Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

ne :D

daj malo postuj, kako radi? da li se greje, koliko itd...

neki screen, nesto....

Poslednja izmena:
Tek sam ga ubacio pre 30 min. Cim istestiram sve, javlja rezove i postavljam slike.

Evo za pocetak malo skrinova:

Idle temperatura mi je trenutno 31-32 C, ali ce biti verovatno manja kada se pasta ravnomerno rasiri.
Tek sam je malopre stavio.

Koji program da koristim za test stabilnosti?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    43.1 KB · Pregleda: 147
  • 2.JPG
    2.JPG
    35.6 KB · Pregleda: 92
  • 3.JPG
    3.JPG
    31.1 KB · Pregleda: 87
  • 4.JPG
    4.JPG
    104.1 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Pa napisao sam gore, trenutno je idle 34 C. 31-32 C je bilo jer sam zaboravio da zatvorim kuciste :d:wall:

Sa kojim programom da proverim stabilnost, posto orthos koji imam opterecuje samo dva jezgra?

Čoveče, uživaj u tome, znaš kad sam ja sretan zbog tebe:)
Par stepeni gore - dole, zar je bitno, imaš quad:D
Probaj stabilnost, pa ga malo O.C.ni:D

Poslednja izmena:
Kupio sam danas u Atom-u Biostar TA790GXB A2+ i Phenom II X2 550BE 0920 serija.

Sa biosom iz januara rade sva cetiri jezgra ali mi prijavljuje AMD Processor Unknown, dok sa najnovijim kao sto svi znate ne mogu da se otkljucaju dodatna jezgra.

Jel' ima negde da se skine neki bios pre ovog najnovijeg sa kojim cu otkljucati sva jezgra i da mi normalno prijavljuje koji je model procesora?

aj mi prodaš :d.
zezam se.
koliko vidim sa onih slika cpu-z ti sasvim normalno prijavljuje kao x4 b50. ***. to ti je taj. neće pisati x4 955.

Sa kojim programom da proverim stabilnost, posto orthos koji imam opterecuje samo dva jezgra?

Probaj sa ovim http://www.softpedia.com/get/Others/Home-Education/Prime95.shtml trebalo bi da je to posldnja verzija i da mozes da opteretis sva 4 jezgra.

Kao sto sam vec rekao spremali smo jedan racunar za test za domaci casopis i uspeli smo da otkljucamo X2 550 i bio je stabilan posle vise od 8h Prime95. U pitanju su bile Biostar 790GXB i 790GX A3+ ploce.

Probao sam prime95, ali dobijam ovu gresku:

Jel' to znaci da ipak jedno jezgro nije ispravno?

Prilozi

• prime95.JPG
    prime95.JPG
    123 KB · Pregleda: 118
Upravo radim encoding iz mkv u mpg i tako za sada radi normalno.

Prilozi

• decoding.JPG
    decoding.JPG
    315.4 KB · Pregleda: 82
ma uzivaj ako sve radi normalno i ovaj encoding ti je dovolan test za stabilnost jer tesko da ista moze da optereti jezgra kao sto to radi linx ili slicni programi

a šta je sa onim cold boot-om ili kako već, kad nakon reseta ne reaguje ništa na tim otključanim varijantama. neko je spominjao pa reko da proverim.

Ako bude srece, ove nedelje uzimam GA-720-US3 i x2 550. :banana:

a šta je sa onim cold boot-om ili kako već, kad nakon reseta ne reaguje ništa na tim otključanim varijantama. neko je spominjao pa reko da proverim.

Nemam nikakvih problema sa tim. Nekoliko puta sam ga restartovao i uvek se boot-ovao normalno.

Sutra cu da probam OC, pa cu da vam javim rezultate.

Žorž znaš šta smo trebali probati, staviti napon na procesor na 1.4 ili 1.45v
Dva jezgra default je 1.3v, možda to nije dovoljno da bi krenuo sa sva četiri.

Pročitah to na XS-u
I've got 0918BPMW. I set ACC to % +2, orthbirdge Voltage increased to 1.2v, CPU NB increased by +0.1v and CPU increased to 1.45v

Mozda, ali sa kojom plocom je lik probao to?
Ma, brate, ako radi onda radi ako nece onda nece i .

Probacu, ali verovatno uzalud. Lik je svoj otkljucao, ali nije stabilan CPU sto znaci da mu jezgra nix goot!
Javicu sta se desava...

nada umire poslednja :) salim se i ja bi to verovatno pokusao ali tesko da ima sanse jer bi se comp digao i sa tim naponom od 1,3v...svakako vam drzim palceve da uspete

Ipak nisam bio takve srece da od Dual-Core dobijem Quad-Core:smash:. Ostala dva jezgra mogu da se otkljucaju i da se radi u Win-u normalno, ali cim pustim neku 3d aplikaciju (imam instaliran samo bilijar:D) pocinju da se pojavljuju neki graficki bagova. Gledanje HD filmova i originalnih BluRay-a-ova radi bez problema.

Izgleda da je to trece jezgro neispravno, pa mi Prime95 prijavljuje gresku.

Svejedno cpu je odlican i ostaje mi samo jos da probam da ga kloknem pa da vidimo dokle ce ici.

Poslednja izmena:
ma daj bre ne odustaj tako lako! digni mu voltazu malo bar na 1.4 i provrti onda.

Upravo sam probao sa 1.42v i iste stvari se desavaju. Dal' postoji jos neka fora koju bih mogao da odradim ili da ostavim kako jeste?

probaj ovo

. I set ACC to % +2, northbirdge Voltage increased to 1.2v, CPU NB increased by +0.1v and CPU increased to 1.45v

lik je tako stabilizovao proci. ništa te ne košta da probaš :wave:

Nazad
Vrh Dno