Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

amd voli nize latencije i neko je vec to testirao i okacio rezultate na forumu i bilo je razlike bas dosta

Sve sam pravilno instalirao :( , Everest poslednja verzija sa PB trackera.

Prilozi

• eto.JPG
    eto.JPG
    149.9 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
A greje se kao lud i to u idle-u :(

Prilozi

• a greje se kao lud.JPG
    a greje se kao lud.JPG
    154.7 KB · Pregleda: 99
Pogledaj u everestu koju verziju biosa na ploci imas.
Ovo sto pokazuje everest za temperaturu ne mora da bude tacno, pogledaj temperaturu kada udjes u bios.

@Kir Janja
Po temperaturi harda bice da ti je u kucistu vrucina,pa otud i visoka temperatura procesora.

Sada ga prepoznaje sa novim biosom(pitao me je za server - live flash, opcije su bile Taiwan 1 i 2, USA i Japan mislim, ja sam izabrao Japan :) , nadam se da nisam pogresio) ali temperatura se nije znacajno promenila :( .

Prilozi

• malo bolje.JPG
    malo bolje.JPG
    198.4 KB · Pregleda: 71
Nista, moram da pazarim Antec Skeleton onda :D , nema mi druge .

Poslednja izmena:
@scheilinkin

Kod mene to radi. Ukljucen je ACC i CPU-Z pokazuje da imam 6MB L3 cache-a.

Prvobitno sam mislio da je to neki bug u CPU-Z programu. Kad ono... :)

Ti nemas ovu ASRock plocu? Da li to znaci da sve ploce koje imaju ACC otkljucavaju 6MB cache-a?

Ti nemas ovu ASRock plocu? Da li to znaci da sve ploce koje imaju ACC otkljucavaju 6MB cache-a?

Ploca je iz potpisa, dakle (ovde na forumu) popularni Biostar TA790GXB A2+. Verovatno da otkljucavaju. Ja sam to sasvim slucajno otkrio. Ne znam, da li jos neko na forumu ima isti procesor kao i ja, pa da proveris i kod njega da li je otkljucan L3 cache.

savet:
u moja mašina dodaj na AMD Phenom™ II X4 810 - 6MB L3 Edition

Biostar 790GBX i 790GX A3+ mogu bez problema da otkljucaju X2 550. Ali ne sa najnovijim verzijama biosa. Mada mislim da to i nije neki problem. Procesor X2 550 (0920 batch), radi stabilno bez podizanja napona. Bios ploce 790GX A3+ ima po nekad malih problema da prihvati ACC setovanja, ali kad se jednom namesti sve radi bez problema. OC nisam imao vremena da probam. Generalno mislim da je DDR2 kombinacija isplativija.

Evo jos malo radosti. Ovakva setovanja ce mi ostati za 24/7 jer igrice ferceraju super i stabilno (nisam mogao vise da o/c CPU jer mi je kuler podrndan)...

Untitled.png cpuid.png cachemem.png

I vuci siti i ovce na broju!!!

:D

kome npr. nije toliko bitno da overklokuje mogao bi da se nađe u dilemi kad vidi cenu 710-ke ovde .
mada i ovi zaključani mogu da se klokuju dobro.

Vezano za TA790GXB A2+, novi BIOS (78DDA525.BST) ima problema sa ukljucenim ACC. Sa ukljucenim ACC-om nece da podigne sistem, vec pri paljenju zabode kod POST screen-a. Licno se u to uverio juce, a video sam da su neki prijavili isti problem na rebelshavenforum-u.

Pa da, Biostar onemogucava otkljucavanje jezgara u novim BIOS-ima.

Pa da, Biostar onemogucava otkljucavanje jezgara u novim BIOS-ima.

Bas me zanima kako ce se to odraziti na prodaju ploca koje su bile hit za otkljucavanje...

I daj bre peja smiri se malo sa tim avatarima! Najbolji ti je Jean-Luc Picard :p

Prilozi

• Picard_as_Locutus.jpg
    Picard_as_Locutus.jpg
    29.3 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
He he, vraticu ga verovatno uskoro. :)
Sto se Biostara tice, mislim da to nece mnogo uticati na prodaju, jer se pokazalo da su kod mnogih primeraka procesora (PII X2 550) iskljucena jezgra neispravna, tako da ce verovatno da se stisa prica o tome.
A ako neko zeli, uvek moze da flesne stariji BIOS pa da proba (ili neki modovani).

He he, vraticu ga verovatno uskoro. :)
Sto se Biostara tice, mislim da to nece mnogo uticati na prodaju, jer se pokazalo da su kod mnogih primeraka procesora (PII X2 550) iskljucena jezgra neispravna, tako da ce verovatno da se stisa prica o tome.
A ako neko zeli, uvek moze da flesne stariji BIOS pa da proba (ili neki modovani).

Eh da, ja utripovao da su povukli stariji BIOS pa rek'o ukenjali...

:wave:

Koja je default voltaza za X2 550. Meni je default 1.34, a mislim da bi trebalo da bude 1.3. Da li su ove varijacije normalne i zavise od primerka procesora ili ne?

Kupio sam danas u Atom-u Biostar TA790GXB A2+ i Phenom II X2 550BE 0920 serija.

Sa biosom iz januara rade sva cetiri jezgra ali mi prijavljuje AMD Processor Unknown, dok sa najnovijim kao sto svi znate ne mogu da se otkljucaju dodatna jezgra.

Jel' ima negde da se skine neki bios pre ovog najnovijeg sa kojim cu otkljucati sva jezgra i da mi normalno prijavljuje koji je model procesora?

Kupio sam danas u Atom-u Biostar TA790GXB A2+ i Phenom II X2 550BE 0920 serija.

Sa biosom iz januara rade sva cetiri jezgra ali mi prijavljuje AMD Processor Unknown, dok sa najnovijim kao sto svi znate ne mogu da se otkljucaju dodatna jezgra.

Jel' ima negde da se skine neki bios pre ovog najnovijeg sa kojim cu otkljucati sva jezgra i da mi normalno prijavljuje koji je model procesora?

Koji ce ti bre djavo noviji BIOS !!!
Bitno je da rade sva 4 jezgra, jbs to sta ce da pise vec kako radi!!!

;)

P.S. www.RebelsHaven...

Citao sam ovde negde samo ne mogu da nadjem, neko je pominjao da postoji neki bios iz marta meseca.

Jel' ima neke razlike dal' ploca i sistem prepoznaje procesor kako treba ili ne?

Vrh Dno