Šta je novo?

Android Vs iOS - The Truth about Apple and Google's OS

Nisam se nadovezao na tu pricu :) a ja nisam ni rekao da sam haker, niti moras biti da bi znao da ceprkas po sistemu i ostalim stvarima (fleshovanje itd), dovoljno je procitati par tutorijala i sta onda postajes haker? :)

nisi me razumeo: 60fps su "hackeri" uspeli da postignu na iPhoneu 4s koji po specifikaciji ima samo 30fps.

vidi gizmo, ovi linkovi sto kacis su smesni.

ono sto mene interesuje je zasto Android secka i na dual core 1GHz procesoru prilikom scroola (objasnjeno). ovo sto ti kacis je tra-la-lala-la.

nisi me razumeo: 60fps su "hackeri" uspeli da postignu na iPhoneu 4s koji po specifikaciji ima samo 30fps.

A *** tako mi zvucalo :)
A sto se tice 60fps, ne znam, meni je i 30fps dovoljno... Zrtvovacu dodatnih 30fps zbog veceg displeja :D

SGS2 u zavisi od modula za kameru ima drop frejmove u HD snimcima kada se snima u losim uslovima. Noviji SGS2 koj imaju novi modul za kameru rade besprekorno 30fps.
Moj SGS2 dropuje frejmove, a kolega u UK je uzeo novi SGS2 (9100P) i njegov radi besprekorno.

@kovac:
Tvoj snimak u 720p rezoluciji, a bitrate je svega 10mbit. Zbog duplo veceg fps-a, kvalitet slike je manji.

Secka i ipad2 na skrolu

i SGS je ruzan...

nije to bila poenta vec kvalitet diskusije. tralalala je bez veze; slozicete se svi - ne moze nista novo da se nauci.

@trenje, zato sam i napisao: "sve bitno se prvo pojavi...".

Pa naravno, sve bitnije stvari je Apple iskopirao.

koristi se na Samsung tabletima:
6772.jpg

Gonzo, jednom za svagda da razbijemo ovaj mit - konektor je STANDARD, obrati paznju STANDARD, k'o sto je standard suko utikac na zidu ili USB prikljucak, ili to sto je struja u Americi 110V a u Evropi i skoro svuda u ostatku sveta 220V. To nije izmisljeno u apple-u, vec je (jos jednom ponavljam) STANDARDIZOVANO pre toga.

Ovaj STANDARD (moram ovako, da svi zajedno zapamtimo :) ) je donesen jer klasicno USB punjenje velikih baterija traje sporo, a sa ovim ide mnogo brze.

Konkretni STANDARDNI prikljucak STANDARDNO koristi vecina tableta.

Dakle, da obnovimo gradivo - ne Apple, STANDARD :D

edit: i da budem precizan do kraja - to sto je industrijski (spoljni) izgled tog 30-pinskog konektora standardizovan i takav je kakav jeste, ne znaci da su oni identicni za svakog proizvodjaca. Apple (lupam), koristi pinove 2,4,7,11,25 i 29, samsung (opet lupam) 1,3,8,22,25 i 30.

Poslednja izmena:
Fora je u izgledu, pošto jelte ima taj zaobljen oblik okvira.

vidi gizmo, ovi linkovi sto kacis su smesni.

ono sto mene interesuje je zasto Android secka i na dual core 1GHz procesoru prilikom scroola (objasnjeno). ovo sto ti kacis je tra-la-lala-la.

Da li si ti uopšte izdvojio vremena da pogledaš klipove koji su okačeni do sad u temi ili pričaš napamet? Moram da pretpostavim da nisi, jer daješ generičke odgovore, ništa vezano za klipove. Pogledaj barem tablet klip, tu je nahvalio iPad po zasluzi, čudi me da niko nije pomenuo to.

Poslednja izmena:
zato sto si na pocetku okacio klipove od 3 x 15 minuta u kojima se prica o stvarima koje su mogle da se ispricaju za 2 minuta...

pogledacu klipove kad mi bude dosadno :)

Do tada nemoj da se javljaš više u temi please.

Da li si ti uopšte izdvojio vremena da pogledaš klipove koji su okačeni do sad u temi ili pričaš napamet? Moram da pretpostavim da nisi, jer daješ generičke odgovore, ništa vezano za klipove. Pogledaj barem tablet klip, tu je nahvalio iPad po zasluzi, čudi me da niko nije pomenuo to.
nisam imao vremena, pa sam pogledao samo ovaj klip gde će da "nahvali" Ipad.
Gizmo, bez obzira na konačan zaključak, ovaj lik jednostavno ne može da ne manipuliše činjenicama, npr ono da se novi Ipad puni 8 sati, da su aplikacije na novom ipadu 5 puta veće (veće su definitivno ali malo je preterao).
Mogu da razumem lične afinitete i subjektivne stavove, ali ne i ovo "friziranje" kvantitativnih parametara.

Gonzo, jednom za svagda da razbijemo ovaj mit - konektor je STANDARD, obrati paznju STANDARD, k'o sto je standard suko utikac na zidu ili USB prikljucak, ili to sto je struja u Americi 110V a u Evropi i skoro svuda u ostatku sveta 220V. To nije izmisljeno u apple-u, vec je (jos jednom ponavljam) STANDARDIZOVANO pre toga.

Ovaj STANDARD (moram ovako, da svi zajedno zapamtimo :) ) je donesen jer klasicno USB punjenje velikih baterija traje sporo, a sa ovim ide mnogo brze.

Konkretni STANDARDNI prikljucak STANDARDNO koristi vecina tableta.

Dakle, da obnovimo gradivo - ne Apple, STANDARD :D
neko me je prethodno ubeđivao na ovoj temi da se ova vrsta konektora ne koristi na android uređajima i da je android poznat po tome što je micro usb STANDARD.
Gde je ovaj STANDARDNI konektor na Motorola Xoomu i prvom Galaxy Tab-u? Na kojim ranijim uređajima si našao ovaj STANDARD?
Zašto se ovaj STANDARDIZOVANI konektor prvo pojavio na Ipodu pre 10 godina i zašto mu samo ime kaže da je "apple's proprietary docking connector" - dakle ime sugeriše da ga je Apple izmislio?

Poslednja izmena:
Nazovite to kako hoćete, ali ovaj lik je u pravu za mnogo stvari, samo ne daj bože da se složite sa nečim o čemu priča. Niko nije rekao da je u pravu za sve, ali je jedan od retkih koji sve ovo stavljaju u praksu i kroz primere pokazuje kakav je njegov stav o oba operativna sistema. Da li je neutralan pri tome? Naravno da nije, jer se odlučio za sistem koji smatra da je bolji i krenuo da pravi ove klipove.

Ja bih hteo da vidim još primera gde je to iOS na telefonima bolji od Androida, kako bi pružili neku kontra diskusiju, ali vidim da nema ništa od toga. Hoću da vi ubedite mene da je iOS bolji od Androida, istom merom kao što ovaj lik ubeđuje nekog da je situacija obrnuta. To treba ovoj temi - konkretni primeri i diskusija o njima.

neko me je prethodno ubeđivao na ovoj temi da se ova vrsta konektora ne koristi na android uređajima i da je android poznat po tome što je micro usb STANDARD.
Gde je ovaj STANDARDNI konektor na Motorola Xoomu i prvom Galaxy Tab-u? Na kojim ranijim uređajima si našao ovaj STANDARD?
Zašto se ovaj STANDARDIZOVANI konektor prvo pojavio na Ipodu pre 10 godina i zašto mu samo ime kaže da je "apple's proprietary docking connector" - dakle ime sugeriše da ga je Apple izmislio?

Sigh.....

Tako mi i treba kad se javljam na ovim temama :D

Do tada nemoj da se javljaš više u temi please.

do tada nemoj da me prozivas sa: "Da li si ti uopšte izdvojio vremena da pogledaš klipove koji su okačeni do sad u temi ili pričaš napamet?"

please! ;)

Poslednja izmena:
Onda se razumemo :) . Ne stvarno ljudi, ovu celu temu sam bazirao upravo na klipovima od ovog lika, mislim da najmanje što možete da učinite je da ih odgledate pre nego što počnete da diskutujete o ovoj temi. Ne tražim da odgledate sve klipove odjednom, gledajte ih malo po malo. Poenta je da nakon njihovih gledanja dođete i kažete "ne slažem sa tim i tim iz ovog klipa" ili "ovo je lepo rekao, slažem se sa tim i tim". Bolje je da imamo neku fokusiranu diskusiju, mislim da je tako najbolje.

Gizmo uzmi ti meni namesti sad FB notifikacije da rade na Androidu kao sto rade na iOS ?

FB je od zivotne vaznosti da dobijes u sekundi notifikaciju...

Eto sta je njima najvaznije - push notifikacije za FB.

Pa ja kad pitah na nekoj drugoj temi da mi krkojzla objasni kako to push bolje radi na iOS-u,jer me stvarno zanima,on nestade..:/

Evo ti pa citaj posto si me pitao. Nisam vam lepio jer znam da necete citati.

Izbrisao sam link zato sto nisam kopirao tacan. Samo da se potrudim da pronadjem text gde developeri su lepo objasnili sve.

Poslednja izmena:
Jedini bug ios-a koki sam ja primetio, a poprilicno nervira. Kada ugasim edge ili
3g konekciji, ako ne uradim restart telefona, usage raste sky high.

Stvarno ne znam sta je sa vama, tu se prepucavate.pa nisi ti sa androidom nista manje covek jer ti ne radi nesto tako brzno kao na ios i ne moras odmah biti cinican. Ala kao neka deca, ciji je nindza bolji. Iskulirajte

Poslednja izmena:
Evo ti pa citaj posto si me pitao. Nisam vam lepio jer znam da necete citati.

Izbrisao sam link zato sto nisam kopirao tacan. Samo da se potrudim da pronadjem text gde developeri su lepo objasnili sve.

Mani developere objasni mi ti ukratko?Ili ajd,daj developere..

ICS lici malo na solidan software i da moze biti nesto od njega! Do sada je bila budjavstina! Ali opet i sa ICS-om imam prebacaje nedefinisane! FC Launchere, ili jednostavno me nekad izbaci iz aplikacije bez ikakvog obavestenja! Sta znam nije los Android, mada ima tu da se radi dosta, da se pegla itd! *ebes taj telefon koji platis 300-400€ i steka ti ili nagore da se gasi pri pozivima, da te sagovornik losije cuje, itd a to mu je glavna namjena. *ebes sav kustomajzing i ostali kur*ajzling ako osnovna funkcija za*ebava! Ko jos kupuje telefon za igrice i slicno!

Zakljucak: Android je odlican, ali definitivno nepouzdan i neispeglan!

Sto se tice iOS-a nisam imao mngo kontakta sa njim, jedino sto uzmes od nekoga da pogledas, tako da ne mogu tvrditi nista! Ali nikakve spektakularne razlike ne mogu primjetiti u radu! Isti mi djavo! Jedino sto lepse izgleda i kvalitetnije kuciste!
Moje neko skromno misljenje je da je to telefon vise za Americkog trzista (jer sve ide preko tih njihovih k***ca i ogranicen si na njih (npr iTunes) ko balkon :D), nije to za siroke narodne mase koje traze jednostavnost, slobodu i manje cijene prije svega, pogotovo za nas Balkance! :D

Poslednja izmena:
A kome to ne rade osnovne funkcije? Većina problema na androidu nastaje zbog custom UI-a, TW, Sense, onog SE govanca.

A kome to ne rade osnovne funkcije? Većina problema na androidu nastaje zbog custom UI-a, TW, Sense, onog SE govanca.

Nije da ne rade, imo sam restarte tokom razgovora! Desavalo mi se da se ugasi telefon sam od sebe, i da ga ne mogu upaliti ako ne izvadim bateriju i opet stavim! Bolje biti ogranicen ko balkon ali sve da radi ko doxa! Razmisljam da predjem na AjFon da vidim i to cudo prirode (kad ga svi hvale koji su koristili android kao da se nece vracati vise)! Barem mi je prednost sto ce drzati cijenu ako budem prodavao! :) Sve ima vrlina i mana, kako kome sta lezi! Jedino sto znam da sigurno necu kupovati SGS2 ili SGS3 jedino Nexus od Androida!
Ima sam lagovanja mala sa Gingerom pa sam presao na ovaj CM9! U sustini dobro radi, sitni bagovi ali nista strasno! Smorio me budjavi TW, sarolikost boja i bloatware (njega mozes ukloniti) i ne bih se vracao da gromovi udaraju, makar ovaj stekao !

Znas sta bi ja zahtevao od telefona a to nema trenutno! Nisu mi toliko bitne kastomizacije i slicno, znaci samo stabilnost systema i dobra podrska i sirok opseg aplikacija / igrica!

Nikad nisam mnogo prckao, uglavnom stock ROM+ CF-Root, i neki mod za bateriju, kameru, i sl.!

Ali opet obrni okreni sve mane/vrline na vagu zadovoljan sam, nisam zazalio sto sam ga kupio!

Poslednja izmena:
inače, poslednjih par meseci beleži se veći pad prodaje android telefona u US, broj novih aktivacija je pao na nivo iz 2009-te godine
statistika ipak verovatno ume da prevari - smatra se da je nastalo zasićenje tržišta jefinih android uređaja, dok su potencijalni kupci high end uređaja isčekivali izlazak HOX i SGS3
Screen-Shot-2012-06-04-at-6-4-2.01.45-PM.png

izvor: http://www.asymco.com/2012/06/04/trouble-with-the-robot/

Nije da ne rade, imo sam restarte tokom razgovora! Desavalo mi se da se ugasi telefon sam od sebe, i da ga ne mogu upaliti ako ne izvadim bateriju i opet stavim! Bolje biti ogranicen ko balkon ali sve da radi ko doxa! Razmisljam da predjem na AjFon da vidim i to cudo prirode (kad ga svi hvale koji su koristili android kao da se nece vracati vise)! Barem mi je prednost sto ce drzati cijenu ako budem prodavao! :) Sve ima vrlina i mana, kako kome sta lezi! Jedino sto znam da sigurno necu kupovati SGS2 ili SGS3 jedino Nexus od Androida!
Ima sam lagovanja mala sa Gingerom pa sam presao na ovaj CM9! U sustini dobro radi, sitni bagovi ali nista strasno! Smorio me budjavi TW, sarolikost boja i bloatware (njega mozes ukloniti) i ne bih se vracao da gromovi udaraju, makar ovaj stekao !

Znas sta bi ja zahtevao od telefona a to nema trenutno! Nisu mi toliko bitne kastomizacije i slicno, znaci samo stabilnost systema i dobra podrska i sirok opseg aplikacija / igrica!

Nikad nisam mnogo prckao, uglavnom stock ROM+ CF-Root, i neki mod za bateriju, kameru, i sl.!

Ali opet obrni okreni sve mane/vrline na vagu zadovoljan sam, nisam zazalio sto sam ga kupio!

Mislim da niko od ljudi nije pogledao o cemu se radi u klipovima pre nego sto su pisali. Ti tvoji "problemi" ama bas nikakve veze nemaju sa samim androidom, vec sa proizvodjacem telefona, ne mogu da kazem da sam imao takvih problema, ali to nije ni svrha ove teme. Mada kao sto je neko rekao ako neko napise da mu telefon radi dobro i da nema problema odma je lud i laze, pa cu jednostavno da stanem ovde.

Nazad
Vrh Dno