Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pa sta si ti mislio da restore i to vraca :D koliki bi backup onda bio... :d
Te stvari se makar ba racunar backupuju.

A ne, ne. Ja sam stavio da to uradi. I ima backup oko 3gb. Pre mi je normalno vracao, ali sada se nesto sjebalo..

instaliraj Titanium Backup, on može da zaviri u nandroid bekap, pa vidi da li ih imaš uopšte tamo.

ako ti se veličina bekapa činila ok, onda možda i jesu u njemu.

A ne, ne. Ja sam stavio da to uradi. I ima backup oko 3gb. Pre mi je normalno vracao, ali sada se nesto sjebalo..

Gde si to stavio? :D Nandroid ne backupuje slike i ostale file-ove... Ti si pobrkao loncice :D
A 3 GB je sasvim normalna velicina backupa sto se tice sense i tw romova. AOSP backup je puno manii mada i to zavisi od količine instaliranih aplikacija odnosno /data particije.

Poslednja izmena:
Ma bre siguran sam, odprilike toliko imam fajlova, 1gb app, 1gb system i 1gb fajlova, a bekap zauzima 3.20gb. Znaci treba da ima sve..

Moraš imati pro verziju, da bi "zavirio" u nandroid.

3gb normalno za sense? Malo se bodes :D Sense rom zauzima(ARHD) oko 1gb. Plus znam da sam sacuvao fajlove jer sam prosli put radio restore i sve se vratilo.

Pojave mi se slike sa znakom uzvika i nestanu..

pronašao sam na netu da nandroid bekapi ne obuhvataju /data/media folder, dakle ne bekapuju fotke i sl.

Ono što si verovatno ranije radio nije uključivalo brisanje i sadržaja "kartice", pa si mislio da ga nandroid uredno vraća. Ustvari, on ga nije ni dirao.

Sada ti je zveknulo nešto što ti je pokarabasilo te fajlove.

Probaj da nekim fajl menadžerom vidiš te fajlove, kao i da li ti ih kompjuter možda vidi.

To je verovatno zato sto sam iz recovery-a formatirao sve, isao full wipe.. Ne vidi, bar ja nmg da nadjem.
Btw da li je normalno da others ima ovoliko?
6ahyse2y.jpg

Ma ti isao na Super Wipe ili si slučajno formatirao /sdcard.

Zaboravi na te slike a ubuduće koristi auto upload slika na cloud.

Isam sam na super wipe koliko se secam. Al' pre toga sam uradio nandroid backup. ***, koliko vidim od toga stvarno nema nista... *** ubice me ovi iz odeljenja, imao sam jedan jako vazan snimak...

Poslednja izmena:
Dobro je mlad si ima vremena da naucis sad u ovom dobu. Sa ovim sad iskustvom, nece ti se desiti da sa 30 godina izgubis projekat vredan pola miliona eura :)

Iskustvo od prijatelja :) nije bilo pola miliona, ali pozamasna svota je bila u pitanju...

Sad sam dobio iskustvo da na svakom koraku pravim backup, kopiram fajlove na komp, cloud itd.

Samo ne znam da li cu to doziveti jer ce me obesiti ovi iz odeljenja u ponedeljak.

Btw skinuo sam Nandroid explorer i nema nigde fajlova.. Mogu da se pozdravim sa snimkom vrednog 4 godina truda.

Meni TBackup svake noći na Dropbox šalje 500+ MB podataka. Nije mi ništa toliko vredno, ali ja ga jednom namestio, a on sada od 3 ujutru krene da diže backup. Ne boli glava.

I dalje isti odgovor :)
Proverih sada, prva opcija u G+ app settings.

Po vasm iskustvu, koji je najbolji task killer i battery saver?
Da cujem preporuke, da ne bih instalirao vise aplikacija kao sto je slucaj sa vremenskom prognozom, pa uporedjivao.

OMG, zar još ima ljudi koji koriste task kilere? :lupko:

Koji Android imaš? Na novijim je najbolje ništa ne dirati, već gasiti aplikacije iz liste skoro pokretanih i tako osloboditi RAM po potrebi.

A za junk je tu Clean Master, koji može i da se pali kada ima malo RAM-a, ako baš insistiraš na ubijanju aplikacija.

Ma ne koristim, ali reko da pitam, valja li neka :D
Kit Kat 4.4.2, i do sad sam radio kao sto je @voyager napisao, da se ne remeti rad bitnih aplikacija.
Clean master sam koristio na proslom fonu, ali ovaj mi nije trenutno root-ovan, pa ne rade ni sve opcije...
A za bateriju? :)

Poslednja izmena:
Za bateriju možda nešto a la Juice Defender, ali mislim da je mnogo jednostavnije videti koji kernel preporučuju na XDA, pa staviti njega, uglavnom samo on može bez menjanja navika korišćenja telefona da izvuče više stand-bya i tzv. SoT-a :)

Nazad
Vrh Dno