvek bila prilično cool, tužili su za patente, ali su bili relativno umereni u zahtevima i licencama. Kad se M$ dokopa njihovih patenata, između M$-a i Apple-a i njihovih milijardi dolara budžeta za tužakanje, niko neće moći da napravi običan mobilni telefon.

Apple Can't Quit Motorola Case, Loses to Samsung in the Netherlands
A Dutch court found that Apple's iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, first-generation iPad, and iPad 2 were in violation of Samsung's European Patent 1188269. The patent covers "Apparatus for Encoding a Transport Format Combination Indicator for a Communication System" -- a key FRAND 3G technology.

:laugh:

Čekaj dok Microsoft konačno kupi Nokiju, a onda gledaj kakav će tek haos da nastane. Nokia je uvek bila prilično cool, tužili su za patente, ali su bili relativno umereni u zahtevima i licencama. Kad se M$ dokopa njihovih patenata, između M$-a i Apple-a i njihovih milijardi dolara budžeta za tužakanje, niko neće moći da napravi običan mobilni telefon.
MSFT već ima dosta NOK patenata. Štaviše, Elop & co. prodaju (i već su dosta prodali) Nokijine patente raznim patent trolovima (slučaj Mosaid Technologies je već poznat) koji ih onda preprodaju MSFT-u.
To što si otkucao da će biti u budoćnosti je sve verovatniji scenario.

Jedna jako smesna stvar: Apple treba da ostavi obveznice u vrednosti od SVEGA 2.6 miliona dolara u slucaju da nije u pravu, a na racun mogucih poslovnih _gubitaka_ Samsunga :D
***, koliko oni misle da Samsung ima malu prodaju pa da samo toliko moze da izgubi :D

Sad kad pocne najezda US turista po Evropi za kupovinu SGT :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno