Posto ce tableti zameniti desktop u 90% slucajeva bitno je da mobilna platforma vec sada dobija upotrebljive programe za najrazlicitije primene. jer to je ono sto ce je u buducnosti ciniti uspesnom (i trazenom) u odnosu na konkurenciju.
To sto ti (i prateca kompanija) ne gledate na stvari tako... ***. to je vas problem. nije ni prvi, ni poslednji put da gresite
U skladu sa
Nebitno sto je neko geek a neko 'casual' korisnik, zdrav razum je zdrav razum, treba da bude sto lakse uraditi stvari.
Posao na konkretno prikazanim programima (obrada videa, audia i slika), pošto se potenciraju u ovoj temi, nemerljivo je lakše, brže i preciznije uraditi sa mišem i tastaturom nego na dodirnom ekranu.
Prečice na tastaturi, kad se uhodaš za odredjeni program, toliko ubrzavaju posao da ne može da se poveruje. Nisam ni sam verovao kad sam gledao drugara šta radi u profi audio programima, a posle sam u Vegasu počeo i ja i uvideo koliko brže obavim šta hoću.
Prst ne može da se meri po pitanju fine preciznosti (pleonazam) sa miš + strelice kombinacijom.
Koliko je samo lakše da se uradi shift/ctrl/alt + klik, nego da biraš koji tip selekcije/pointera ti treba, pa da je uradiš.
Nije li lakše da se koriste obe ruke za posao, nego da jedna služi za pridržavanje uredjaja, dok druga konstantno lebdi nad ekranom, umesto da se odmara na podlozi (stolu) sve vreme? 10 prstiju naspram 1 ili 2?
Bez obzira, dobro je da postoje aplikacije, da imaš izbor da obaviš posao makar i na "pogrešan" način, ali da će tableti u ovoj formi da zamene, za neke poslove (kucanje, profi poslovi) desktop, to bi bila megaglupost. Mesto laptopa na terenu - to još i može da prodje, ali u kancelariji ili kući ne. Može samo da ga dopuni u specifičnim situacijama (tipa: ležim u krevetu i gledam film, surfujem).
-------------------
Da sumiram šta je do sada izneto od prednosti:
-iOS ima (bolje) aplikacije za obradu multimedija i horoskop, veću fluidnost i stabilnost (prema tvrdnjama) u odnosu na Android.
-Android ima mogućnost: boljeg prilagodjavanja korisniku, izmene elemenata GKI i funkcija pametnih telefona (sms, GPS, fotkanje,...), vidžeta, dublje integracije programa u sistem (može delimično da se podvede pod izmenu funkcija OS), veće konzistentnost KI (mimo programerskih "promašaja").
-------------------
P.S. Nema li Photoshop za Android? Vredi li ili je igračka?