Šta je novo?

Android Vs iOS - The Truth about Apple and Google's OS

Nisi mnogo objektivan i realan... Ispljuvao si vise androide, pa se uhvatio za S2 sa ehom... Problem stoji, ali tvoje reci u fazonu nemoguce da se desi takav neki problem na Iphone-u?! Zaboravio si na ono ispadanje iz mreze kad se drzi ne znam kojom rukom? Jos je bilo problema, to moze ovi koji su malo vise upuceni u Iphone da kazu... Moj drugar imao problem doduse to je individualni, ali kupio u Americi Iphone 4 simfree i microphone mu nije radio, zamenio telefon i imao je neki problem sa ekranom, e kad je treci uzeo sve je bilo u redu... Jeste individualno, ali tako nesto da mi se desi, posle drugog puta bi trazio da mi se vrate pare, on nije hteo ni jedan drugi telefon nego samo Iphone... Bolje ako vec se uporedjuje, nek se uporedjuje AOSP znaci ni jedan telefon sa nekim bloatware-om, znaci Galaxy Nexus i Iphone 4s...

Pa ispljuvao sam vise zato sto vise problema i ima. Problem sa ehom je samo jedan. U pravu si da se gubila mreza na iphonu, i to su ispravili sa 4s. Ni u jednom trenutku nisam rekao da je savrsen ios. Inace, nexus je skroz privlacan telefon, ali nikako mi nije jasno zasto je hardver tako neiskoricen? Kada sam menjao iphone 4 nisam mogao da predjem preko toga da nexus ne moze da snima FullHD u 30fps, a nije bas jeftin. Google-ov flagship fon koji je izasao krajem 2011 ima graficki chip od S1? Cime se hvale, ekranom? Postujem pure google style, to mi se svidja.

Mešate hardver sa softverom. Eho ili problem antene je isključivo do samog telefona, ne do OS o kojima se ovde diskutuje.

Pa hardverski problemi koje je krkojzla spomenuo, ja sam se samo nadovezao...

Secam se jos 1.6 Donut (moj prvi dodir sa android OS-om) kako je izgledao i sve te animacije i aplikacije kako je i tada bilo wow, ali kako je vreme prolazilo, bilo je sve bolje i bolje... Moje misljenje je da je ICS, pun pogodak i da samo sad treba da ga bruse i usavrsavaju...

Koristio sam 3GS, ali evo sad gledam kod drugara koji ima IP4 sa 5.1 iOS-om, nema neke tu razlike da su promenili sto se tice izgleda od ver. 3 iOS-a... Jedino notification bar sto moze da se spusti, ali ostalo (nisam ga puno cackao) nisam primetio...

Jel moze neko od dugogodisnjih korisnika iOS-a priest i ne znam ko je tu jos, da mi kaze vizuelno sta se promenilo od ver. 3 iOS-a, pa do sad ove najnovije 5.1? Samo u kratkim crtama...

U kratkim crtama mnogo toga imas google za detalje . A samim tim da kazes nisam nista primetio je isto kao ja da uzmem x10 sa 1.6 i 2.3.6 i kazem ovo je isto ne vidim razliku

Zato sam ja trazio nekog ko je duze ima IOS, ali vidim da niko ne odgovara, samo ne znam jel zato sto je tako da se nista nije promenilo ili je nesto drugo u pitanju...

@donmarkon sta da ti kazem... Ima razlike, to sto ti ne vidis ili ne zelis da vidis to je druga stvar...

Samo se sitnice peglaju...

Ako pogledas iOS 1 i iOS 5 nema neke razlike u UI. Postavljene osnove pre 5 godina za touch screen su dobre, sve ostalo je nadogradnja.

A ako ocekujes radikalni promenu poput Microsoft Ribona - nece se desiti ;)

Zar ne bi bilo lepo malo da se to izmeni? :) Svako ulepsavanje je po meni bolje, mislim da bi mogli malo dizajneri da odrade nesto drugo :)

pa i rade... kazem sitnice popravljaju, pogotovo su imali posla sa pojavom retina display-ja ali kapiram da ti ocekujes ne znam ni ja kakvu promenu. to se nece desiti.

Ocekivao sam redizajn celog iOS-a, kad je vec toliko ispeglan, bar da odrade malo mozda menije drugacije, ikonice, statusbar itd... Mislim da bi mnogi voleli to, mozda i ne bi, ali mislim da bi definitivno mogli jedan refresh da odrade... Meni je monoton, zato sam na androidu, a nisam toliko tehnicki potkovan da mogu da promenim sam sve to na iOS-u, mada ne znam ni da li bi moglo... Znam da Springboard ili Winterboard (ako me secanje dobro sluzi) moze da promeni temu, ikonice, ali ne znam jel je on mogao menije da promeni...

Ocekivao sam redizajn celog iOS-a, kad je vec toliko ispeglan, bar da odrade malo mozda menije drugacije, ikonice, statusbar itd... Mislim da bi mnogi voleli to, mozda i ne bi, ali mislim da bi definitivno mogli jedan refresh da odrade... Meni je monoton, zato sam na androidu, a nisam toliko tehnicki potkovan da mogu da promenim sam sve to na iOS-u, mada ne znam ni da li bi moglo... Znam da Springboard ili Winterboard (ako me secanje dobro sluzi) moze da promeni temu, ikonice, ali ne znam jel je on mogao menije da promeni...

A sta se to menja na androidu? :D ikonice? druga boja menija? Kako ne razumete da na iOS -u mozete vise stvari da promenite i to bez razmisljanja da li ce nesto da koci laga itd. Koliko ti je to duze koriscenje iOS-a? Jel moze dve godine? Promenio sam 100 modela androida i ni sa jednim nisam bio zadovoljan posle iOS-a, mada to je stvar licne prirode i imam svoje razloge. Ne kazem da je android trash, ali brate mnogo se tripujete da je iOS toliko zakljucan. Pa da je to stvarno tako, ne bi ga koristio niko. Nego je problem sto treba malo da se sedne i procita.

A sta mozes da promenis a da ga ne jailbrejkujes? Inace koristim drugov iPhone 4 koji je tweakovan (ima neki "widget" i sta ti ja znam neke ruznoce sto je nasao negde) i telefon je daleko od smooth i brzog, jeste da on nije apdejtovao na iOS5 zato sto mu je fon zakljucan, ali nema nikakve veze bar sto se tice smoothnesa.

Poslednja izmena:
A sta mozes da promenis a da ga ne jailbrejkujes?

Bas me zanimalo ko ce to da spomene :) cekaj onda ovako, na androidu nije frka da odradis root da bi mogao da virnes full u sistem, a na iOS-u jeste? Ne znam zasto ljudi kukaju na sve to kada je kompletan proces jako lagan i samo modovanje, do umerene granice. Ja vam kazem, jako banalno zvuci ali kada bi iOS imao copy-paste, haha, bacili bi ste vi vase android igrackice odmah. Priznali to ili ne.

Razlog je zato sto je jako mali broj iPhoneova JB, drugo ja ne Root-ujem telefon radi kastomizacije i trece je da bez JB iPhone kastomizacija se svodi na to da mozes da menjas wallpaper i nista vise (*** gore nego S40).

Ima tema gde možeš naći moje screenshotove. Uopste nije frka odraditi JB ali ti si rekao da se mi tripujemo da je iOS zaključan, pa kako nije kada samo wall možeš po defaultu da promeniš?

Poslednja izmena:
Ima tema gde možeš naći moje screenshotove. Uopste nije frka odraditi JB ali ti si rekao da se mi tripujemo da je iOS zaključan, pa kako nije kada samo wall možeš po defaultu da promeniš?

Rekao sam da tripujete da je toliko zakljucan. Kada odradis jb, imas mnogo vise stvari i tvikova koje inace uglavnom sve instaliras direktno iz telefona. Ej, pa bas bih voleo da vidim vas sto kao kastamizujete, kontam da inate apk-ove sa par widgeta i to je to.

A koliko se to ljudi tripuju da je zakljucan? Ne kontam sta hoces da objasnis, navedi neki primer koji mozes da uradis na ne JB telefonu, znaci nesto sto mozes da promenis ( bilo sta, ne mora biti nista vezano za izgled).

Poslednja izmena:
Nebitno, ne vredi voditi raspravu ovde. Voleo bih samo uzivo da se vidimo i da popricamo pa da mi objasnis sta toliko menjas a da nije dodavanje widget-a :)

Znaci kastomizacija=menjanje wallpapera, pa sta god da menjam na iOS-u to ne mozes bez JB, sa tobom ne vredi da se raspravlja jer ni tu jednostavnu stvar ne zelis da priznas i izvrces reci kako ti odgovara. Uostalom sam si tvrdio da se mi tripujemo, a sada nema svrhe raspravljati sa mnom, pa naravno da nema kada si lupio, ali da bi so to desilo moras bar nesto da napises, osim sta to mi menjamo svaki dan.

Poslednja izmena:
Ok, nista ne moze da se promeni dok se ne odradi JB. Kada se odradi jb, procedura traje oko 2 minuta, moze i ono sto ne znas da moze. Sta si hteo od mene, da me nateras da priznam da je tako? haha

E sada ti meni reci sta to radis preterano i menjas kada si zapeo da je to stvar jako bitna? A da nisu widget-i

Pa eto to sam cekao, pokopao si sam sebe i svoju izjavu gore kako se mi tripujemo. Sada moze da se nastavi dalje, ako neko ima nesto da napise.

Ne kazem da je android trash, ali brate mnogo se tripujete da je iOS toliko zakljucan.

