Šta je novo?

Android Vs iOS - The Truth about Apple and Google's OS

Na XXJW4 je malo štucao ponekad lagne kad otvorim appdrawer i listam, vjerovatno ga TW4 optereti malo! XXJVU je dobar bio! Ali prelaskom na CM9 sam izbrisao sve na racunaru i ostavio XXJVU u slucaju flesovanja ponovnog ICS-a, jer nije preko Odina! Generalno vjerovatno on radi kao i taj tvoj, mozda iz moje price mozes zakljucitida je to ubi Boze! Kriterijumi su mi prezahtjevni, i odmah se zalim na mali izlet, ali vrlo teskomoze sve raditi bez i jedne greske! E to zovem stabilan OS! :D Ne bi ni iOS vjerovatno bolje prosao, nasao bih mu falinku! :D

Poslednja izmena:
Procitah celu temu i odgledah sve one klipove i cuda se nacudih, koliko se skrece sa teme :)

1. @kovac Kako je to Windows drugorazredni proizvod u 2012 u odnosu na Mac, AutoCAD, alfa i omega bilo kakvog tehnickog crtanja postoji nepunih godinu dana na Mac-u, ok gledam iz sopstvenog ugla, ali opet pre ces naci neki program za Win nego za Mac. Mozda je Win bio drugorazredni pre ~15 godina, ali to je davno davno proslo ;).

2. Kako da se svakom (mozda 1-2 izuzetka) iOS/Mac korisnika, Win 7 upuca u prvih 20 sekundi po pojavljivanju Desktop-a, onda posle 5 sekundi popije BSOD, a posle ne moze da se pokrene pak doticna masina nikako, samo me zanima kako? Takodje imamo i situaciju da na Android telefonu od ~500 evra zakuca telefon da ga vadi restart ? ***. drugar ima Galaxy Mini, jednom je nesto lagovao zbog update-a aplikacije, inace Galaxy Mini kosta nov 100-120 e.

3. Posto se ceni jednostavnost koriscenja iOS-a, jel moze meni neko lepo da objasni kako Apple-u vec 2.5 godina ne pada na pamet da promeni home screen u iOS-u na iPad-u, ja kada vidim onakvu kreaciju na 9.7" screenu slosi mi se odmah.

4. Ako neko odluci da poredi bilo koji iPhone neka ga poredi sa high end telefonom toga vremena, a ne nekim Wildfire-om, kojih mozes kupiti 3 komada za jedan iPhone.

5. Prednosti Android-a, File system, to je dovoljno :).

WP8 za tablete, kakvu su integraciju odradili na nivou ultrabook-a (x86), osecam da ce se lepo uvuci u masu i njihovi tableti, a ako se tableti uvuku u masu brzo ce i mobilni telefoni. App-ovi za WP8, pa ima ih preko 100k i vise nego dovoljno ;). Inace te Apple-ove aplikacije (Pages i ostale gluposti - productivity apps valjda ih tako reklamiraju) ce verovatno postati beskorisne kada se pojavi Office u oktobru ove godine (par rumora je to spekulisalo)

Poslednja izmena:
5. Prednosti Android-a, File system, to je dovoljno
eto koliko neki ne razumeju post PC eru i koliko ce se grcevito truditi da je odbrane.

a kako je windows drugorazredni proizvod ces najbolje videti za 5 godina kada ga vise ni ne bude jer ce korisnici, koji su danas upuceni i obrazovani (zahvaljujuci internetu), ovoga puta birati platformu na osnovu kvaliteta a ne predrasuda!

Korisnici su nikada gluplji, i babe i strine se razumeju u sve.
U onom za hp i palm sto si postavio lepo je covek rekao ako prodavci ne vole telefon nece se ni prodavati, jer oni igraju ogromnu ulogu u prodaji u usa i eu, toliko o obrazovanosti kada im radnici naturaju sta da kupe.

Poslednja izmena:
Samo za kovacm, posto je on kao jednu od nebuloza windowsa, naveo apply dugme.

Screen Shot 2012-06-07 at 10.15.12 AM.png

eto koliko neki ne razumeju post PC eru i koliko ce se grcevito truditi da je odbrane.

a kako je windows drugorazredni proizvod ces najbolje videti za 5 godina kada ga vise ni ne bude jer ce korisnici, koji su danas upuceni i obrazovani (zahvaljujuci internetu), ovoga puta birati platformu na osnovu kvaliteta a ne predrasuda!

Ok ali zasto se ne ostavi mogucnost da korisnik sam bira, ako nece da se shippuje uz stock sistem, neka postoji app za to na marketu na kraju krajeva, ja samo hocu izbor, a ne da lupam JB kako bih dobio koliko toliko koristan uredjaj ?

Ok, kako ti kazes, samo ne vidim trenutno platformu koja ce ga zameniti, mozda se promeni nesto.

Samo za kovacm, posto je on kao jednu od nebuloza windowsa, naveo apply dugme.

Pogledajte prilog 89560

bravo nnnn.

ajde sad sedi i razmisli zasto samo na tom ekranu u System Preference postoji Apply dugme?

da li bi ti stavio Apply dugme na recimo Trackpad ekran?

sp-trackpad.png

ili na Security ekran?

sp-security.png

pogledaj ova tri screenshota i pogadjaj zasto samo Network ekran ima Apply dugme.

sp-network.png

...znam da ces pogoditi, delovao si mi kao bistar decko ;)

Ok, kako ti kazes, samo ne vidim trenutno platformu koja ce ga zameniti, mozda se promeni nesto.

upravo ce se to desiti microsoft: buducnost su tableti na kojima windows danas nema ni 1% trzista jer ljudi biraju kvalitet a ne ono sto im se nametne od strane IT "strucnjaka" sa posla, iz novina... kao pre 20 godina.

druga stvar: buducnost su servisi*. jedna od kljucnih stvari servisa je da ne moras fizicki da vodis racuna o fajlovima i fajl sistemu - to je sakriveno od korisnika; inace ceo koncept fajlova i fajl sistema je i najveca prepreka za korinsike koji prvi put sednu za racunar - iako je ceo koncept baziran na simulaciji prave kancelarije (desktop, folderi, fajlovi, trashcan...) ipak im je previse apstraktan na racunaru.

*buducnost microsoftova je u Office-u i to upravo kroz iOS i Android Office pakete. sto pre skapiraju to, to bolje za njih ;)

ICS lici malo na solidan software i da moze biti nesto od njega! Do sada je bila budjavstina! Ali opet i sa ICS-om imam prebacaje nedefinisane! FC Launchere, ili jednostavno me nekad izbaci iz aplikacije bez ikakvog obavestenja! Sta znam nije los Android, mada ima tu da se radi dosta, da se pegla itd! *ebes taj telefon koji platis 300-400€ i steka ti ili nagore da se gasi pri pozivima, da te sagovornik losije cuje, itd a to mu je glavna namjena. *ebes sav kustomajzing i ostali kur*ajzling ako osnovna funkcija za*ebava! Ko jos kupuje telefon za igrice i slicno!

Zakljucak: Android je odlican, ali definitivno nepouzdan i neispeglan!

Nije bas u dlaku sa temom, ali da ipak odgovorim.

Koristis neoficijelni ROM sa cim i jeste skopcan rizik da se ne ponasa bas onako kako treba. Recimo to resetovanje i vadjenje baterije i meni se desavalo na tom istom fonu sa ICS romovima.

Mozda ce ti pomoci moje zapazanje - kada iskljucis sve one famozne opcije za power management (iliti narodski receno - stednju energije) ove nevolje se gube. Takodje nema problema ni sa starim 2.3.x romovima ali oni su listom derivati samsungovog fabrickog, dok to za samsung sgs ICS romove nije slucaj (oni si ili samoinicijativno kompajlirani iz sors koda, ili je nesto cupano na silu sa google-ovog nexusa).

Kad vec spominjes IOS ni on nije imun na takve stvari - kada uradis jailbreak i krenes da ga tovaris neoficijelnim aplikacijama koje zadiru duboko u sam IOS nije uopste neobicno da krene samoinicijativno resetovanje, potpuno zaglupljivanje gde ti je jedino resenje power off i sl.

upravo ce se to desiti microsoft: buducnost su tableti na kojima windows danas nema ni 1% trzista jer ljudi biraju kvalitet a ne ono sto im se nametne od strane IT "strucnjaka" sa posla, iz novina... kao pre 20 godina.

Tableti nisu buducnost dok se ne sredi input. Glasovni, mentalni, paranormalni, hologramski, kakav god da je samo da nije ovo smaracko razmazivanje otisaka prstiju po ekranu. Dotle - nikako.

Evo ti pa citaj posto si me pitao. Nisam vam lepio jer znam da necete citati.

Izbrisao sam link zato sto nisam kopirao tacan. Samo da se potrudim da pronadjem text gde developeri su lepo objasnili sve.

Mani developere objasni mi ti ukratko?Ili ajd,daj developere..

I dalje cekam...Imam ja vremena nego ono,da se ne zaboravi,jer me stvarno interesuje kako je to iOS push bolji od Android push sistema.

Nije bas u dlaku sa temom, ali da ipak odgovorim.

Koristis neoficijelni ROM sa cim i jeste skopcan rizik da se ne ponasa bas onako kako treba. Recimo to resetovanje i vadjenje baterije i meni se desavalo na tom istom fonu sa ICS romovima.

Mozda ce ti pomoci moje zapazanje - kada iskljucis sve one famozne opcije za power management (iliti narodski receno - stednju energije) ove nevolje se gube. Takodje nema problema ni sa starim 2.3.x romovima ali oni su listom derivati samsungovog fabrickog, dok to za samsung sgs ICS romove nije slucaj (oni si ili samoinicijativno kompajlirani iz sors koda, ili je nesto cupano na silu sa google-ovog nexusa).

Kad vec spominjes IOS ni on nije imun na takve stvari - kada uradis jailbreak i krenes da ga tovaris neoficijelnim aplikacijama koje zadiru duboko u sam IOS nije uopste neobicno da krene samoinicijativno resetovanje, potpuno zaglupljivanje gde ti je jedino resenje power off i sl.

Znam to sve, ali ni Stock Samsungovi ROMovi ne rade bas sjajno! A i ne vraca mi se na GB, svidja mi se ICS! Ali nije ni zanimljvo kad je sve OK i kad radi sve OK. Mi smo naucili na probleme i ispravljanje isih :D

Ma jasno. Kad stavis ICS k'o da imas nov telefon. Niko nece nazad :)

I dalje cekam...Imam ja vremena nego ono,da se ne zaboravi,jer me stvarno interesuje kako je to iOS push bolji od Android push sistema.

I ja isto to cekam, ali izgleda nista od toga... Ostaje nam samo da znamo da FB radi munjevitu i da odmah dobije notifikaciju da te je neko bocnuo, tagovao itd...

@stjepan, @salac jesu nekako gadni samsung romovi, ali evo ja na GS2 sam skoro mesec dana na stock ICS-u (od Saleta) + ICS Domination (od Viktora) i nemam stvarno zamerke... Ispeglan je stvarno... Pre toga bio dugo na AOKP-u i CM9, ali cekam da dodje jedna stabilna verzija, nervira me da "svaku noc" fleshujem...

druga stvar: buducnost su servisi*. jedna od kljucnih stvari servisa je da ne moras fizicki da vodis racuna o fajlovima i fajl sistemu - to je sakriveno od korisnika; inace ceo koncept fajlova i fajl sistema je i najveca prepreka za korinsike koji prvi put sednu za racunar - iako je ceo koncept baziran na simulaciji prave kancelarije (desktop, folderi, fajlovi, trashcan...) ipak im je previse apstraktan na racunaru.

*buducnost microsoftova je u Office-u i to upravo kroz iOS i Android Office pakete. sto pre skapiraju to, to bolje za njih ;)

Eto pokusao je Google bas nesto tako, pa je prodao valjda ukupno 200 000 Chromebook-ova, sa jako losim hw-om za taj novac. U pravu si za servise i za pocetne korisnike, ali to ce biti malo dugotrajnija tranzicija nego sto si ti zamislio .

Taman ćemo čitati toliko komentare nebitnih ljudi a još na engleskom :d O čemu se radi, objasni nam u kratkim crtama :D

Ko ti kriv što ne znaš engleski :) . Ukratko, novinarski Apple fanbojizam u najboljem obliku, i pominjanje kako je iOS pregazio Android, stvarima koje u Androidu postoje već godinama.

Ovo je moj omiljen dodatak u iOS 6: "Ability to use a song as an alarm" :d . Revolucionarno, Apple je opet uspeo haha.

Poslednja izmena:
Može li se background promjeniti.... :D Bogat im changelog, izgleda da ce da dobro ovo izIci :D

Ali ovo :

Bluetooth is now
on the first page of settings making it a little easier :D

-Decline an incoming call with a pre-
written text message letting the caller
know you’ll message them in a few
minutes
-FaceTime over cellular
-Ability to upload photos from Safari to
websites
-Insert photos of videos directly into
emails
-Custom vibration for alerts
-Ability to use a song as an alarm

Jel moguce da ovo Iphone nije imao?

Ovo je revulucijarno?

Nisam koristio iOS sem na prvi pogled, ali to izgleda vece smece od Androida :d

Poslednja izmena:
Nisam koristio iOS sem na prvi pogled, ali to izgleda vece smece od Androida :d

Ja sam ga koristio, ali ovo pricati da je kao nesto sto je revolucijarno i da je oduvao android kao da je high school ili sta je vec napisano je smesno...

Dobar je iOS, ali samo zato sto imaju samo jedan Iphone samo jedan telefon i to je to... Da pravi i Samsung i HTC i Sony i LG i Motorola video bi ja onda kako bi se pricala prica... Iako se stavlja mnogobrojni bloatware, ICS je stvarno perfektan...

Poslednja izmena:
Ja sam ga koristio, ali ovo pricati da je kao nesto sto je revolucijarno i da je oduvao android kao da je high school ili sta je vec napisano je smesno...

Dobar je iOS, ali samo zato sto imaju samo jedan Iphone samo jedan telefon i to je to... Da pravi i Samsung i HTC i Sony i LG i Motorola video bi ja onda kako bi se pricala prica... Iako se stavlja mnogobrojni bloatware, ICS je stvarno perfektan...

Sto, to je pametna filozofija, forsirati svoj OS na svom uredjaju! Eto vidis da im odlicno prolazi, ne bi bili najvrednija kompanija na svijetu! Eto koliko su mocni u svim sferama zivota, da je takav OS koji forsira jedna firma na jednom uredjaju i te kako mocan po pitanju podrske software-a (aplikacija/igrica) za razliku od sveobuhvatnog Androida za sire narodne mase koji je takodje dobar po tom pitanju! :D

Ne zamjeram im na iOS-u zabij mu ga isto s*anje, najvise na kvalitetu, velicini (drze se toga jer je to telefon, ako hoces sta vece imas tablete) i dizajnu uredjaja! Znam da Jobs nije dao vece od 3.7" i pametno :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno