Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Da li cu moci toliko da izvucem sa plocom GA-M720-US3 (rev. 1.0) i hocu li imati slabije performanse jer je "siromasniji" chipset? Izvinjavam se ako sam dosadan ali moram veceras da javim hocu li ili necu tu plocu jer mi sutra stize 550BE, cak sam postovao i celu temu. Sorry ako smaram :( .

Evo i ja da se javim :(.

Nisam uspeo da ga otkljuca, dal' do ploce, BIOSa, ACCa, procesora ili cega vec drugog...

:(:(:(

@ProdigyFreak:

Koji ti je Batch CPUa???

Ovaj moj je 0920xxxx

toliko sam se bio zagrejao za ovog phenom al vidim da je postotak otkljucavanja sva 4 jezgra 0%
izgleda da ce ipak biti 720.. koja serija 720 se kao otkljucava?

kao sto vidis male su sanse da ce da se otkljuca tj hoce mnogi da se otkljucaju sa pravom plocom ali nije ispravno jezgro tj jezgra(ako je u pitanju 550) pa ti je moj savet da uzmes lep 720-ku i uzivas u tome sto on moze da ti pruzi za te pare

Bas tako, treba se manuti tih prica o otkjucavanju, a ne ovako, stvori se hype, pa posle samo sto ne liju suze.

Da li cu moci toliko da izvucem sa plocom GA-M720-US3 (rev. 1.0) i hocu li imati slabije performanse jer je "siromasniji" chipset? Izvinjavam se ako sam dosadan ali moram veceras da javim hocu li ili necu tu plocu jer mi sutra stize 550BE, cak sam postovao i celu temu. Sorry ako smaram :( .

kao sto vidis imaces pune performanse jer ovaj cipset ima punu ht3 podrsku i nije mu tako slaba naponska jedinica(za te pare) tj ima 5 faza i ako uzmes 550be lako ces mocu da ga clocknes podizanjem mnozioca i ako jos uzmes neki solidan cooler mozda se priblizis granici od 3,9-4ghz sto je super rezultat
evo ti link o toj ploci pa je malo jos prouci
http://www.bcc.co.yu/katalog/detail...AMD nForce 720D,DDR2 1200,PCI-E,GLAN,1394,ATX

a zanima ukoliko se otkljuca 4to jezgro, kako se deli L2 kes? posto pise da ima 3x512

Poslednja izmena:
kao sto vidis imaces pune performanse jer ovaj cipset ima punu ht3 podrsku i nije mu tako slaba naponska jedinica(za te pare) tj ima 5 faza i ako uzmes 550be lako ces mocu da ga clocknes podizanjem mnozioca i ako jos uzmes neki solidan cooler mozda se priblizis granici od 3,9-4ghz sto je super rezultat
evo ti link o toj ploci pa je malo jos prouci
http://www.bcc.co.yu/katalog/detail...AMD nForce 720D,DDR2 1200,PCI-E,GLAN,1394,ATX

:type: Zahvaljujem najlepse, onda GA-M720-US3 (rev. 1.0) pada u sake sutra. :banana: :party: :guitar: :,,: :bottle: A mozda ga i otkljucam sa ovom plocom, ko zna??? :smoke:

javi nam rezultate kad kupis...nemoj se razocarati ako ga ne "otkljucas" jer za to bas moras da imas srece i bolje da pozelis da ti uleti primerak koji se bolje clockuje pa da dohvatis 4ghz sa manjim naponom i nizom temperaturom

javi nam rezultate kad kupis...nemoj se razocarati ako ga ne "otkljucas" jer za to bas moras da imas srece i bolje da pozelis da ti uleti primerak koji se bolje clockuje pa da dohvatis 4ghz sa manjim naponom i nizom temperaturom

Ma sta tu ima da se sekiram, to mi je sto mi je :D . Nego za igre mi realno i ne trebaju 4 jezgra a to mi je prioritet, znaci nikakvu video obradu ne radim i slicno da mi trebaju 4 jezgra ali ako moze - zasto da ne :) . Slazem se za napon i temperaturu. Javljam utiske sutra u ovo vreme, mozda malo kasnije dok dodjem sa posla i spakujem makinu.