Za ovo. Kanda se ti ovde tripujes a ne mi. Naravno da nije zakljucan kada ga otkljucas, valjda ti je toliko jasno. Tako da nema svrhe da me ubedjujes sta moze kada se jailbrejkuje.

Poslednja izmena:
Krkojzla, rutovanje i džejlbrejk se ne spominju u ovoj temi, jer je cilj da se ustanovi šta sve može da uradi OS out-of-the-box.

U *** ko 10 godisnja klinka si poceo da se ponasas. Oces zaplakati? Sada bi ja tebi trebao da vratim sa idi grli iMac ili iPad jel tako (tako to ide kada ostanes bez argumenata)?

Poslednja izmena:
Ovako dragi forumasi , postoje 2 vrste ljudi na forumima realne osobe i fanboy uskoumni zombiji .

Uvod razrada zakljucak .

izlazak iOS-a u to vreme android ima telefon koji je baziran na qwerty tastaturici (bez touch screen) , brze bolje sklepaju onaj njihov g1 (sa qwerty slide) i to tek posto je iOS pokopao tad trenutnog lidera Nokia .

Poenta mog izlaganja ovog gore je sledeca koncepcije kompanija ... ja sam korisnik symbiana jos od prvog njihovog telefona prvi android x10 uz njega svi ostali flagships i do sada samo jedan jedini iPhone (ip4 SF) .

Govoricu u ime iOS-a iako trenutno imam Galaxy Note ... Ljudi i jedni i drugi ja za sebe znam da sam realan i nisam fanboy ... Naravno bice ovde ovih zmbi geekova koji ce da kazu HA mada ali to me ne zanima zaista sustina je u SUSTINI

Jedan telefon koji promenio moje misljenje o svemu , isto sam i ja imao predrasude prepricavao price one koje sam procitao od drugih po forumima te zakljucano te ovo te ono te ANTENAGATE . Sto je najsmesnije nikada nisam izgubio signal sa ip4 NIKADA cak sam u jednom momentu pomislio uh *** ovo imao onaj trip gubi signal , sa mislima da nikada nisam imao problem dok razgovaram ... iako imam velike sake i obuhvatim ceo telefon ne drzim ga sa 2 prsta itd ...

Opet o SUSTINI to je korporacija koja vrlo dobro zna jednu stvar ima bazu ljudi koji bi se bacili sa mosta u njih to su psihopate to je ok totalno ali ona velika vecina koja im donosi lovu i koji su presli sa nekadasnje Nokie itd koristi to jer valja ... i to je sustina to je telefon koji radi sve ali kako treba ... Slika perfektno najbolji autofocus kod telefona video snimci sa konstantih 30fps uvek danju nocu u kosmosu u paklu nebitno < A samo sa ovim ne moze da se pohvale ni ovi novi telefoni sa 4 jezgra ...

Takodje ko prica nema customizacije ... velika glupost JB se radi 10 x lakse nego na bilo kojem androidu . Upalis program i on ti govori sta radi i sta kad treba da stisnes restart gotovo ... Sto se ne bih slozio da je tako za android 100 ****** zuti trouglovi zimage brik hard brik soft ovo ono udri drzi opsti haos . Pa evo ovaj nas note sad ako rootujem i koopiram fajlove velike mogu da dobijem hard break telefon i da ga bacim ...

Zasto nemam ip4s ? Mnogo skup 540 e za 4s SF mi je mnogo i mentalna barijera ... zato kupih note eto kao ajde veliki ekran , dobar je ali generalno ta velicina nije to to . I sam dodir sa Androidom posle iOS te baci u realnost , sve sto je radilo od aplikacija na androidu na iOS radi mnogo bolje ... Fluidno bez ikakvih gresaka bagova stop processa itd to ljudi radi kao svajcarski sat .
Ja ne ocekujem da iko to razume pogotovo ovi sto to uzmu sa dozom skepticizma i odbiju odmah sa 300 predrasuda , zato ovakve teme i ne treba da postoje . Jednostavno svako treba da fura svoj fazon i to je to

Ja licno i ne treba mi nicije misljenje tvrdim da je iOS mnogo bolji OS za krajnjeg korisnika od Androida , normalno tu su sitne mane i prednosti na obe strane ali kako vreme odmice ta linija je sve tanja . Fragmentacija unistava android ICS je to trebao da sredi ali slaba vajda jednostavno suvise je tu razlicitih uredjaja u igri i to ne moze da se sredi tek tako zbog same tehnicke prirode ...

ZNAM da ce posle ovoga da se pojavi da napise jedan ili vise njih koji ce reci tralala blalala ovo ono meni sve to radi ja znam moj telefon ludilo opste sarma avion itd .
To su gluposti , ovo je realnost . Njihov market share govori za njih , ako u Evropi bude prodaje u ovim preostalim zemljama tipa kao nasoj legalno operatori itd svi ce te vi da pevate drugu pesmu :) na ovaj ili onaj nacin .

Nazad
Vrh Dno