Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Verovatno imas dovoljno godina da dedukcijom dodjes do nekog valjanog zakljucka sto se otkljucavanja jezgara tice!

Da banalizujem stvar: Da li ce se bicikl pokvariti ako mu skinem pomocne tockove...

Ja nikada ne srm i pazi sta pricas i kako se izrazavas!

kako mislis dugo? dugo od jednom ili mislis da ce posle nekog vremena crci?

meni komp radi dnevno oko 5, 6...

Претпоставио сам овако: обзиром да постоји могућност да откључана језгра нису потпуно исправна, може се догодити да после неког времена престану (та откључана) да раде, или сл. Али чак и за то верујем да су јако мале шансе. Ја бих откључао ако може и не бих се уопште бринуо.

aha, ok

a sad, ima li jos neko napajanje da je preko 550W, da je modularno da ima 12cm fan, da svetli i da je ispod 9.000?

Posto sam video na posednjem ss da je HT 1600Mhz, interesuje me kolika je granica za njih(posto bi valjda trebalo da HT 3.0 radi na 2GHZ) i kolika bi bila meni na HT2.0 postomi je to usko grlo za grafiku?

HT i jeste 2000MHz ali Biostarke ga prilikom otkljucavanja obaraju na 1600MHz i to ti nije nikakvo usko grlo sto se grafike tice vec (kao sto znas) interna komunikacija CPUa i NBa...

max21 jezgra koja su "zaključana" su ustvari prisutna svo vreme ali su neaktivna jer je bios tako podešen da ih ne vidiš . Uključivanjem acc-a dolazi do rekonfiguracije biosa i ako u biosu nije smeštena informacija o acc kodu tvog procesora jezgra postaju aktivna tj vidljiva operativnom sistemu i ako ti se posrećilo jezgra budu ispravna . Šta misliš zašto amd-ovi procesori sa 2 i 3 jezgra imaju toliki tdp i potrošnju ?

HT i jeste 2000MHz ali Biostarke ga prilikom otkljucavanja obaraju na 1600MHz i to ti nije nikakvo usko grlo sto se grafike tice vec (kao sto znas) interna komunikacija CPUa i NBa...

e ovo mi nije jasno, jel moze malo da se objasni?

znaci biostar to rusi? jel se kasnije moze vratiti na default?

e ovo mi nije jasno, jel moze malo da se objasni?

znaci biostar to rusi? jel se kasnije moze vratiti na default?

Na zalost ne. U stvari da. Mozes vratiti na 2000MHz ali ako klokujes CPU preko ht/fsb linka a ne preko mnozioca!

To je totalno marginalna stvar. Poterajte frekvencu NBa na 2600MHz i kom ce vam "poleteti" (kome izdrzi NB...)!

aha, ok

a sad, ima li jos neko napajanje da je preko 550W, da je modularno da ima 12cm fan, da svetli i da je ispod 9.000?

Evo resenja za tebe. Kosta oko 9000 din (malo ispod bi trebalo) i ubija kako radi a ima i 700W i cable management i 140mm fan silent (ali ne znam da li svetli)!

Poslednja izmena:
Koliki je uticaj na performanse kada je HT 1600MHz ili 2600MHz?

Koliko bih smeo najvise da probam da postavin NB frekvenciju? Cime se testira stabilnost, isto moze Prime95 ili neki drugi softver?

nikako mi nije jasno zasto amd nije namestio da mu nb radi na vise mhz

Koliko bih smeo najvise da probam da postavin NB frekvenciju? Cime se testira stabilnost, isto moze Prime95 ili neki drugi softver?

Nisacime ne mozes testirati. Neki max je oko 2600 pa proveri sam. Iskustvo je majka mudrosti. Ponasace se komp nestabilno i nista drugo!

Ok, hvala na jos jednom savetu. Za pocetak cu da probam 2400MHz pa cemo videti.

meni se butovao sistem i sa 2800mhz i prolazio je linx bez problema ali je imao jednu boljku,a to je kada ga uvece ugasim i ujutru upalim 5x zaredom se resetuje comp cim udje u windows i mozda se to i moglo stabilizovati sa vecim naponom ali me mrzelo da se smaram sa tim pa sam spustio na 2600mhz

a koliko je vendetta tiha? ja najverovatnije ne bih klokovao (ne u naredne 2god.)
pa mi je dosta vaznije da bude tisi cooler

p.s. da taj thermalright nije malo skup?

a napajanje? meni se svidelo neko od 550W, nzm oce li biti dosta...

Za Vendettu2 mogu reci da je dovoljno tiha za taj procesor. Dok sam imao X2 4800+ vent se vrteo na 800rpm, sada je na 1000rpm sa Phenomom X3 8750. Athlon je mogao da hladi i pasivno! (probao, pod orthosom temp za proc nije preshla 60c), a sa obzirom da taj X2550BE ima TDP od 80W, za Vendetta2 kuler to je machiji kashalj.

sto bi nas narod rekao"BOLJE DA SE RODIS BEZ ONE STVARI NEGO DA SE RODIS BEZ SRECE JER AKO IMAS SRECE ONA STVAR CE TI IZRASTI" tako da neki bas imaju srece sto se tice tih procesora,a odnos je sigurno 1:1000 :)

Videh na wikipediji da je max frek. za moju HT 2.0 magistalu 1,4GHz(a usko grlo se odnosilo na moju konf jer je meni grafika int. pa me ogranicava proc HT:p); pa sam shodno tome pitao kolika de max dozvoljena granica(tj da li je iznad onih standardnih 10-15%?).

Procitao sam negde da HT magistralal nije pozeljna da se fura preko def jer se deegradira ili proc ili ploca(meni je od ovoga jedino logicno za proc jer ploca podrzava dosta brze od ovog sada)??

znaci HT ne dirati, ali NB(north bridge) svakako?

hteo sam da mi kuciste svetli, kuler na procesoru, vent. na kucistu i napajanje, a izgleda da nece biti nista od toga.... :(

jel ta vendetta bas toliko bolja od cm-a? ocu cm jer svetli :D

@zorz: za to napajanje nisam video da svetli, tako da moze i neko slabije samo da je modularno i da ima 12cm fan....

Poslednja izmena:
Jel mi pricamo o istome???:trust:
Ja imam HT2.0 proc i Nv plocu i nigde nisam video frekvenciju NB-a, jedino HT.

Jel moze neko objasnjenje zasto ne dirati HT???

EDIT: Zar ne mozes na Vendett-i da zamenis vent???

Poslednja izmena:
sta cini tu vendettu toliko dobrom? taj vent. ili hladnjak? ako je hladnjak, onda bih valjda mogao :D

Po meni hladnjak, proc ti naleze direkt na Heatpipe pa brze i bolje odvodi toplotu(Mada mislim da je i njegov def cooler sasvim odvoljan, danas sam gavideo i ogroman je), mozes da pogledas i Vanquisher koji je maltene duplo jeftiniji a razlika je mislim oko 3c, mada sve zavisi koliko ces da nasviras proc.

Na kraju bitan ti je sam cooler vent mozes da stavljas koji god hoces.

Evo review za OCZ asortiman, jeste malo star ali su svi na jednom mestu:
http://techgage.com/article/ocz_cpu_cooler_roundup/

Jel mi pricamo o istome???:trust:
Ja imam HT2.0 proc i Nv plocu i nigde nisam video frekvenciju NB-a, jedino HT.

Jel moze neko objasnjenje zasto ne dirati HT???

EDIT: Zar ne mozes na Vendett-i da zamenis vent???
NB vidis sa programom cpu-z...odes na opciju "memory" i pise ti desno gore NB Frequency

E u tome i jeste fora, gledao sam ja to ali tamo nema nicega:smash:.
Izgleda da to imaju samo k10 processori, a posto je moj k9 onda kontam da nista od toga.

Nego jel sme uopste da se dize taj HT, posto na wiki pise da je max za moj 1,4 GHz ako zna neko???

Vrh Dno