Air Video ti na androidu ni ne treba, jer imas smb protokol, mozes da uradis share bilo kog media fajla i svaki noviji uredjaj ce to pustiti bez ikakve potrebe za konvertovanjem i glupostima. Evo ti samo deo aplikacija koje sluze za to na ovom linku.
http://www.androidauthority.com/best-free-apps-to-stream-videos-from-pc-to-android-phone-46394/
Treba ti airvideo. Pa ne pušta se iz lokalne mreže samo, već i od napolju, gde AirVideo dolazi do izražaja sa streamovanjem sa kućnog kompa, recimo.
Evo nekih mojih zapažanja (imao sam iPhone 3G, Galaxy S, HTC Magic, Tattoo, Desire, Sony Ericsson Xperia Arc S, Vodafone Smart Tab 10.1", Galaxy Tab 10.1" i iPad 2 i iPad3):
Android
Pros:
- aplikacije su mahom besplatne, a ako nisu stalno ima nekih akcija da se kupe po nižoj ceni
- dostupniji je, veća podrška zajednice, nije potreban jailbreak za neke mogućnosti koje po defaultu ima za razliku od iOS, rootovanje je potrebno za sklanjanje reklama i eventualni backup aplikacija
- lepo se integrišu sve aplikacije u sistem
- izbor launchera, ako vam ne odgovara default uvek možete promeniti neki koji odgovara vašim potrebama
- meni najbitnije, homescreen i widgeti, to mi jako smeta što ne postoji na iOSu, već se direktno ulazi u appdrawer
- kad baterija rikne može lako da se zameni
Cons:
- užasna fragmentacija zbog koje se ja razmišljam da ostavim android i pređem totalno na iOS, neko je spomenuo da je SGS među prvima dobio funkcionalan ICS, taj ICS ne radi kako treba, baguje, baterija radi lošije kao i wireless, tako da taj budžen rom ne vredi ni za šta
- autonomija baterije
- lošiji kvalitet aplikacija nego na iOSu, kao i sam izbor aplikacija i igara
- ne radi uvek tečno, dešavaju se lagovi čak i na najskupljim modelima
- na tabletima vrlo loš izbor aplikacija, kao i rad i izgled
iOS
Pros:
- kvalitet i izbor aplikacija (za sve što se zamisli ima aplikacija)
- fluidnost samog sistema, kao i aplikacija, nije mi se desilo da nešto laguje
- centarlizovani sistem updateovanja, kad jedan uređaj dobije nov iOS, dobiju i drugi
- kačenje raznih gadgeta kao što je npr
iRig
- autonomija baterije, na iPadu je prosto neverovatna
- Push (ima i na androidu, ali ne radi toliko dobro koliko na iOSu koji za sve ima push)
- mnogo bolje radi na tabletima nego android i same aplikacije su bolje optimizovane
- na slabijem hardveru funkcioniše daleko bolje nego android na jačem
Cons:
- nema homescreen i widgete
- dugo se čeka na jailbreak
- preskupe aplikacije
- lošiji multitasking (pohvalio sam push, ali je pravi multitasking svakako potreban)
- nemogućnost customizacije svega živoga
To bi otprilike bilo to. Na telefonu i dalje koristim Android jer mi je bolji (za sada) za telefone, ali kao što sam napomenuo, ta užasna fragmentacija i čekanje updatea me smara i zbog toga razmišljam da se prebacim na iOS, dok kao tablet koristim iPad 3 koji je apsolutni šampion tableta, pogotovo sa ovakvim ekranom, i ne vidim koji Android tablet u skorije vreme može da mu priđe po bilo čemu sem po hardveru. Ne podrazumevam ekran u hardver, to bih voleo da vidim kako će da izgleda na Androidu sa ovom rezolucijom.