Evo i ja da se javim :(.

Nisam uspeo da ga otkljuca, dal' do ploce, BIOSa, ACCa, procesora ili cega vec drugog...

@ProdigyFreak:

Koji ti je Batch CPUa???

Ovaj moj je 0920xxxx
Uff bedak bratac, nemamo srece. Ali imamo izlgeda isti batch cpua :D i moj je 0920xxxx, truba :party:

Kakvi su simptomi kod tebe? jel odma zakuca na prvi boot kad ukljucis ACC?

nisam još nigde video ali me npr zanima vezano za X4 810. kad se uključi ACC da li mu oslobodi dodatna 2 MB L3 keša? Pošto su kod njega sva 4 jezgra aktivna kontam da je memorija jednostavno isključena, tj. da je isti kao i 920 model samo bez ta 2 MB. osim što podržava i AM3.

evo da dodam i sličicu
cores.jpg

Poslednja izmena:
Quote sa XS-a:

So far 6 x 0920 & 1 x 0919 are unable to unlock successfully, and are either unstable or just refuse to boot.

Looks like 0921 is the batch to get for sure But they are not selling this stepping anywhere in Au yet

Svi 0921 su otključani, bedak!

jel ima te 0921 serije kod nas? jel tek treba da se pojavi ili je vec prosla?

Jbm liga, ali ovaj GA je jako cudan. Ima neka opcija u okviru ACCa koja mora da pusti ACC code listu i pita te da li hoces njihovu (GA) ili AMD EC listu... (to je ono sto ne razumem!
Samo ukljucenje ACCa ne vodi nikuda vec u kombinaciji sa tom hebenom listom.
Ja se samo nadam da ce sa novim BIOSom izaci updejtovana ACC lista itd, itd...

Kad se sve to podesi i ukljuci ploca, prodje inicijalni POST i beepne zvucnik pocne da se ispisuje po ekranu trt, mrt... napise da vidi Phenom II X4 B50 CPU i tu stane sto mislim da nije do CPUa vec do BIOSa odnosno ACC liste...
Jer kontam da je CPU neispravan, nebi pdradio inicijalizaciju kompa i stratak nego bi zakucao omak???

Nemojte bre da se lozite na serije. To ne zavisi od toga vec od samog CPUa. Logicnije je da na prvim serijama naprave gresku (previde) pa kao dozvole unlocking a da na kasnijim serijama to isprave i zakljucaju ga totalno, zar ne?

ne :)

ako su ljudi probali 6 komada jedne serije i nisu uspeli da otkljucaju i imas 4-5 komada sa drugom serijom koji su svi otključani i ispravni koji je onda zaključak?

OK. Kako kazes. ;)
Od danas lovim 0921xxxx Batch :D.

:)

za scheilinkin-a
mislim da je bio jedan slucaj na forumu da je 810-ka imala 6mb umesto 4mb

Poslednja izmena:
@scheilinkin

Kod mene to radi. Ukljucen je ACC i CPU-Z pokazuje da imam 6MB L3 cache-a.

Prvobitno sam mislio da je to neki bug u CPU-Z programu. Kad ono... :)

Prilozi

• pH2x810.png
    pH2x810.png
    43.1 KB · Pregleda: 135
O cemu vi ovde pricate?
Pa 810ka nativno ima 6MB L3 i .

Nema. Ako bolje pogledas, na kutiji od 810ke pise da ima ukupno 6MB cache-a.

Ako X2 550 ima TDP od 80w, koliki je TDP ako se procesor klokuje da radi oko 4 GHz, naravno uz odgovarajuce podizanje napona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno