Šta je novo?

Apple lagano gubi patent bitku... not!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad već pitaš :).
Nema podrške za http proxy, što mi zaista nije jasno. Većina corporate intraneta danas je iza proxy-a.
Nema podrške za Cisco IPSEC VPN client (ili neku kompatibilnu aplikaciju). Tu su pojedini vendori (npr. HTC) išli toliko daleko da čak izbace "tun" modul iz kernela, koji bi omogućavao tu funkcionalnost preko 3rd party aplikacija/widgeta s marketa.

E ovo su pravi argumenti. Hvala :)

Kad već pitaš :).
Nema podrške za http proxy, što mi zaista nije jasno. Većina corporate intraneta danas je iza proxy-a.
Nema podrške za Cisco IPSEC VPN client (ili neku kompatibilnu aplikaciju). Tu su pojedini vendori (npr. HTC) išli toliko daleko da čak izbace "tun" modul iz kernela, koji bi omogućavao tu funkcionalnost preko 3rd party aplikacija/widgeta s marketa.

A jel iPhone ima dotične mogućnosti?

da, out-of-the-box.
Još je možda ok za Cisco ... to je više političko pitanje, možda čak licence i tako to. Ali za proxy nemam komentara.

Poslednja izmena:
Ultrabook trademark poseduje Intel, cisto sumnjam da ce smeti i da pomisle da ikoga tuze,...

Ne misle oni na ime uredjaja vec na sam dizajn. Tekst fino objasnjava o cemu se radi.

Izgleda da im je patent prosao:
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/apple_ov_patent_zabranjuje_ultrabook_u_sad

Doduse ako nekog budu tuzili moguce je da ce biti oboren zbog Sonijevog X505 koji je 2004 imao isti dizajn. Ostaje ova nebuloza po pitanju boje:
Zapravo, dokument se lepi za prilično širok opis: "Sivo nijansiranje na elektronskom uređaju predstavlja površinu metalik izgleda".

Poslednja izmena:
Dakle kućište nemože biti metalno i "metalic" boje ;). Klasični Apple "patent".

Ovi iz Apple-a resili sve da zabrane! :S: :-devil-:

Ne misle oni na ime uredjaja vec na sam dizajn. Tekst fino objasnjava o cemu se radi.

Izgleda da im je patent prosao:
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/apple_ov_patent_zabranjuje_ultrabook_u_sad

Doduse ako nekog budu tuzili moguce je da ce biti oboren zbog Sonijevog X505 koji je 2004 imao isti dizajn. Ostaje ova nebuloza po pitanju boje:

Tacno, ali ako pogledas malo detaljnije, videces da Intel celu tu pricu gura, i cisto sumnjam da bi im se svidelo da krene Apple da tuzaka svakog zivog :).

Meni samo nije jasno kako oni mogu da dobiju patent na nebulozu kao što je boja. Jel oni potplaćuju tu patent komisiju ili su oni rodjeni glupi?

Ne, nego se patentnii ured u US of A financira preko submitera "patenta", a ne iz državnog budžeta. Dakle, u intersu im je da čim više toga prođe.

Tacno, ali ako pogledas malo detaljnije, videces da Intel celu tu pricu gura, i cisto sumnjam da bi im se svidelo da krene Apple da tuzaka svakog zivog :).

Aman.. Nece oni tuziti Intel zbog koncepta nego proizvodjache zbog dizajna, hajde prochitaj tekst opet...

Poslednja izmena:
Zar niko nije pročitao dopunu teksta vezanu za Sony Vaio iz 2004?

Aman.. Nece oni tuziti Intel zbog koncepta nego proizvodjache zbog dizajna, hajde prochitaj tekst opet...

Ali sam prilično siguran da se Intelu koji je dosta uložio u taj segment to neće baš svideti, a ni Microsoft-u jer bi oborilo prodaju Win laptopova.
Uveren sam da ni jedni ni drugi ne bi sedeli skrštenih ruku i gledali kako Apple implicitno banuje prodaju njihovih proizvoda. ;)

A što je najbolje, nema šanse da tanani clamshell lap iole normalne dijagonale upakuješ u bilo što osim u neku aluminij/aluminij-magnezij šasiju, čisto zbog čvrstoće.

Hajde malo pojasni sto je Android dno, ok ne nudi neke stvari out of the box kao sto to nudi iOS, ali je podlozniji customizaciji i ogromnom prilagodjavanju tvojih potreba.

pisao vec 5 puta, mrzi me, stvarno :(

Kad bi oni samo bili svesni koliko su smešni sa svojim tužakanjem. Naravno, sve to plaćaju krajnji korisnici njihovih uređaja, visokim cenama. A da se ne lažemo, i jedni i drugi kradu patente i šakom i kapom. I ta gomila besmislenih patenata... Čudi me da niko nije patentirao način držanja njihovih uređaja u ruci ili to što se napaja iz punjive baterije ili šta ja znam...
S druge strane, rekao bih da je sve to samo i isključivo marketing. Ipak je Apple zapravo Samsung inside. Mislite da bi Apple rizikovao da izgubi Samsung kao vodećeg snabdevača harvera za svoje iPod/Pad/Phone uređaje? Ili da bi Samsung rizikovao da izgubi svoju veliku mušteriju?

Ne siri dezinformacije, Foxxcon je snabdevac Apple-a, od Samsunga samo neke delove ako uzimaju...

Ne, nego se patentnii ured u US of A financira preko submitera "patenta", a ne iz državnog budžeta. Dakle, u intersu im je da čim više toga prođe.

dakle oni odobravaju a onda sudovi odlucuju da li su validni ? :trust:

...sto bi rekli: **** lud zbunjenog.

Chek da smisle IBread, pa ti otvori pekaru ako smesh :)

Dailytechov članak je odličan:

...
I. Neonode Invented Swipe to Unlock, Not Apple
...
Similar prior art referenced by HTC convinced the judge that Apple had habitually trolled the patent waters, patenting technology that other companies had already brought to market at the time of its filings. Two other key software patents were also found to be invalid due to obviousness and/or prior art.
...
After all late Apple CEO and co-founder Steven P. Jobs famously brazenly bragged of his company's lust for stealing others' work, "Picasso had a saying - 'Good artists copy, great artists steal.' And we have always been shameless about stealing great ideas."
...

The British judge blasted that line of thinking calling the inclusion of a slider "obvious" and saying that the advances in touch detection did not call for a repatenting of the same technology.

Apple issued a statement to the BBC, "We think competition is healthy, but competitors should create their own original technology, not steal ours."

But according to the British judge, it was Apple who stole others' work, not the other way around. Apple refused comment on whether it considered it an acceptable practice to steal others' work, a practice it has repeatedly condemned others for supposedly doing.
...
As HTC said in its comment, Apple, despite virtually standing still interface-wise hopes to compensate by courtroom thuggery. Unfortunately for it, much of its technology appears to be invalid and borrowed (or "stolen" to use Apple's own terminology).
Pokojni Stiv Džobs i AAPL su moderna verzija Tomasa Edisona. Uzimaju tuđe izume (prior art), patentiraju i onda samo tuže.

Ne siri dezinformacije, Foxxcon je snabdevac Apple-a, od Samsunga samo neke delove ako uzimaju...
:laugh:
Samsung is one of Apple’s biggest suppliers, making parts including semiconductors and screens. About 7.6 percent of Samsung’s revenue comes from Apple, according to data compiled by Bloomberg.
Hon Hai Precision Industry Co., Ltd proizvozi/sklapa Apple proizvode :wave:.

dakle oni odobravaju a onda sudovi odlucuju da li su validni ? :trust:

...sto bi rekli: **** lud zbunjenog.
Dobro jutro :).

Birokrate u kancelarijama boli ona stvar za patente jer birokratija nigde ne odgovara nikome.
Oni samo pečatiraju, a onda neka se sudovi ze****vaju.

malo ste dosadni sa tim:

Picasso had a saying - 'Good artists copy, great artists steal.' And we have always been shameless about stealing great ideas.

ako se vec citira, treba da se citira cela misao (govor) a ne da se vade fragmenti i da se tako menja smisao:

"In one of the most misinterpreted quotes of Steve Jobs's career, he said, "Good artists copy, great artists steal." Some critics have cited that quote to support their opinion that Steve Jobs does not have original ideas. But if you read the entire quote you will realize that Jobs was talking about finding inspiration outside of the computer industry-in other words, connecting seemingly unrelated things.

The entire quote reads: "It comes down to trying to expose yourself to the best things that humans have done and then try to bring those things in to what you're doing. Picasso had a saying. He said, 'Good artists copy, great artists steal.' We've always been shameless about stealing great ideas. Part of what made the Macintosh great was that the people working on it were musicians, and poets, and artists, and zoologists, and historians who also happened to be the best computer scientists in the world." When one sees the quote in its entirety, it becomes clear that Jobs is not talking about stealing as much as he's reinforcing the notion of association, having diverse experiences that kick-start the creative process."

http://www.director.co.uk/ONLINE/2010/09_10_innovation_secrets_of_steve_jobs.html

Ne znam da li je već bilo, ali čini mi se da je Apple podneo zahtev za patent retina ekrana. Pročitao sam vest na b92 čini mi se.

Neka moja pretpostavka je da, kad im prođe taj patent, krenuti da tuže redom kompanije koje stavljaju ekrane visoke rezolucije u svoje telefone/tablete/laptopove.

^^

najverovatnije hoce da patentiraju ime...

Pa Apple nista ne proizvodi.... ali patente skoro uvek imaju firme koje nemaju veze sa proizvodjnom, vec "Zastitom svojih prava" (citaj: zastitom prava mlacenja prazne slame i svojih interesa pravljenja novca :D)

Ovo za iBread i iVar.... jao :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno