Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Namestio sam CPU voltazu na 1.45v, ACC na % +2, northbridge je na 1.25v(to je default i ispod ne moze), a CPU NB uopste nemam u biosu i ponovo nista, opet se javljaju isti bagovi.

pazi moguće je da su grafički bagovi povezani sa 3300 integrušom, nemoj tako olako odustajati quada, pokušaj da zabodeš neku grafičku a tu isključi u biosu.

To je i meni isto palo na pamet. Probacu veceras pa cemo videti.

Ali zasto se ne baguje dok su aktivna samo dva jezgra i zasto mi Prime95 prijavljuje greske na trecem jezgru?

Nadam se da je do grafike, ali videcemo.

Žorž, ja pokušah ono sa dizanjem voltaže, ma kakvi ni da bekne, isto zakuca na POSTu sa poslednjim biosom... odustajem od quada definitivno, jurim vendetu sad i 4ghz :)

koliko se pisalo u ovoj temi, sa poslednjim biosem nemozes da otkljucas sva 4 jezgra, mislim da je joka napisao da se s janurskim biosem jezgra otkljucavaju

Žorž, ja pokušah ono sa dizanjem voltaže, ma kakvi ni da bekne, isto zakuca na POSTu sa poslednjim biosom... odustajem od quada definitivno, jurim vendetu sad i 4ghz :)

:d:d:d
:wall::wall::wall:
:bottle::bottle::bottle:

Ja sam svoj CPU probao na bratovljevoj BIOSTAR TA790GXB ... i Nece bre kako god ga okrenes. Prodje post i pocne da podize WIN i tu zakuca.
Probao sam sve moguce varijante ACCa i kombinaciju svi+eva i svih -a i +a i +s i razne voltaze i djoka Djole... :p

Ma ko ga shishki. Cekam da izadje X3 701e pa cu njega da frljnem od ovg nema ni ku...

Poslednja izmena:
Žorž, koliki ti je max stabilan clock?

zorz, 701e ili 710e?
kakav je to? oce biti BE?

kontam da se za 8.000 nemoze uzeti bolji proc. od ovog i da cu se na njemu igrati jos bar 2god. i ako se ne otkljucaju jezgra!?

zorz, 701e ili 710e?
kakav je to? oce biti BE?

kontam da se za 8.000 nemoze uzeti bolji proc. od ovog i da cu se na njemu igrati jos bar 2god. i ako se ne otkljucaju jezgra!?

Nece biti BE i moje IZVINJENJE jer nije u pitanju 701e vec modeli 705e i 700e!!!

To su PhII X3 procesori sa TDP 65W, 1.5MB L2 i 6MB L3 !!!

705e 10300din. a biće i neki na 2,1 sa 45W uskoro sigurno.

pazi moguće je da su grafički bagovi povezani sa 3300 integrušom, nemoj tako olako odustajati quada, pokušaj da zabodeš neku grafičku a tu isključi u biosu.

Malo pre sam probao i to i nije vredelo tako da za sada odustajem od daljeg pokusavanja(sem ako u medjuvremenu ne naleti neko resenje na netu).

Bacio sam se na OC i poceo od 3.6GHz, pa cemo videti dalje.

Ne razumem se malo u neke opcije kod ovih novih Phenoma, jel' treba i HT link da povecavam ili samo mnozilac za cpu?

prvo se "igraj" sa mnoziocem pa kad nadjes neki maximalan stabilan clock onda vidi na koliko hoce da ti ide nb i ht

Trenutno isprobavam 3.6GHz 1.36v i posle pola sata Prime95 max. temperatura je 46 C.

3.5GHz ali mi je NB na zavidnih 2.6GHz :).

Moze klot i vise ali je meni slab i los kuler (podrndan je)!

Aha, ok, hvala:)

E i da ti kažem onaj tt duorb što sam uzeo od tebe pre par meseci, odličan je:p
Jedan od boljih coolera za 4850, a još sam mu smanjio napon na 5V, kao mrtav je a hladi i dalje dobro:p

Poslednja izmena:
Aha, ok, hvala:)

E i da ti kažem onaj tt duorb što sam uzeo od tebe pre par meseci, odličan je:p
Jedan od boljih coolera za 4850, a još sam mu smanjio napon na 5V, kao mrtav je a hladi i dalje dobro:p

Drago mi je :).

Ja sam svoj CPU probao na bratovljevoj BIOSTAR TA790GXB ... i Nece bre kako god ga okrenes. Prodje post i pocne da podize WIN i tu zakuca.
Tako i jedan lik na rebelsu isti slučaj kao i ti i jedino mu radi na čistom xpu ili sa sp1, čim stavi sp2, vistu ili w7 neće da butuje sa bilo kojom kombinacijom. Neverovatno.

Meni čini mi se, neće ni da otključa uopšte, uvek stoji X2 brilikom boota. :bottle:

Ma ko ga j.. . Vracam se cim pre na Intela!

:smoke:

:-devil-::-devil-::-devil-:

Nego za Intela ima jedan pogolem problem. Za ove pare koliko sam platio ovu GA plocu ja je u izvedbi za Intela ne mogu naci za te novce ni u ludilu (min 15e-20e vislja cena za Intel pandan mobo).
Imam kuci E6300 45nm koji se na 4GHz za 24/7 ne greje ni pola od ovog X2 550 BE i to sa ovim mojim podrndanim TT kulerom a da ne pricam da mi je napajanje led ledeno sa Intelom. Ovde na AMDu ne znam sta se vise greje: da'l CPU ili PSU ili :p ...

:eyebrows::eyebrows::eyebrows:

Eh sad..

Ploča za intela + 20eur
Pandan x2 550 je e8400 koji je još +40eur
....

A za tvoje napajanje mislim da je dosta slabašno i da može da se nosi možda sa nekim LC-om od 450w. Normalno je kad povuče više da se pregreva, naponi padaju i automatski raste temperatura celog sistema. Meni je temperatura svih komponenti pala za nekih 5C kad sam prešao na Corsair napajanje.

Poslednja izmena:
Eh sad..

Ploča za intela + 20eur
Pandan x2 550 je e8400 koji je još +40eur
....

A za tvoje napajanje mislim da je dosta slabašno i da može da se nosi možda sa nekim LC-om od 450w. Normalno je kad povuče više da se pregreva, naponi padaju i automatski raste temperatura celog sistema. Meni je temperatura svih komponenti pala za nekih 5C kad sam prešao na Corsair napajanje.

Gresis sto se napajanja tice. Ono odradjuje svoj posao jebacki ali AMD je AMD bajo. Jbs ti to kad ja moram da mu obezbedim napajanje od 100e da se ne bi grejao.
:d:d:d:d:d

Mogu da potvrdim ovo u vezi napajanja, kad sam zamenio JNC sa Chieftec napajanjem, ceo rachunar je pocheo da "kulira". Jeftina napajanja mogu da guraju jache potroshache, ali pod opterecenjem usled male efikasnosti PSU zna da se pretvori u grejalicu. A shum u naponu zna da doda koji stepen za CPU.

Sve u svemu, čitajući ova vaša iskustva sa novim 45nm AMD procesorima, utisci nisu baš sjajni... Bilo je za očekivati da se postignu više frekvencije, bar oko 4GHz, a posebno razočaravaju iskustva sa pregrevanjem (posledica potrebe za povišenim naponom za više frekvencije). Dobitak jeste taj masivni L3 keš kod x2 550BE, ali je sa druge strane cena u ovom momentu diskutabilna (posebno za x2 250, a u odnosu na 7750/7850 BE). Biće bolje, valjda, sa nekim narednim revizijama 45 nm proizvodnog procesa.

Sa box kulerom 4ghz? Ne bih rekao.
Pregrevanje? Meni sa boxom radi na 3.7 stabilno bez dizanja voltaže, taj kuler je apsolutno najjadnije parče harvera koje sam video i pravo je čudo da hladi i na default. Ali eto..

Ja sam prezadovoljan procesorom. 4ghz sigurno ću dostići kad uzmem vendetu.

Nazad
Vrh Dno