Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

UD3 je bolja ploca, mada je i US3 ok (ako je rev 2.0).

Gledaj oznaku: CACYC, AACYC i CACAC mogu da otkljucavaju L3, CADAC ne moze.

Samo budjavi CADAC, covek mi pogledao sve procesore na stanju, i utvrdio da su CADAC, a verzija ploce je 2.0, kaze da 2.1 stize u sledecem kontingentu.

Jedino mi ostaje verzija da kupim ovde na forumu polovno, ili da mi neko kaze gde provereno ima cacyc po pristojnoj ceni, moze na pm.

Baksuz..... :(

Samo budjavi CADAC, covek mi pogledao sve procesore na stanju, i utvrdio da su CADAC, a verzija ploce je 2.0, kaze da 2.1 stize u sledecem kontingentu.

Jedino mi ostaje verzija da kupim ovde na forumu polovno, ili da mi neko kaze gde provereno ima cacyc po pristojnoj ceni, moze na pm.

Baksuz..... :(

Pa i da kupis unlockabilni Athlon, niko ti ne garantuje da ce se zaista i otkljucati ;). Ne znam za sta ti koristis komp. Ako je za rad, Athlon II te sigurno nece razocarati, jedva da je sporiji od punokrvnog Phenoma. Ako si casual igrac, opet ce to raditi kako treba i bices zadovoljan, a ako si hardkor i svaki FPS ti je bitan, onda gledaj na procesor koji ima L3 kes memoriju.

Znam da je lepo dobiti vise za manje para, ali i ako kupis "sakatu" verziju, nisi bas na nekom velikom gubitku.

Mislim da previse hajpujes oko ploce, nema tu nekih dramaticnijih razlika, no kako hoces, tvoja je lova :)

Pa i da kupis unlockabilni Athlon, niko ti ne garantuje da ce se zaista i otkljucati ;). Ne znam za sta ti koristis komp. Ako je za rad, Athlon II te sigurno nece razocarati, jedva da je sporiji od punokrvnog Phenoma. Ako si casual igrac, opet ce to raditi kako treba i bices zadovoljan, a ako si hardkor i svaki FPS ti je bitan, onda gledaj na procesor koji ima L3 kes memoriju.

Znam da je lepo dobiti vise za manje para, ali i ako kupis "sakatu" verziju, nisi bas na nekom velikom gubitku.

Mislim da previse hajpujes oko ploce, nema tu nekih dramaticnijih razlika, no kako hoces, tvoja je lova :)

A sta mislis da ostavim ovu moju plocu i uzmem taj "zakljucani" athlon?
koliko bih izgubio pri overclocku, ako uzmem u obzir da ova moja ima 3+1 naponsku jedinicu, a ove nove 4+1? Ako je do 100-150mhz, nije strasno!
Komp koristim bukvalno za sve i svasta, a nisam pasionirani igrac! :)

Pozdrav drugari,

planiramo d akupimo ovaj procesor

http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x2-555-3.2ghz-7mb-am3/comp_comp_cpu/47/387

AMD
Phenom II X2 555 jer sam citao sam pohvalo da s elako otkljucava dodatnih 1-2 jezgra.
Koju plocu da pazarimo:

GIGABYTE
GA-790XTA-UD4

ASUS
M4A785TD-V EVO

ASUS
M4A79XTD EVO

BIOSTAR
TA785G3

i neku DDR3 memoriju.

Koju plocu i reviziju procesora preporucujete?

pozdrav drugar:)
U slucaju da ti bude samo jedno jezgro zdravo, svi ostali proizvodjaci osim gigabyte imaju opciju zakljucavanja falicnog jezgra u biosu. Na GA ploci imas opciju samo paljenja i gasenja ova dva ne zakljucana jezgra, znaci ili 2 ili 4 jezgra. Nadam se da si skontao, znaci moj glas ne ide za Gigabyte ako hoces da probas otkljucavanje.

A sta mislis da ostavim ovu moju plocu i uzmem taj "zakljucani" athlon?
koliko bih izgubio pri overclocku, ako uzmem u obzir da ova moja ima 3+1 naponsku jedinicu, a ove nove 4+1? Ako je do 100-150mhz, nije strasno!
Komp koristim bukvalno za sve i svasta, a nisam pasionirani igrac! :)

Zaista ne znam koliko bi izgubio na OC potencijalu. ACC znam da ne moze na toj ploci :). Jedina prednost je sto bi ustedeo na ploci, pa bi mogao da uzmes neki Phenom II X4, umesto Athlona. Tvoja ploca bi trebala da radi sa bilo koji procesorom ciji je TDP do 125W.

pozdrav drugar:)
U slucaju da ti bude samo jedno jezgro zdravo, svi ostali proizvodjaci osim gigabyte imaju opciju zakljucavanja falicnog jezgra u biosu. Na GA ploci imas opciju samo paljenja i gasenja ova dva ne zakljucana jezgra, znaci ili 2 ili 4 jezgra. Nadam se da si skontao, znaci moj glas ne ide za Gigabyte ako hoces da probas otkljucavanje.

uf ovo nisam znao :(

nadam se da cu uspeti da otkljucamo pa da radi 4 jezgra :D (video sam da na forumu su uspeli, mozda bi uzeo od njih, koliko vredi ako radi svaki jezgro tj sa kojim procesorom u rangu?-pitam ovo jer se divim da uzmem neki dfi x45 i c2d e8500, ili d akupim npr taj asusovo sa integrisanom vga i ovaj phenom II 555)

Ma ko ga sljivi, kad sledeci put odem u kupovinu uzecu taj 630 ma kakav da je, jer necu menjati plocu. Osim ako mi ne stigne neka varijanta u medjuvremenu, kojoj se nadam iskreno :)

Ma ko ga sljivi, kad sledeci put odem u kupovinu uzecu taj 630 ma kakav da je, jer necu menjati plocu. Osim ako mi ne stigne neka varijanta u medjuvremenu, kojoj se nadam iskreno :)

Kao neko ko ima Athlon64 4800+ i AthlonII X4 620, mogu ti reci da ces promenu itekako osetiti. AII je vrlo mocan procesor, s' obzirom na cenu.

da li je neko uspeo da otkrije koju temperaturu pokazuju TMPIN0 i TMPIN2 u HW monitoru?

Otkako sam umesto 5200+ ubacio athlon II X2 245 RAM mi je stalno u unganged modu.
Jel to treba nešto da se čačne u BIOS-u ili...?

Ako hoces da ti radi ram u ganged modu, to ces morati u bios-u da podesis :)
Mada je unganged mod bolji za multi-threaded aplikacije ;)

Odlucio se i uzeo juce phenom II 555 be.Sva 4 jezgra rade,24/7 na 3.6 Ghz bez dizanja napona sa stock kulerom,3.8 Ghz ne prolazi linx inace u manje zahtevnim aplikacijama radi.
Voltazu nisam dizao jer nemam bolji kuler.
Cini mi se da za 85-90 evra ne moze bolja kupovina,a i 90 % procesora koji su na trzistu,mogu da rade na sva 4 jezgra.

jel se nekom sa 550tkom desava da mu je u max load-u bez razloga, meni od pocetka npr. se ponekad desi da je procesor opterecen bez razloga znaci nista nije ukljuceno a i prvo i drugo jezgro(ali cini mi se vise drugo) je pod opterecenjem i onda mi komp losije radi msm sporije otvara sve, a posle restarta radi sve najnormalnije!
ovaj problem nisam primetio kad otkljucam sva 4 jezgra mada nisam puno ni vozio na 4 jedno par dana a i nisam puno ni obracao paznju!

zna li mozda neko sta bi mogao biti uzrok?

edit: mozda bolje da kopiram ovde

Vrh Dno