Šta je novo?

Android Vs iOS - The Truth about Apple and Google's OS

Meni zaista nije jasno kako neko nije pomenuo govnjivu tastaturu na Androidu. Mnogi kazu da ne vole touchscreen telefone zbog kuckanja, a zasto tako misle, upravo zbog jadne tastature na Androidu.

Apple je "izmislio" tastaturu za telefon (touchscreen). Sa dve ruke u Portrait modu, vezanih ociju mogu da kucam.

Sad cekam dole da mi neko kaze bravo....

Sigurno imas neke posebne prste kada vezanih ociju mozes na Iphone-u da kucas, a na Androidu ne mozes i sigurno posebno je neko staklo na Iphone-u... Pogotovo sto neki android telefoni imaju veci ekran od Iphone-a...

Meni zaista nije jasno kako neko nije pomenuo govnjivu tastaturu na Androidu. Mnogi kazu da ne vole touchscreen telefone zbog kuckanja, a zasto tako misle, upravo zbog jadne tastature na Androidu.

Apple je "izmislio" tastaturu za telefon (touchscreen). Sa dve ruke u Portrait modu, vezanih ociju mogu da kucam.

Sad cekam dole da mi neko kaze bravo....

Veću glupost davno nisam čuo, moraću da ti kažem bravo :d

Na iPhone-u ni ne morate da kucate imate siri :d Inace ja kucam noznim prstima, a da ni ne gledam telefon, posto rukama programiram bez gledanja u monitor....

Poslednja izmena:
Nije jedini koji tako misli. :) Moj drugar ima S2 i IP4, i već 6m ne može da kuca na S2 dobro kao na IP. Verovatno je u pitanju stvar navike.

Kako god, sve je smešno naspram bivšeg Desire Z kada je kucanje u pitanju. ;-)

Nije jedini koji tako misli. :) Moj drugar ima S2 i IP4, i već 6m ne može da kuca na S2 dobro kao na IP. Verovatno je u pitanju stvar navike.

Kako god, sve je smešno naspram bivšeg Desire Z kada je kucanje u pitanju. ;-)

Naravno, sve je stvar navike, ja brze kucam na androidu nego drug na iP4 ili drug na Belle, a opet sporije nego neko na običnoj ili hardverskoj qwertz tastaturi.

Da je u pitanju navika, navikao bi se za 6 meseci... Ocigledno je lakse.

To sto iPhone ima manji ekran nema veze sa vezom. Drugacija je tastatura, ne mogu ni sam da objasnim, ali ja nisam sreo osobu koja se zali na tastaturu, na kucanje. Cak ni drugarice sa dugim noktima, kojima iPhone sluzi prvenstveno za sms, ma niko...One tek iPhone ne bi menjale.

A koga god da sam sreo od drugara, prijatelja, poznanika, a ima android, svi se zale na kucanje.

Hahah pa ja sam se preporodio kad sam dosao sa Iphone na S2, sad kad uzmem Iphone od devojke da kucam nesto ne mogu da se sastavim...

Da je u pitanju navika, navikao bi se za 6 meseci... Ocigledno je lakse.

To sto iPhone ima manji ekran nema veze sa vezom. Drugacija je tastatura, ne mogu ni sam da objasnim, ali ja nisam sreo osobu koja se zali na tastaturu, na kucanje. Cak ni drugarice sa dugim noktima, kojima iPhone sluzi prvenstveno za sms, ma niko...One tek iPhone ne bi menjale.

A koga god da sam sreo od drugara, prijatelja, poznanika, a ima android, svi se zale na kucanje.

Sve je to stvar navike, drugacije su tastature ali to ne znaci da na androidu ne mozes da promenis na neku drugu koja ce ti mozda vise odgovarati.

Ne trudi se, zacrtao je svoje.

Ja generalno više grešim na Arc S-u sa Smart Keyboard nego na iPhone, al' mi je na iPhone tastatura nepraktičnija zato što ne mogu dugim pritiskom na određeni karakter da dobijem specijalne karaktere, pa mi to usporava kucanje. Dakle, više grešim na Androidu, ali brže kucam. To je za telefon, dok na tabletu kucam jedno 5 puta brže na iPadu nego na nekom Android tabletu.

Gizmo ne spamuj.

Ipak mislim da si ti taj koji pametuje :) NHF
Sve je stvar navike, ni jedna ni druga nisu "govnjive" ili za svetlosnu godinu bolja od one druge, tako da ne mozes tako uskovide komentare davati, nekom vise odgovara jedna nekom druga ( obicno svima odgovara vise ona koju koriste :) )...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
virtualne tastature i na iphone-u i na ipadu su fenomenalne, ja čak imam utisak da brže kucam na ipadu nego na kompjuterskoj tastaturi (sa izuzetkom naših slova naravno)

nego da se vratimo na temu operativnih sistema, pre neki dan sam gledao ovaj prikaz na Verge-u, Windows 8 za tablete zaista izgleda impresivno :Klanjanje

koje gubljenje vremena.

posle 5 minuta zakljucujemo da je Win8 more "gestureslike" a isto radi kao i iPad.

Mail se isto podesava.

Windows 8 "have super smooth scroll" (isti kao i iPad...) i bla, bla... sve isto kao i na iPadu. C:\NGRALT.MS!

Poslednja izmena:
Sve je to MS iskopirao od Apple-a, sve kad vam kažem. Apple je najbitnija stvar na svetu, i imaju patent na vazduh, kako se usuđujemo da dišemo bez njihove dozvole? Ja ne znam zašto vas "kopiranje" nečega toliko pogađa? Otvori oči molim te, sve je kopija svega danas, i ljude sve manje zabole ko je bio prvi, sve dok imaju kao opciju konkurentan proizvod i dok se kompanije kidaju da ponude što bolje - uvek se zaboravlja da sve to nama ide u korist.

Ja bih voleo da Windows 8 tableti unesu nešto novo - ova iOS vs Android igra je postala zamarajuća, mora neko novi da dođe i da malo začini stvari. Pitanje za milion dolara je - zašto toliko mrziš MS, šta su oni tebi lično uradili da je toliko bitno da svaki njihov napredak, koliko god on mali bio, pokušavaš da oblatiš. Ista je stvar i sa Androidom - zašto to radiš? Kapiram da imaš neku odbojnost prema kompaniji, baš kao i ja prema nekim stvarima koje Apple radi, ali bar neko priznanje da im daš...

Win8 na tabletima nema nikakvih sansi. Kada korisnik iPada bude video korisnika Win8 tablet ponasace se na jedan od ova dva nacina:
1. ako nema nikoga u blizini smejace se na sva glas i pljuvace po Win8 tabletu kako je to kopija i totalno bzvz i nije nimalo cool.
2. ako ima neki korisnik Androida u blizini, pocece da hvali Win8 kako je sve super i lepo radi, ali da nije bolje od iOS-a.. usput ce pomenuti da je Win8 mnogo bolji od Androida.

MS je napravio gresku sa WP7 telefonima.. trebao je da bar dve godine deli za dz ove telefone kako bi stekli market share. Win8 na tabletima moze da prodje samo ako cena bude bila na nivou kineskih Androida.

Microsoft je mnooogo zakasnio u bilo kom pogledu. Google i Apple su usli korisnicima u dzep, Microsoft nije ni blizu toga. Google i Apple znaju mnogo o svojim korisnicima, Microsoft nema pojma. Sve sto MS nije uspeo svojim radom, pokusava da nadomesti kupovinom raznoraznih firmi na bi li zgrabili market share.
Bing search - dok nisu preuzeli yahoo upite na sebe niko nije koristio Bing
WP7 - stari partneri ih nisu ozbiljno shvatili, pa su sa Nokiom pokusali da zgrabe verne korisnike Nokia telefona i da ih preobrate na WP7. Zakasnili su jer su Symbian korisnici presli na Android. Dumbphone korisnici i ne razmisljaju o smartphone telefonima.
Tablet racunari - tu tek nemaju nikakvih sansi.
Knjige - investirali u Barn & Noble, prethodno ih tuzili pa kada je B&N predocio dokaze kojima bi osporili MS patente, odlucili su da investiraju $300M.
Muzila i filmovi - Zune.. propalo
Igre - XBOX .. ovo im je proslo i ovde zaradjuju.

MS je bio sw kompanija, a sada bi da se bave svim i svacim. Sta ce biti fokus firme u narednom periodu? Oni bi da budu i Apple i Google? Nema sanse da im to prodje.

Ništa ih ne košta da probaju. Kako Del Boy kaže "He who dares wins". Para imaju i previše, može im se da vrše razne investicije u nešto. Šta ako ugrabe dobar market share u tablet tržištu, sa korisnicima se nikad ne zna, a Windows je platforma koju svi živi koriste, pa će mnogi da se vode razmišljanjem "Mogu da imam sve ono sa kompa na svom tabletu". Ne treba otpisivati Microsoft pre nego što je i počeo, možda ubodu cenu, ponude nešto dobro i stvari se poklope - nikad se ne zna. Jeste, kasne poprilično, but it's not over until the fat lady sings :)

Sve je to MS iskopirao od Apple-a, sve kad vam kažem. Apple je najbitnija stvar na svetu, i imaju patent na vazduh, kako se usuđujemo da dišemo bez njihove dozvole? Ja ne znam zašto vas "kopiranje" nečega toliko pogađa? Otvori oči molim te, sve je kopija svega danas, i ljude sve manje zabole ko je bio prvi, sve dok imaju kao opciju konkurentan proizvod i dok se kompanije kidaju da ponude što bolje - uvek se zaboravlja da sve to nama ide u korist.

ok. ajde onda ovako:

zasto bi iko razvijao aplikacije za Windows Phone 7 pored iOSa ili Androida?

sta Windows Phone 7 daje vise?

NISTA.

zasto bi onda neko pisao programe za njega?

Pitanje za milion dolara je - zašto toliko mrziš MS,
Microsoft je ubio sve dobre stvari, stvari uz koje sam odrastao i koje sam voleo.

ali bar neko priznanje da im daš...
za sta? gledam ih kako rade vec decenijama: dobili su 95% trzista na poklon.
sve inovacije koje napravi onih preostalih 5% microsoft posle 5 godina iskopira i donesa u Wintel svet.

problem je u tih 5 godina. problem je to sto ni ne znaju da iskopiraju to sto kopiraju a globalni su lider u IT sferi!

i imaju tendenciju, kao sve velike kompanije, da odrzavaju status quo i da muzu do besvesti svoje korisnike bez da ista inoviraju jer se boje da ce sledeci korak koji treba da ucine ugroziti njihovu trenutnu, predivnu, monopolsku poziciju. malo su se prejebali u racunici i sad su zakasnili. koliko im traje sWinjdows monopol, traje im. posle toga cao.

btw mislim da je Google mnogo, mnogo, mnogo bolji od Microsofta na istoj poziciji (software razdvojen od hardwarea) - tj resenje za one kojima se ne svidja Apple filozofija.

Poslednja izmena:
sta Windows Phone 7 daje vise?

NISTA.
MIslim da je poenta WP7 bila da daje iOS feel (sa svim prednostima i manama), a rasprostranjen je kao Android ("prilagodjen" džepu).

Slažem se sa citiranim, ali kad je reč o W8. Selling point W8 tableta (onih koje će da pokreće ARM), tj. to "nešto novo" što donose je trebalo da bude mogućnost pokretanja svog softvera sa x86 i obrnuto.

btw mislim da je Google mnogo, mnogo, mnogo bolji od Microsofta na istoj poziciji (software razdvojen od hardwarea) - tj resenje za one kojima se ne svidja Apple filozofija.
Zašto misliš da su bolji? Zbog otvorenosti koda? Sada su možda u takvoj poziciji, kad budu na vrhu piramide, neće da bude tako. Živi bili, pa videli.

Poslednja izmena:
Zašto misliš da su bolji? Zbog otvorenosti koda? Sada su možda u takvoj poziciji, kad budu na vrhu piramide, neće da bude tako. Živi bili, pa videli.

ne mislim na otvorenost koda* vec mislim bas na trenutnu situaciju:

kao sti si i sam rekao: "MIslim da je poenta WP7 bila da daje iOS feel (sa svim prednostima i manama), a rasprostranjen je kao Android ("prilagodjen" džepu)."

upravo to: poenta je u namera je BILA - google ih je prestigao u istoj nameri i to za cca 3-4 godine!

microsoft vise ne moze da racuna da ce im monopolska pozicija omoguciti da se vuku ko prebijeni magarac i da prodaju polu-resenja po ceni koju sami odvale.

*vezano za open source: mislim da Apple mnogo vise daje open source zajednici od googla.

@kovac:
Varas se. Google je daleko vise doprineo open source zajednici od Applea. Dodaj na to i google code.

^

otvori istu temu po x ti put :)

u svakom slucaju: NEBITNO - apple i google su davali open source zajednici dok je microsoft samo UZIMAO bez pitanja, krseci licence, i vracajuci uvek 0 zajednici !! (TCP/IP stack od BSDa, video playback od Apple property coda, ili ono NAJGORE: kvario postojece open standarde i cinio ih "property" na silu...)!

i pitaj me ponovo Gizmo zasto ih mrzim... ti si najverovatnije jednostavno suvise mlad da bi znao sve ovo...

Poslednja izmena:
Eto sta se desi kad pokusas konstruktivno da pricas o necemu na ovom forumu. Pojave se neki trolovi koji uvek pokvare zabavu :)
Hajde sad lepo nazad na temu iOS-a i Androida bez prepucavanja i trolovanja.

Evo, sada mi krivo (jer nisam sacuvao link) jer sam naisao na predobar text u kome se govori o push-u na androidu u odnosu na iOS. Iako je moj avatar takav-kakav je, ne znaci da sam fanboy iphone-a i Jobsov sin :D Ali jednu stvar mogu da tvrdim. Naime, dosta modela telefona sam koristio i izmedju ostalog moj prvi smartphone je bio bas iPhone. Tih, secam se, otvaram kutijicu ubacujem karticu i ne znam da koristim :D Realno, godine kada je iOS izasao to je bila eureka. Posle je dosao Google. Katastrofalni android os u pocetnim verizjama, naglasav - katastrofalan! Medjutim, posto nazalost ima vise onih koji i dan danas ne znaju da koriste bilo koji od uredjaja danasnjice, njima to nije predstavljalo problem jer su imali copy-paste :D i od tog trenutka android platforma je postala "mnogo bolja", zato sto je iOS zakljucan i ne mozes nista da radis. U ovom trenutku koristim Galaxy Note i mogu da kazem da sam zadovoljan uredjajem. Ipak, za one pare koje sam dao za njega radi extra i planiram da ostanem na njemu dok ne izadje neko novo iphon-ce, pod uslovom da ima veci ekran, pod obavezno. Moji utisci su sledeci: prvo, ove dve platforme ne mogu da se porede, svi da kazem "normalni" koji su koristili iphone znaju da radi gotovo savrseno. Nema kocenja, pucanja aplikacija, stabilnost u radu, odaziv i jos dosta stvari i mozda jedna, barem meni, bitna stvar - kuciste kvalitetne izrade. Dok naravno postoje stvari koje nerviraju nenormalno a to je browser download. Jeste nacin da se "ukine piraterija" ali to je stvarno strasno :D Pa bree, eeej??? 100 puta mi je nesto zatrebalo sto nisam mogao da skinem, naravno mislim bez ikakvih tvikova. Takodje moram da nagalsim da od trenutka kada se ubaci kartica u iphone simfree naravno, ne moras da mislis ni o cemu, da li ce da me cuju kada ih zovem, dal ce da krci itd. Dok sam imao s2, nadam se da vam je jako poznato problem sa echom, to je bilo katastrofa. Ej, das za telefon 400e i ljudi te zovu ne cuju te? Par puta mi je doslo da ga slomim na pola i bacim :D Google-ova jeftina izrada mene najvise izludjuje ako cete iskreno. Android sistem kao sistem je dobra platforma i nadam se da ce samo napredovati, ionako treba konkurecije sto vise. Reci ce te, pa google je prestigao apple po prodaji. Pa zar ne bi bilo sramota da i nisu kada imaju 1000 modela sa android sistemima od 100-500e, dok Apple ima samo jedan? Po meni, iOS - stabilniji i sigurniji u radu, dok je andorid platforma koja mora jos malo da se ispegla. Naglasavam hejterima da nisam rekao da je losa, ali im fale sitnice neke.

Nazad
Vrh Dno