Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Koji je dobar Browser protiv popupa ako uopste postoji. Chrome je bas los. Na pojedinim stranicama me zatrpava popupima. Iskacu reklame da sam zarazen virusom, baca me na google play (mobogenie, kaspersky, cache cleaner...), iskacu podpitanja...itd. Stvarno smara, obicno se desava na mobilephonetalku, mobilisimu, prilikom skidanja sa fajl hostera itd.

Edit:
Probah Operu Browser kako se ponasa, *** stavlja Chromea u dzep (toliko je cist browsing), jedino sto nema neki bookmarks sync :)

Edit2:

Djilke sto ne rece prije da je trebalo iskljuciti opciju 'reduce data usage'. Sad je konacno sve OK i na Chromu. :D

Skini AdBlock Plus za Android i rjesen problem. Naravno moras ga skinuti sa njihovog sajta.

Ma imam Adaway nije do toga. Problem je bio u onoj opciji. Vucem ovaj problem dugo, a i dalje bih da nije bilo Djilketa... :)
Sad je OK, uredno blokira ads na stranicama kao i popupe. Veliko olaksanje.

Mora se i AdAway redovno ažurirati, inače te "skener" reklame prođu.

Nego, imam dva pitanja..

Recimo, AdAway mi ne radi kada sam na mobilnom internetu, jer VIP-ov saobraćaj ide kroz njihov proxy, pa prođu i sve reklame. Ne znam da li je tako i kod drugih operatera. Ima li tome leka?

Drugi problem je u Chromeu, prvi post na XDA forumu ima zbijena slova, nemoguće za pročitati, ali posle 30-40 sekundi problem nestane. Slova se vrate u normalu... a stranica je mnogo pre toga kompletno učitana, sudeći po pokazivačima u browseru.

ugesyja5.jpg

Da li postoji aplikacija koja recimo podesava da telefon u silent modu zvoni na samo odredjenim brojevima iz imenika a sve ostalo bude mute ( recimo na poslu ne mogu da koristim mobilni,samo u vanrednim situacijama ) i tako nesto bi mi bas znacilo.
Hvala unapred

Da li postoji aplikacija koja recimo podesava da telefon u silent modu zvoni na samo odredjenim brojevima iz imenika a sve ostalo bude mute ( recimo na poslu ne mogu da koristim mobilni,samo u vanrednim situacijama ) i tako nesto bi mi bas znacilo.
Hvala unapred

Probaj Selective Silence sa GPlay-a.

Јел постоји нека апликација за "бекап" где добијам неку солидну количину меморије? Требало би ми око 10гб, а ни једна не нуди толико. Платио бих, али не знам како кад је куповина онемогућена ко нас :/
Морам фабрички да рестартујем фон (с2 је у питању), а не могу податке да пребацим на комп јер га комп не препознаје -.- Јел може помоћ или савет око ова два?

Јел постоји нека апликација за "бекап" где добијам неку солидну количину меморије? Требало би ми око 10гб, а ни једна не нуди толико. Платио бих, али не знам како кад је куповина онемогућена ко нас :/
Морам фабрички да рестартујем фон (с2 је у питању), а не могу податке да пребацим на комп јер га комп не препознаје -.- Јел може помоћ или савет око ова два?

Rutuj, pa titanium backup.

Probaj sa Helium bekapom.
Instalira se na telefon a na pc se takodje instalira komponenta, poveže se kabelom i trebalo bi da ti to odradi.
Nije potreban root.

Edit:
Ne prepoznaje ga uopšte preko kabela?
Jesi probao na drugom računaru i/ili sa drugim kabelom?

Poslednja izmena:
Пробао сам другим каблом и неће, а са свим ти кабловима препознаје друге, тако да је вероватно до фона. Тај Хелијум скинем са маркета или морам ван маркета?

Rutuj, pa titanium backup.

Не знам да рутујем, а не желим још више да га зезнем, иовако превише багује..

Пробао сам другим каблом и неће, а са свим ти кабловима препознаје друге, тако да је вероватно до фона. Тај Хелијум скинем са маркета или морам ван маркета?
Pogledaj koja je poslednja verzija na gplayu pa lovi premium narodnu verziju, ona ima mogućnost cloud backupa (dropbox, box i google drive).

Poslednja izmena:
Dropbox me daje 10gb, Box možda, a GD daje, beše 25GB?

Box standardno daje 15GB, ali često promotivno nudi 50GB.

Mega nudi 50GB.

Mediafire nudi 10GB tj 50GB (ali se ne sećam uslova).

GDrive daje 15GB tj. 25GB ako aktiviraš auto-upload fotki (ako se dobro sećam).

Za sva četiri servisa imam samo pohvale. Box mi je glavni, ali koristim sve sa vremena na vreme.

Poslednja izmena:
Jel adblock plus moze i na uc browser jer njega koristim, nekako sam navikao, ili je samo za chrome?

Ne valja adblock iz jednog razloga jer cuci u memoriji, ja mislim, radi na drugaciji nacin! :) AdAway i AdFree izmjenjuju hosts fajl i radi za sve browsere i aplikacije nema mane. Samo sto je bolji ADAway jer ima opcije blacklista whitelista i jos par fora :)

Box standardno daje 15GB, ali često promotivno nudi 50GB.

Mega nudi 50GB.

Mediafire nudi 10GB tj 50GB (ali se ne sećam uslova).

GDrive daje 15GB tj. 25GB ako aktiviraš auto-upload fotki (ako se dobro sećam).

Za sva četiri servisa imam samo pohvale. Box mi je glavni, ali koristim sve sa vremena na vreme.

I Dropbox 2+GB, najmanje, ali mislim da je najzastupljeniji u aplikacijama :)

Tu je i Copy.com sa 15GB, ali sa do skora ludim referral programom (5GB po referralu).

Dropbox više i ne računam. Jeste svojevremeno jedini nudio opciju za auto-upload fotki i ok mu je program za PC. Ali je ponuda drugih (Box, Mega, Mediafire) daleko bolja, pogotovu kada se koristi aplikacija foldersync, pa se lepo podesi šta gde da se uploaduje (prekopira ili prebaci).

Ne valja adblock iz jednog razloga jer cuci u memoriji, ja mislim, radi na drugaciji nacin! :) AdAway i AdFree izmjenjuju hosts fajl i radi za sve browsere i aplikacije nema mane. Samo sto je bolji ADAway jer ima opcije blacklista whitelista i jos par fora :)

Hvala, ubacujem onda adaway, bas zbog tih crnih i belih listi.

Edit: Kad smo kog zastita, sta jos koristite od zastitnih aplikacija? Ja sam jedno vreme imao avast anti virus, sada nemam nista.

Poslednja izmena:
Hvala unapred

Imas vec ugradjenu opciju da dodjeljujes tonove korisnicima iz imenika izmedju ostalog i Mute. Ali nema bas tacno to sto ti hoces. Ta app sto si skunuo je prastara ima jos 4god pitanje da li radi.

E ljudi, menjao sam ROM, pa mi se nije svideo i sada sam restore nandroid backup. Sve je uredu osim sto nemam nijednu sliku, ni pesmu, ni fajl. Samo aplikacije i sva podesavanja i to, sve osim fajlova. Da opet restore backup ili?

Vrh Dno